Parkeren voor de verplichte rust van de vrachtwagens blijft een hardnekkig probleem.
Toen in 2017 een grote truckparking bij Venlo werd gesloten is de Tweede Kamer al geïnformeerd dat het probleem grote vormen zou aannemen.
Het aanbod aan goede alternatieven bleef uit en veel gemeenten besloten ook nog eens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan te passen, waardoor industriegebieden hermetisch werden afgesloten.
In de afgelopen vijf jaar waren verschillende ministers "ermee bezig”, maar tot op heden wordt er alleen maar gediscussieerd en niemand komt met oplossingen.
We hebben dit onderwerp vanaf 2017 al veelvuldig naar voren gehaald en we vinden het onvoorstelbaar triest dat men er nog steeds niets aan doet.
De eenvoudigste oplossing zou zijn de industrieterreinen weer open te stellen en bedrijven die gebruik maken van vervoerders op hun zorgplicht te wijzen, maar het schijnt dat niemand dit wil horen en men legt het probleem keer op keer naast zich neer.
Degenen die het moeten regelen hebben dan ook geen centje pijn; het zijn de transporteurs en de chauffeurs die de problemen ondervinden en die vaak de rekening krijgen als ze de wet, die simpelweg niet uitvoerbaar is, overtreden.
Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.
Word lid. Jullie welzijn is onze missie.Op 22 november 2022 is er wederom een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer, ditmaal met 1884 handtekeningen en op initiatief van Hans Plaggenmars, die ook al 30 jaar in het vak zit.
Wij weten als geen ander hoeveel tijd en inzet dit gevecht kost voordat er misschien een keer zal worden geluisterd, en dan moet men ook nog eens de wil gaan tonen om het probleem daadwerkelijk op te lossen.
Zo hebben we al menig artikel geschreven en vaak aanbevelingen gedaan bij degenen die aan de touwtjes trekken. Veel organisaties volgen ons hierin, maar op de een of andere manier lijkt het erop dat men dit niet wil oplossen.
Voorbeelden:
Momenteel bieden 44 parkings 4200 “goede” beveiligde parkeerplekken in Nederland. Althans, dat beweert Rijkswaterstaat op zijn website. (22 augustus 2022)
Bloedt de aandacht voor de parkeerproblematiek voor vrachtwagens dood? (7 november 2022)
Maar 23% gaat nooit over de rijtijden heen, blijkt uit onze enquête. (30-11-2021)
Onderzoek aangeboden aan I&W (2020)
Bundel van alle artikelen van voor 2020.
Zoals je ziet kan het niet liggen aan de inzet; we hebben in maart nog een gesprek gehad met het Ministerie van I&W.
Toch blijft men het op een of andere manier van zich afschuiven en het lijkt er elke keer weer op dat het probleem word doorgeschoven naar een nieuwe kamerperiode. Het is uiteraard zeer triest dat volksvertegenwoordigers hun verantwoordelijkheid in deze kwestie niet nemen.
Ook vinden we het vreemd dat de kamer inzet op particuliere uitbaters om het probleem van Nederland op te lossen. Nederland is een klein land en je zou toch zeggen dat het probleem niet zo groot zou moeten zijn als in de grote landen om ons heen.
Particuliere uitbaters stuiten ons sowieso al tegen de borst, omdat deze in de meeste gevallen tegen zo weinig mogelijk kosten een plek inrichten waar ze dan wel zo veel mogelijk voor rekenen.
Zie ons artikel hier:
Bloedt de aandacht voor de parkeerproblematiek voor vrachtwagens dood?
Maandag 7 november 2022
We blijven ook in 2023 onverminderd druk uitoefenen we hopen dat de politici die voor ons, de burgers, aan het werk horen te zijn niet vergeten waarom ze eigenlijk op die stoel mogen zitten.
Ga je wel eens over de rijtijd heen? Zo ja waarom?
Reactie plaatsen
Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties.