Dinsdag 27 september 2022

ChauffeursNieuws/TransportEffect is van mening dat vooral het imago van de chauffeur onder druk staat. Als we de beroepschauffeurs vragen of ze het vak zouden aanbevelen is het antwoord veelal “nee” Begrijpen doen we dit ook wel, doordat er veel meer druk is vanuit de politiek om regels te volgen die vaak niet uitvoerbaar zijn en dat maakt een hoge werkdruk.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Ook de huidige techniek wordt veel ingezet om een chauffeur in real-time te controleren en de vrijheid en vrije tijd die men vroeger kon creëren is verleden tijd. Maar toch is het nog steeds een vak die als geen ander is. Doordat er veel verschillende soorten transport zijn, kan men in het leven veel afwisseling hebben. Zo kan men veelal kiezen welke landen men aan wil doen of men kan kiezen of men bevoordeeld stukgoed wil rijden of bulkwagen enzovoort enzovoort. Ook het materiaal wordt elke keer mooier en makkelijk mee te werken. Dit is vooral erg goed om het vak vol te houden en het vak bereikbaar te maken voor meerdere. Een beroepschauffeur heeft het gevoel dat men niet tussen twee muren zit en elke keer worden ze wakker op een andere locatie.

Truckshows is een belangrijk evenement om dit ook te laten zien aan de mensen en mensen kunnen vragen stellen over het leven van een chauffeur.  Veelal zie je ook dat er een bepaald vooroordeel heerst en als men dan de met een chauffeur in gesprek komt, gaat er veelal een wereld open. Natuurlijk zijn er ook mindere kanten aan het vak en natuurlijk moeten we blijven strijden voor de welzijn van de chauffeur. Veel punten kunnen verbeterd worden in deze tijd voor de beroepschauffeur en ChauffeursNieuws/TransportEffect zet zich daar voor in, en niet zonder resultaat. Door de crisis in het verenigd koninkrijk en door dat beroepschauffeurs ook in coronatijd overal bevoorrading moesten bewerkstelliging ook al was een gebied hermetisch afgesloten is toch politiek en organisaties bewust geworden dat een beroepschauffeur gerespecteerd moet worden.

ChauffeursNieuws/TransportEffect is een organisatie die uw stem overdraagt en wij durven te roepen dat dit in de laatste 40 jaar niet is gebeurd. Om uw stem te horen bevinden wij ons onder de chauffeurs, zo is onze voorzitter een chauffeur in hart en nieren en het team bestaat voornamelijk uit chauffeurs uit alle sectoren.

Wij zijn er om praktijk over te brengen en bruggen te bouwen tussen politiek, organisaties en de beroepschauffeurs. Niet alleen geven we knelpunten aan “nee” wij geven ook de oplossingen en gaan in dialoog om het vak een toekomst te geven. Onze oplossingen zijn praktijkgericht en uitvoerbaar. De brug van politiek, organisaties, werkgevers en werknemers is onze kracht.

Dagen als truckshows zijn dus belangrijk voor meerdere facetten en we hopen dat er meer en meer gaan komen. Daarbij vinden wij campagnes om het imago van de beroepschauffeur op te krikken uiterst belangrijk en dat blijven we aangeven bij iedereen die met transport te doen heeft.

Meer artikelen? Klik hier

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht