Zondag 24 april 2022

Chauffeurs krijgen regelmatig de schuld als er overvolle afvalbakken zijn of als vogels en andere dieren vuil verspreiden. Maar hoe vaak is het de schuld van gemeenten en andere instanties die parkeerplaatsen of industriegebieden onder hun beheer hebben? Dit word praktisch niet benoemd wanneer de media weer eens een verhaal kunnen schrijven over 'de vrachtwagenchauffeur'. Door onze actie zijn we de afgelopen weken op zeer veel parkeerplaatsen geweest, waardoor we nu ook de waarheid kunnen schetsen.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.
Vossenberg 1

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat onderhoudt de parkeerplaatsen goed en daar komt regelmatig een dienst om de afvalbakken te legen. Dit mag zeker worden gezegd vinden wij, omdat gemeenten hieraan een voorbeeld kunnen nemen. Op veel industrieterreinen zijn de afvalbakken al weggehaald en is er gewoon geen mogelijkheid meer om reisafval kwijt te kunnen. En als er dan al een verdwaalde afvalbak is zit die meestal bomvol omdat er zelden wordt geleegd. Hierdoor krijg je zwerfafval en de schuld daarvan wordt dan al snel op het bord van de vrachtwagenchauffeurs gelegd. Het is soms net of al die bedrijven geen personeel hebben en dat er enkel maar vrachtverkeer is met chauffeurs die tonnen afval op straat gooien.

Truckparking

Maar ook truckparkings kunnen er wat van. Zo zijn we nu een aantal weken langs geweest bij truckparking Vossenberg aan de Theseusstraat op bedrijventerrein Vossenberg en daar is al geruime tijd geen reiniging geweest. Ze maken het zelfs zo bont om simpelweg de douches en andere gelegenheden af te sluiten, waarbij ook de vraag is of het schoon is afgesloten of dat er een bron van ongedierte en ziektekiemen is ontstaan. Zie de foto’s; dit is toch te gek voor woorden bij een parkeergelegenheid voor ruim 80 wagens? In 2019 waren ze nog zo trots en lieten dit ook in de media weten: "De parking is voorzien van basissanitair, picknickbanken, camerabewaking, verlichting en ondergrondse afvalcontainers. De gemeente Tilburg investeert ongeveer 2 miljoen in deze truckparking. Vitaal Vossenberg neem een deel van de exploitatie voor haar rekening." Nu, een paar jaar verder, zijn ze de boel aan het verwaarlozen en daarbij is basissanitair niet meer toegankelijk. Dit is buitengewoon vreemd, omdat bekend is dat een uitbraak van ernstige ziekten op de loer ligt wanneer men zich niet schoon kan houden.

Vingerwijzen zeer makkelijk

Maar moet de vrachtwagenchauffeur zelf hiervoor verantwoordelijk worden gehouden? Kunnen de media ook niet eens met de vinger wijzen naar degenen die verantwoordelijk zijn voor het onderhouden en schoonhouden van het terrein? Het is - zeker de afgelopen twee jaar - gebleken dat vingerwijzen zeer makkelijk is, net als het domweg aannemen en publiceren van kwesties. Volgens ons heeft een journalist altijd de taak onderzoek te doen en het hele plaatje te beschrijven en moet men niet enkel uitgaan van wat het volk wil (of geacht wordt te) horen.

Truckparking Vossenberg Tilburg - Plek voor ruim 80 wagens maar sanitair niet toegankelijk. 

Update parkeerplaats Vossenberg inmiddels schoongemaakt na ons artikel.

WhatsApp I

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht