Donderdag 5 januari 2023

In het transport worden veel regels opgelegd die je in de portemonnee raken. Zo werkt men in landen als Duitsland en Oostenrijk met stickers, die je uiteraard moet kopen, "voor het milieu". Wij vragen ons toch af wat zo'n sticker nu doet voor een beter milieu.
In Nederland staan de milieuregels in het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal). Hierin vinden we, naast veel regels waaraan transportbedrijven zich moeten houden, een scala aan vergunningen die vaak nodig zijn. Alles onder de noemer "milieu".

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Hele waslijsten aan maatregelen zijn opgesteld "voor het milieu" en zo'n beetje elk land heeft daarbij zijn eigen extra regels.
Alle maatregelen hebben volgens ons maar één doel en dat is inkomsten voor het land binnenhalen.
Wij betalen allemaal braaf en er zijn heus wel wat dingen die zichtbaar iets doen voor het milieu, maar wij vinden dat er veel meer niet zichtbaar is.
Dus de vraag is wat men met al dat geld doet om het milieu echt te verbeteren.
Is het niet langzamerhand een verdienmodel aan het worden?



Een voorbeeld is het propageren van elektrisch rijden omdat dit zo "schoon" zou zijn. Wat niet wordt verteld is dat de accu’s veel vervuiling met zich meebrengen, om maar niet te spreken van alle extra bedrading en computerchips. Daarbij gaat het accublok ook niet jarenlang mee en spreekt men al over 1 of 2 keer vervangen tijdens de levensduur van een auto.
Dan is er de extra vervuiling door slijtage van remmen en banden omdat deze voertuigen zwaarder zijn dan traditionele voertuigen.
De "groene" stroom om de accu's op te laden is een mooi verhaal en daar blijft het ook bij, omdat er altijd wel ergens iets "grijs" is tijdens het opwekken ervan.
Parkeergarages, ook zoiets. Of de wagen mag er niet in vanwege brandgevaar, of je loopt het risico dat hij door de vloer zakt.
Kortom, er zitten nogal wat haken en ogen aan de elektrische auto's.
Het is wel een compleet nieuwe economie waarin miljarden omgaan en waarop velen willen meeliften.



Waar zijn de projecten om echt iets aan het milieu te doen van al het geld dat de burger elke keer weer moet ophoesten?
Hoe zit het met milieuorganisaties? Ze staat vooraan als er iets slecht is voor het milieu, maar wat van enige waarde doen ze om het te verbeteren?
Waarom wordt bijvoorbeeld het Amazonegebied, één van de longen van de aarde, nog altijd verder leeggekapt? Waarom is er niet meer aandacht voor landen die het niet zo nauw nemen met het opruimen of uitstoten van schadelijke stoffen?



De hele stikstof"crisis" is volgens ons niets meer dan het zoveelste verdienmodel en door er wetten aan te koppelen wordt iedere burger met de rug tegen de muur gezet.
Circulatieplannen en lage-emissiezones zorgen over het algemeen niet voor minder verkeer. Deze maatregelen leveren enkel verplaatsing van uitstoot op, maar zijn wel weer verdienmodellen.
Hoe meer verplichtingen de burger worden opgelegd, des te sneller er geld in het laatje komt.



Wij zijn erg benieuwd hoe de mensen in het algemeen over deze materie denken.
Vrezen ze nu dat deze ontwikkelingen niet meer te stoppen zijn, of vinden zij ze juist goed?
We kunnen er in ieder geval wel van uitgaan dat er de komende jaren zeker nog veel meer regels "voor een beter milieu" zullen worden verzonnen en uiteraard zullen de mensen hierdoor telkens dieper in de buidel moeten tasten.



De transportsector is ons voornaamste belang en we willen vooral onnodige kosten tegengaan, zodat bedrijven kapitaalkrachtig blijven en hun personeel naar behoren kunnen betalen.
Daarbij moeten de regels en de kosten in alle EU-lidstaten gelijk zijn, want alleen dan is Europa een eerlijk speelveld.

Meer Artikelen van ons? Klik hier.

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht