Dinsdag 2 februari 2021

We hebben het al een paar keer gemeld: Waberer’s is een goed voorbeeld van “slecht” ondernemerschap.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

In de tijden dat men ver onder de Europese vrachtprijzen kon rijden kon men hun geluk niet op. Er kwamen veel berichten naar buiten over hoe goed men was en dat het succes was te danken aan goed ondernemerschap. Maar aan dit sprookje kwam snel een einde toen het arbeidsloon in Hongarije sterk omhoogging. 

Transporteffect-warberer

Westerse stoel

Toen kwam men steeds dichter bij de westerse stoel te zitten en men wist niet hoe snel men naar de beurs moest gaan om nog wat geld op te halen. Dat deze stap niet de redding was is wel gebleken; in een paar jaar tijd is de waarde van het aandeel van 18 euro naar een euro of 2 gezakt. Nu ontvangt Waberer’s dus ‘gewoon’ staatssteun. 2,7 miljoen voor een bedrijf is geen kattenpis. Hoeveel bedrijven zouden al blij zijn met 1% van dit bedrag in de coronatijd? Volgens officiële informatie zouden de investeringen rond 8,3 miljoen euro bedragen. Dit is echter slechts een raming die naar buiten is gebracht. Wij vragen ons af hoe een bedrijf dat jaar op jaar zoveel verlies draait dit kan roepen en waarom het niet failliet wordt verklaard. Om het plaatje compleet te maken roept Waberer’s ook dat men nog eens 200 mensen extra in dienst wil nemen.

De Europese staatssteunregels zijn erg streng, om te garanderen dat overheidsmiddelen niet onrechtmatig worden gebruikt. Wat was in dit geval het excuus om de aanvraag te honoreren?Natuurlijk kunnen landen in deze tijd steun verlenen en dat kan ook goed zijn. Echter blijft hier de vraag: hoe kan men jarenlang, dus al ver voor de coronatijd, dikke rode cijfers noteren en nu toch dit enorme bedrag op tafel krijgen? Dit is op zijn minst erg vreemd te noemen, en Europa moet toch zien dat er een zeer grote kans is dat er andere belangen spelen.

Met vriendelijke groet

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht