Maandag 14 november 2022

Wij zetten ons nu al een aantal jaren in voor het welzijn van de beroepschauffeur, wat voor ons betekent: eenieder die zijn geld verdient met het besturen van een voertuig.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Regels

De vrachtwagenchauffeurs ondervinden nu eenmaal de meeste uitwerkingen van de door de EU en lokaal opgelegde regels. Dit resulteert erin dat het weleens overkomt alsof we enkel voor deze groep actief zijn. Maar in 2022 hebben we ook tal van persoonlijke kwesties weten op te lossen, van taxi- tot ambulancechauffeurs, koeriers en vrachtwagenchauffeurs.

Verbeteringen

Om het welzijn van beroepschauffeurs te verbeteren kunnen we ons niet op maar één onderdeel fixeren. Nee, we moeten kijken naar het hele plaatje en ervoor zorgen dat alle puzzelstukjes er zijn om de puzzel in elkaar te bouwen. Zo kunnen bedrijven alleen maar goed voor hun personeel zorgen als men ook kapitaalkrachtig is. Maar ook de politiek kan alleen maar goede beslissingen nemen wanneer men de juiste informatie ter beschikking heeft.

Landsgrenzen

Over transport is niet meer binnen de landsgrenzen te denken, en ook in de Europese unie moeten wij als beroepschauffeur onze stem laten horen. Ook daar moeten inzichten en de juiste informatie op tafel komen. Men heeft zich aan zowel landelijke als Europese regels te houden en dit heeft gevolgen voor elk stukje van de puzzel. Daarom vinden wij het zo belangrijk om uw stem bij de politiek over te brengen.

Gezonde bedrijven

Ook bedrijven klagen al regelmatig dat met zoveel dingen rekening moet worden gehouden dat geld verdienen en een bedrijf gezond houden erg lastig is. Wij staan dan ook constant in contact met bedrijven om knelpunten zichtbaar te krijgen.

Juiste balans

Natuurlijk kunnen niet alle wensen worden gehonoreerd, maar een juiste balans en eerlijk ondernemen onder elkaar is wel van groot belang. Dit kunnen we alleen maar bereiken door te luisteren en door te brainstormen over oplossingen voor knelpunten. Daarna moet het nog overgedragen worden aan de mensen die de touwtjes in handen hebben en ook de daad bij het woord zullen voegen. Het welzijn van de mens en in ons geval de beroepschauffeur kan niet worden verbeterd als bedrijven geen geld hebben om bijvoorbeeld elke 5 jaar nieuwe wagens aan te schaffen of om elke maand de salarissen uit te betalen.

Uitvoerbaar

Bij de politiek is het vooral zo dat de gevolgen van regels in de praktijk vaak een andere uitwerking hebben dan in de studeerkamer is bedacht. Hier is het dus belangrijk dit op voorhand aan te geven, zodat regels ook uitvoerbaar blijven. Nog regelmatig wordt door beroepschauffeurs aan TransportEffect | ChauffeursNieuws gevraagd waarom we zo breed te werk gaan. Hierop kunnen wij het volgende antwoorden: ons doel is het verbeteren van het welzijn van de chauffeur, en om dit te bereiken spelen veel factoren mee. 

Zie ook: Voorzitter Stichting Chauffeursnieuws/ Transporteffect Aschwin Cannoo: ‘Bruggen bouwen’

Meer nieuws? klik hier

Lid worden en ons steunen? klik hier


Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht