Woensdag 16 november 2022

Waarom worden er in het huidige internationale verkeer nog altijd tekstborden gebruikt? Hierover hebben wij al vaker geroepen en we hebben vorig jaar zelfs een bundel over het verbeteren van de verkeersveiligheid aan kamerleden en organisaties aangeboden, waarin dit onderwerp breed werd belicht.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Enquête

Een van de vragen in onze grote enquête was of jullie het als beroepschauffeurs een goed idee vonden om tekstborden in het verkeer te gebruiken. Onze teamleden vonden dit zelf namelijk absoluut geen goed idee. Behalve dat zulke borden vaak onbegrijpelijk zijn, heb je te veel tijd nodig om teksten te kunnen lezen, laat staan om adequaat te kunnen reageren. Verkeer is altijd in beweging; je kunt niet zomaar even stoppen om een tekst te lezen en je bent vaak niet bekend met de omgeving. Ook het feit dat Europa geen grenzen meer heeft betekent dat er veel meer internationaal verkeer in ons land rondrijdt.

Hierdoor zullen Nederlandse teksten steeds minder vaak worden begrepen en iedereen kan wel bedenken dat dit levensgevaarlijke situaties oplevert. Twijfel in het verkeer is funest en brengt allerlei risico’s op ongevallen met zich mee.

Symbolen

Bij het aanbieden van onze bundel hebben wij ook een hele reeks voorbeelden op tafel gelegd van teksten die naar symbolen kunnen worden omgezet, waardoor deze internationaal begrijpelijk worden.

Na het uitgeven van onze bundel, merkten wij dat verschillende organisaties dit idee oppakten en er ook hun mening over gaven. Het bleek dat onze ideeën werden gebruikt, wat goed is voor de aandacht.

Toch zien we dat er nog geen actie is gekomen om tekstborden te vervangen door borden met symbolen. Het resultaat van onze onlangs gehouden enquête biedt ons een mogelijkheid ook dit punt opnieuw aan te kaarten. Hier kunt u ook de bundel die we eerder noemden inzien. LINK

Welzijn

Wij zijn er voor het welzijn van de chauffeurs en om dat te bereiken moeten we ook grote punten oppakken en ermee aan de slag gaan.

Maar we doen dit niet alleen voor de vrachtwagenchauffeurs die hun werk zo veilig mogelijk willen doen. We maken hier zo'n groot punt van omdat verkeersveiligheid voor iedereen van belang is. Het verkeer is tenslotte een samenspel van alle weggebruikers, die uiteindelijk allemaal veilig op hun bestemming willen aankomen. Wij kunnen ons alleen maar blijven inzetten voor jullie welzijn als jullie ons ook willen steunen.

Meer artikelen? Klik hier


Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht