Donderdag 11 november 2021

Tjitze van Rijssel is met pensioen en omdat wij het nu eenmaal netjes vinden om een handreiking te doen was dit voor ons reden ons voor te stellen aan mevrouw Slagter, die nu op de bestuurdersstoel zit. Natuurlijk hebben we weleens kritiek op de vakbewegingen, en die steken we niet onder stoelen of banken. Onze organisatie is transparant en wij zijn er voor het welzijn van de chauffeur. Dit zou je ook mogen verwachten van de bestaande vakbewegingen en daarom willen we graag onze diensten aanbieden aan en brainstormen met deze grote partijen.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.
geen samenwerking

Traditie

De vakbewegingen in Nederland bestaan al erg lang en kunnen beschikken over een dikke portemonnee plus veel goede contacten. Helaas horen we vaker dat men geen commentaar wenst te geven op kwesties die in het transport spelen. En niet alleen in het transport; eigenlijk gaat het bij alle bedrijfstakken zo. Het lijkt wel een traditie te zijn geworden en wij vinden dit een trieste ontwikkeling.

Buiten de vakbewegingen om zijn wij ook druk bezig ons eigen netwerk aan contacten op te bouwen en werken we keihard om individuele kwesties en problemen bij de chauffeurs wel op te pakken waar de bonden die laten liggen. Dit lukt ons steeds beter en daarom kunnen we ook buiten de bonden om verschil blijven maken. Vanzelfsprekend blijven wij altijd openstaan voor samenwerking. Het ontbreekt de vakbonden over het algemeen totaal aan praktijkkennis; degenen die aan het roer staan hebben nog nooit ook maar een weekje met een vrachtwagen meegereden, laat staan dat men goed kan inschatten wat er allemaal bij het chauffeursvak komt kijken.

Brief

Het verbaast ons dan ook enorm dat we op onze brief van 29 oktober (zie hieronder) alleen een leesbevestiging hebben ontvangen, maar dat er geen enkele terugkoppeling volgde. We zijn inmiddels 2 weken verder en we hebben nog altijd niets vernomen, wat ons het gevoel geeft dat men de transportsector helemaal niet wil verbeteren.

Je zou vooral in deze tijd denken dat elke hulp bij deze partijen welkom zou zijn, omdat ze praktisch van toeten noch blazen weten. Men vaart in de meeste gevallen alleen maar blind op computersimulaties en informatie vanuit de studeerkamer, terwijl het juist voor deze partijen uitermate belangrijk zou zijn ook de stem van de werknemers met hun schat aan praktijkervaring te horen. Inmiddels is maar 4% van de chauffeurs nog lid van het CNV, wat natuurlijk niet verwonderlijk is als men daar keer op keer de andere kant op kijkt en zich heer en meester voelt. Het stuit ons dan ook wel een beetje tegen de borst dat men onze vriendelijke handreiking doodleuk compleet negeert.

Toekomst

Natuurlijk hebben we deze partij niet nodig; het is gebleken dat we jullie stem toch wel kunnen overbrengen en dat we ook zonder hun "hulp" verschil kunnen maken en kwesties kunnen oplossen. Dat neemt niet weg dat wij het wel jammer vinden dat de stem van de chauffeur door zulke partijen keihard wordt genegeerd. Onze hoop na dit artikel is dan ook dat mevrouw Slachter, die toch is aangesteld om de stem van de chauffeurs bij het CNV te vertegenwoordigen, geen muur om zich heen aan het bouwen is. Dit lijkt ons niet bevorderlijk voor de toekomst van het CNV.

Met vriendelijke groet

brief CNV

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht