Zondag 13 november 2022

Hoe we het ook wenden of keren, Nederland is een zeer belangrijke speler in de transportcriminaliteit. Alles moet worden vervoerd, en Nederland staat erom bekend goed te kunnen organiseren.Om die reden worden veel transporten in Nederland geregeld en mede daardoor komen bijna alle drugs eerst in Nederland voordat ze verder Europa ingaan.Het is dan ook voor zowel chauffeurs als transporteurs een reëel gevaar slachtoffer te worden van georganiseerde misdaad.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Vele vormen van criminaliteit

Naast drugshandel komen ook mensenhandel en ladingdiefstal vaak voor, eveneens veelal vanuit Nederland georganiseerd.Het convenant tegen transportcriminaliteit stamt uit 2010, wat dus al een aardige tijd geleden is.Daarom is dit jaar door TLN een onderzoek aangevraagd, dat u hier kunt inzien (doorbraak – jan 2021).

Het is duidelijk dat transportcriminaliteit niet zal verdwijnen, waardoor chauffeurs en transporteurs te allen tijde alert moeten blijven.We horen vaak dat men denkt dat het niet nodig of nuttig is zogenaamde kleine vergrijpen als dieseldiefstal of een kijkgat in het zeil te melden.Wij benadrukken dat alle meldingen van groot belang zijn, want alleen daardoor kunnen we weten waar criminelen actief zijn.

Stronglogistics.nl

Het programma “Strong Logistics”  en TFOC in het leven geroepen om bewustwording van de gevaren te bereiken en om het melden van elke vorm van criminaliteit aan te moedigen. Partijen, zoals douane, politie, ministeries, ILT en meer, ondersteunen het programma.

Voor ons is het belangrijk dat dit programma bekend zal worden en dat het uiteindelijk een begrip in onze samenleving zal zijn.Wij zorgen ervoor dat meldingen eenvoudig te doen zijn en ook dat chauffeurs en transporteurs bij twijfel contact kunnen opnemen voor advies.

Bescherm u zelf en word geen slachtoffer door toedoen van anderen!

www.stronglogistics.nl

www.meldpunt-transport.nl

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht