Maandag 12 september 2022

Prijzen schieten als een raket omhoog en als een product 10 keer duurder is dan een jaar eerder "valt het nog mee".
Dit heeft niets meer te maken met het door het bewind voorgespiegelde principe van vraag en aanbod; het is puur onttrekking van de macht aan het volk.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Bedrijven als energieleveranciers en oliemaatschappijen kunnen hun prijzen ongelimiteerd opschroeven en maken winsten die nog nooit zijn vertoond, terwijl degenen die de producten nodig hebben de hoofdprijs moeten betalen.

We kennen allemaal de uitspraak "zonder transport staat alles stil" en dit scenario komt onderhand akelig dichtbij.
Uiteindelijk wordt alles doorberekend naar de bevolking, maar ook die kan de huidige prijzen niet meer betalen.
De enige vraag is nog hoe lang de adem is en hoe lang je die kunt inhouden als je kop onder water wordt geduwd.

De brandstofprijzen zijn zo opgebouwd dat de overheid er veel aan kan verdienen. Dit zullen ze niet snel opgeven en elke keer als ze de prijzen weer kunnen verhogen wrijven ze zich lachend in de handen. Uiteraard gaat dit over de rug van het volk waarvan de overheid al jaren veel te veel geld uit de zakken heeft geklopt.
Bedrijven moeten de deuren sluiten vanwege de oplopende kosten, waardoor ook veel mensen hun baan en daarmee hun zekerheid verliezen.

Transportbedrijven betalen voor gasolie nu al 36.69% meer dan een jaar geleden, maar ook de transportbedrijven die verduurzamen komen van een koude kermis thuis.
LNG (vloeibaar aardgas) kost nu al rond de € 5,25 terwijl dit een jaar geleden nog € 0,85 was, een verhoging van maar liefst 440%.
De Adblue waartoe iedereen werd verplicht is ook veel duurder geworden. In 2021 kostte een liter € 0.869 en nu moet je voor die liter al gauw € 1,80 aftikken, dat is een stijging van 93,1%.
Wanneer we daarbij ook nog de energiekosten die de pan uitrijzen optellen, wordt het praktisch onmogelijk om nog zaken te doen.
Doorberekenen aan de klant heeft veel tijd nodig en iedereen heeft dan misschien wel een buffer, maar met deze enorme stijgingen zal deze snel tot nul zijn teruggebracht.

Daarbij komt nog dat transportbedrijven al vele malen op kosten zijn gejaagd met regels die door de organisaties werden gestimuleerd en die vervolgens door de overheid werden opgelegd.
Zo horen we telkens weer dat alles maar moet worden verduurzaamd, wat momenteel het stokpaardje is dat door zowel Transport en Logistiek Nederland als de overheid fanatiek wordt bereden.
Er worden keer op keer nieuwe regels bedacht om het gebruik van fossiele brandstoffen te ontmoedigen, terwijl elektrisch rijden wordt geadverteerd als het wonder dat de wereld gaat redden.

Maar moeten we onderhand niet eens met z’n allen het hoofd erbij blijven houden?
Adblue moet ook extra geproduceerd worden en elektriciteit is voor de meeste mensen onbetaalbaar geworden.
Daarnaast hebben de elektrische voertuigen zeer veel nadelen en wij vragen ons af of het wel zoveel schoner is wanneer we vanaf de productie tot en met de relatief korte levensduur van zo'n voertuig kijken.
Wat ze bij de promotie ook "vergeten" te vermelden is dat de "groene" stroom die voor al die e-voertuigen moet worden opgewekt op geen stukken na groen te noemen is.

De energieprijzen zijn verre van stabiel en de overheid kan of wil ze blijkbaar ook niet stabiliseren, waardoor de vraag rijst wie er nu daadwerkelijk beter wordt van deze enorme prijsstijgingen.
Het is in ieder geval overduidelijk dat het volk de rekening gepresenteerd krijgt en dat het voor de gewone mens hard op weg gaat naar onmogelijke situaties.
We hopen dat werkgeversorganisaties opstaan en dat zij in plaats van het stimuleren van kostenverhogende maatregelen juist daartegen in verweer zullen komen.

We leven mee met de transportbedrijven in deze moeilijke tijd.
Er staan veel banen op het spel als de transportsector niet meer kan draaien omdat het volk het niet meer kan betalen.

Zonder transport is er niets!

Meer nieuws? Klik hier

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht