Dinsdag 16 maart 2021

Bedrijven geven ons steeds vaker het argument dat men een DIXI een goede oplossing vindt om de beroepschauffeurs buiten de deur te houden. Wij weten dat DIXI (mobiel toilet) langzamerhand een scheldwoord aan het worden is. Toch vinden bedrijven en organisaties dit vaak een goede oplossing.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Onze vraag is: waarom? Een DIXI heeft geen stromend water, het wordt vaak uit een tankje gepompt. Veelal zitten er geen tabletten in om het water zuiver te houden, is de tank leeg of is ’s winters het water bevroren. Natuurlijk kijk men niet terug en zegt meteen: “Bij ons bevriest het water niet”. 

Geen afvoer Een ander groot nadeel van het toilet is dat de ontlasting opeenhoopt doordat er geen afvoer is. Daarbij, zeker wanneer het niet regelmatig wordt leeggezogen, kunnen bacteriën alle kanten op. Natuurlijk is het zo dat alleen chauffeurs gebruik móéten maken van een DIXI en dat eigen personeel, bestuurders en bezoekers gewoon een degelijk, verwarmd toilet met stromend water hebben.

Discriminatie Hier wringt bij de meesten ook de schoen: chauffeurs worden weggezet als een minder soort mensen en het is zeker begrijpelijk dat bij velen het woord ‘discriminatie’ naar boven komt. Hoe vaak komen chauffeurs het niet tegen dat een DIXI, buiten alle ongemakken, zeer onhygiënisch is en dat overal ontlasting zit. Daarbij: als een chauffeur niet aan de standaard hoogte- en breedtematen voldoet, is het sowieso al een uitdaging om zijn behoefte normaal te kunnen doen. 

Wat niet weet wat niet deert Alternatieven zijn er genoeg. Nu de entertainmentsector stil ligt zijn er gewoon degelijke mobiele toiletten voorhanden, waarvoor men zelfs nog een kleine vergoeding zou kunnen vragen (zie foto’s). Wat ons vooral opvalt aan mensen die een degelijke toilet- en wasgelegenheid hebben, is dat zij zich op geen stukken na kunnen voorstellen hoe het is als men gebruik moet maken van een DIXI waarop al tientallen chauffeurs noodgedwongen hebben gezeten. Vaak is er ook geen toiletpapier, omdat niemand er naar omkijkt. Corona is het onderwerp van de dag en er is nu veel over bekend. Wij vragen ons af waarom overal coronamaatregelen worden genomen, maar dat chauffeurs dagelijks groot gevaar lopen wel meer dan alleen corona op te doen, dankzij deze vorm van ‘sanitair’. Graag lezen wij uw mening.

via www.meldpunt-transport.nl of via redactie@transporteffect.nl. Goedkoopste weg Het kan toch niet zo zijn dat men een DIXI neerzet terwijl het bedrijf ook deftig sanitair heeft? Je zou toch denken dat ze dan ook goed zouden zijn voor degenen die hun producten aanleveren of verspreiden?

Wij zijn van mening dat een bedrijf altijd wel een plaatsje kan vinden voor goede voorzieningen met verwarming, een wasbak en een toilet dat voor vrouw en man geschikt is. Waar een wil is is een weg, maar wat we nu zien is dat men puur de makkelijkste (en goedkoopste) weg kiest zonder oog te hebben voor de medemens. Zolang men er zelf maar geen gebruik van hoeft te maken. Laat ons weten of u deze gedachten ook heeft, dan kunnen wij ons versterken en er iets mee doen. 

 Teken de petitie hier https://www.youtube.com/watch?v=-XfE8E4DBV0 transporteffect strike

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht