Chauffeursnieuws

Onze eigen artikelen gaan over actuele kwesties in het transport

Dialogen en discussies gaan we niet uit de weg!

We zijn ervoor het waarborgen en te verbeteren

van uw toekomst

Onze eigen Artikelen

camera spiegel

Toen ik de Mercedes Actros kreeg met camera’s als spiegels riep ik meteen: "Wat een onzin!"

Ukrain war

Sinds de uitbraak van het conflict op 24 februari 2022 zijn wij actief om uit naam van de Nederlandse chauffeurs voedsel en hulp te geven aan de Oekraïense chauffeurs.

dodehoek

Dode hoek vrachtwagens blijft een probleem We hebben er al eerder over geschreven: de dode hoek bij de vrachtwagen. (link) Welke oplossingen …

te hoog

We horen het vaak: je mag maximaal 4 meter hoog zijn, dus als je te hoog bent is het altijd de fout van het materieel of van jou, de chauffeur.

vossenberg

Chauffeurs krijgen regelmatig de schuld. Maar hoe vaak is het de schuld van gemeenten en andere instanties die parkeerplaatsen of industriegebieden onder hun beheer hebben?

huur een chauffeur

Je mag me niet inhuren als chauffeur. Enorme chauffeurstekort maar toch willen ze het niet makkelijk maken

Image 2022-04-06

Zeven in Nederland gestrande Oekraïense chauffeurs kunnen dankzij de hulp van Stichting Chauffeursnieuws, donaties en lokale sponsoren terugkeren naar hun vaderland. Het Rode Kruis gaf helaas niet thuis.

Problemen kunnen overal voorkomen, maar het gaat ons er vooral om hoe erop wordt gereageerd.

test je zelf

Weet jij wat je moet doen bij een verkeersongeval met letsel?

hulp chauffeurs 2

Dat hulp, bijna acht weken na de invasie, nog steeds nodig is, bleek afgelopen maandag wel in de gemeente Moerdijk. Zeven gestrande vrachtwagenchauffeurs ....

Ferry

Een chauffeur is wel eens verplicht om een ferry te nemen. Dit is geen vakantie trip. Maar veel ferry's zijn onhygiënisch of gevaarlijk. Tijd voor actie

chauffeurstekort32231

We staan ervan versteld dat de gevestigde organisaties nog steeds bar weinig actie vertonen om het chauffeurstekort aan te pakken, zeker als we bedenken dat er in de toekomst veel meer chauffeurs nodig zullen zijn.

aanmelden

De situatie blijft zeer schrijnend onder de Oekraïense chauffeurs.Vele staan al zonder diesel en veel opdrachtgevers geven niet thuis.

Nieuwe cao - Wij hebben de chauffeurs gevraagd wat er ze er sowieso in willen hebben. Wij missen vooral dat chauffeurs om hun mening worden gevraagd.

loonsverhoging

Als we nu eens op de stoel van een transporteur zouden zitten konden we zien dat het niet zo makkelijk is om zijn personeel meer te betalen.

transporteffect tips storm

De ene transporteenheid is niet de andere; als je bijvoorbeeld met een bulkwagen rijdt of in het autotransport zit heb je minder snel hinder van de harde wind

helpno money

We zouden Chauffeursnieuws & Transporteffect niet zijn als we ons na het enorme aantal binnengekomen reacties ook niet in het onderwerp zouden vastbijten.

De druk om over te stappen naar een schoner wagenpark word groter en groter en transporteurs staan de komende tijd voor een moeilijke keuze.

636368

Tijden veranderen en met de komst van een heel ander wagenpark is er geen ontkomen meer aan: transporteurs moeten gaan samenwerken en kunnen niet meer .....

transporteffect e schaal

Een bonus als je komt werken? Leuk hoor, maar waarom niet van schaal D naar schaal E? Daar hebben we pas wat aan

transporteffect intimidatie wegvervoer

Intimidatie in het wegvervoer. Met deze enquête kunnen we er ook wat aan gaan doen. Vul in, het kost u maar een paar minuten.

strike

Elke keer als er ergens een protest van vrachtwagenchauffeurs is horen we het weer: "Wij zouden ook iets moeten organiseren; wij willen ook gaan staken of protesteren."

fnv verdediging

Wat in de uitzending opviel was dat de FNV nog steeds het idee heeft dat het verlies van leden niets te maken heeft met onvrede, maar enkel met mensen die met pensioen gaan.

intimidatie

Werknemers in het transport die te maken krijgen met ongewenste intimiteiten, of ongepast gedrag, kunnen hun klacht niet altijd kwijt

chauffeurstekort

Heel Europa was een tijdje geleden nog in de ban van het chauffeurstekort, en de media stonden er vol mee.

Velen onder ons weten nog wel dat het vrije beroep van beroepschauffeur een avontuur was dat je hele carrière duurde. We werkten nog met kaarten en je moest onderweg vaak vragen hoe je ergens moest komen.

falliet werkgever

We horen wel een aantal keren per jaar verhalen van chauffeurs die in de problemen komen doordat een werkgever besluit zijn verplichtingen niet na te komen.

kosten rijbewijs

Wanneer je het mooie essentiële beroep van vrachtwagenchauffeur wilt uitoefenen moet je beseffen dat daar een zwaar prijskaartje aan hangt voordat je iets kunt gaan verdienen.

Transporteffectmedis

Het consumentenprogramma Radar besteedde op 21 januari aandacht aan de exhorbitant hoge prijzen die voor een medische rijbewijskeuring moeten worden betaald.

tln242446

18 januari was voor deze organisatie blijkbaar de dag om eens van leer te trekken; het invoeren van grenspassages. Maar hebben ze een punt?

transporteffect 3689829

Girteka, toch wel de grootste transportondernemer van Europa, moet zich nu voor de rechter gaan verantwoorden wegens illegale cabotage

transporteffect-2313

Begrijpt men niet dat veel chauffeurs graag bij hun wagen blijven en zeker geen 49 euro per nacht willen betalen voor een slaapplaats in een container?

Mark Harbers

Bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is het de laatste jaren niet bepaald soepel gelopen qua ministers

Thema Mobiliteitspakket

Met ingang van 2 februari 2022 is het voor een chauffeur verplicht elke grenspassage in te voeren. Vanaf 21 februari 2022 meer regels actief

Ingaande 2 februari moet je de landcode invoeren bij een grensovergang.Velen zullen het niet leuk vinden en we zien de files al ontstaan.

Overzicht ingang regels Mobiliteitspakket Mobiliteitspakket wanneer gaan de regels in. Wat houden de regels eigenlijk in. https://transporteffect.com/wp-content/uploads/2022/01/Mobiliteitspakket-met-muziek-1.mp4 Subtitel

Transporteffect Mobiliteitspakket

Mobiliteitspakket, Velen zullen denken: "daaraan heb ik geen boodschap hoor, dat zijn enkel weer maatregelen om de beroepschauffeur dwars te zitten".

nieuwe kansen

Keer op keer en jaar op jaar zijn wij bezig om jullie stem kracht te geven. Dit doen we met veel passie en gebaseerd op onze eigen ervaringen als beroepschauffeur, maar zeker ook op de informatie die jullie ons elke keer geven.

TRANSPORTEFFECT ETEN

Voor beroepschauffeurs is het vanzelfsprekend dat zij in een restaurant worden toegelaten. Maar toch als men geen beroepschauffeur is en met name geen vrachtwagenchauffeur is er verontwaardiging.

artikel 12

Artikel 12 overmacht wordt vaak genegeerd maar wat houdt het eigenlijk is. Ambtenaren zijn verplicht hier notie van te nemen.

survey

Wanneer je iets voor de chauffeurs wilt veranderen moet je wel bepaalde stappen volgen. Het is ook veel meer werk dan men vaak beseft.

zzper bedrijven lidworden

Kennisbank professional,Nieuwsbrief professional, Advies ziektebegeleiding, Advies bestuurlijke vraagstukken, Advies loopbaan, Korting op keurmerk, Juridisch advies, ,Bemiddelaar werkgever/ werknemer, Calamiteiten support Toegang tot contra expertise, Toegang tot seminars, Toegang tot analyse vraagstukken Kennisdeling via netwerk

checkpoint

Keer op keer verbaast het ons dat elke lidstaat zijn eigen regels handhaaft omtrent de hoogte van boetes.

Ruimte op de weg

Minder ruimte is meer risico, wel wordt de vinger snel gewezen naar de beroepschauffeurs als het mis gaat. 88 procent ziet ruimte afnemen

Doorrijden vermoeid

Uit onze enquête die door ruim 3850 chauffeurs is ingevuld blijkt dat vermoeidheid onder de chauffeurs zeker een punt is dat aandacht verdient. Nu horen we mensen al vanaf de zijlijn roepen dat minder uren maken het medicijn is.

access

Een chauffeur leert altijd dat men geheel verantwoordelijk is voor zijn lading. Maar steeds meer bedrijven willen de chauffeur buiten houden tijdens het laden.

Uitslag van de grootste enquête ooit- transporteffect

Ruim 3850 invullingen! Uitslag van de grootste enquete ooit! Een snele samenvatting maar ook het complete verhaal! De beroepschauffeur spreekt

immgrant

Het verbaast ons dat een chauffeur meteen het stempel ‘schuldig’ krijgt opgedrukt als in een oplegger migranten of drugs worden gevonden.

rijtijden transporteffect

Het is wel een gelukje dat de pakkans vrij klein is en dat de meeste controleurs weten dat veel chauffeurs zich onmogelijk altijd aan de rijtijden kunnen houden, maar ...........

transporteffect buitenlandse chauffeurs

Driekwart van het transport in Nederland wordt uitgevoerd door buitenlanders, leegrijden en milieu komen voor onze rekening

tekstborden Transporteffect

Waarom worden er in het huidige internationale verkeer nog altijd tekstborden gebruikt?

transporteffect roken

Bij het opstellen van de eerste tekst en de mini-enquête hadden wij niet verwacht dat er zo veel zou loskomen.

hulpmiddelen Transporteffect

waar gaat het nu om? Gaat het om geld verdienen of gaat het om het verbeteren van de verkeersveiligheid, zodat iedere weggebruiker er profijt van heeft?

Totall card

Chauffeursnieuws ontvangt regelmatig klachten dat chauffeurs met een Total Card Europe in het VK bijna nergens meer terechtkunnen.

transporteffect uitslag vakbeweging

Uit onze enquête blijkt dat de grote vakbewegingen FNV en CNV slecht scoren onder de chauffeurs. Ruim 738 miljoen in kas FNV

tekstborden Transporteffect

Waarom worden er in het huidige internationale verkeer nog altijd tekstborden gebruikt?

transporteffect verhoging snelheid

Een van de vragen in onze onlangs gehouden enquête was of chauffeurs 80 km/h een goede snelheid voor vrachtwagens vonden, en dan met name met betrekking tot de veiligheid.

job search

16.500 vacatures, en nog krijgen we vaak te horen dat chauffeurs ondanks een schat aan ervaring niet aan een baan kunnen komen. En het kan nog erger: chauffeurs die door een bedrijfsongeval een lichte beperking hebben opgelopen worden dikwijls meteen afgestoten, ook al hebben ze jarenlang gereden.

strijden transporteffect

Wegrestaurants & tankstations die aan het hoofdwegennet liggen geldt geen CTB en mogen open blijven, ook na 20:00 uur.

Transporteffect - dixi bij bedrijven komen

Wanneer chauffeurs niet naar een toilet kunnen worden hun fundamentele basisrechten geschonden........Dixi is geen oplossing- zwarte lijst

ingezonden brief

Chauffeurs werden snel door hun werkgever gedwongen met deze systemen te gaan werken. Maar iemand ontslaan omdat hij het niet ......

Afrikaanse varkenspest transporteffect

Het gevoel dat veel mensen geen interesse in de varkenspest hebben begrijpen wij heel goed. Maar toch moet er aandacht komen ......

#stronglogistics #transportcriminaliteit

Zoals jullie wellicht weten zijn Chauffeursnieuws & Transporteffect met verschillende partijen zeer actief bezig om aan de chauffeur te brengen hoe belangrijk het tegengaan van transportcriminaliteit is.

#cnv

Het verbaast ons dat we op onze brief van 29 oktober alleen een leesbevestiging hebben ontvangen, maar dat er geen enkele terugkoppeling volgde

transporteffect inhaalverbod

Dit is gebleken uit onze enquête, die door ruim 3850 chauffeurs werd ingevuld. Eerlijk gezegd vinden wij ook dat de inhaalverboden averechts werken en wij willen zelfs zo ver gaan om te zeggen dat ze zeer gevaarlijk zijn

transporteffect chauffeurstekort

De zeer rijke vakbewegingen en werkgeversorganisaties doen er niets aan. Waarom hebben we ze in het leven geroepen?

niet roken transporteffect

Wanneer een niet-roker bij de baas aan de bel trekt en eist dat er niet in de wagen gerookt wordt, trekt deze dan ook vaak aan het kortste eind en wordt als lastig ervaren.

truck show

Als reden voor een boete wegens te veel accessoires op de vrachtwagen wordt vaak opgegeven dat het de andere weggebruikers zou afleiden.

secondhand elektrisch

Zou jij een tweedehands elektrische wagen kopen? Waar moeten we straks met alle oude wagens heen? Wordt er niet in hokjes gedacht?

transporteffect railly

De Preproloog is de presentatie van de grote rallyteams teams. 20 november Eersel. Win een taxiritje en bestel tickets. Check it out!

transporteffect poor 3113

Het basisloon van een chauffeursloon begint bij €12,97 per uur en je moet al 6 jaar rijden voor je aan €16,41 komt. Gemiddelde van NL is €24

kaleprijs-benzine

De overheid heft accijnzen en stelt deze elk jaar per brandstof vast. Bij Euro 95 benzine is dit 45,6% van de pompprijs.

spelen met vrachtwegen

Als klein meisje, was ongeveer jaar of 5 riep ik dat ik of vrachtwagen gingen rijden of automonteur zou worden.

transporteffect coronacheck

Ongeloof : bedrijven nemen hun maatregelen op voorhand. Coronatoegangsbewijs nodig om te laden en te lossen!

enquête-chauffeursnieuws

We zijn u niet vergeten; we zijn vol gas bezig met de grootste enquête ooit! Het vervult ons met grote trots dat …

Waarom blijft het zo stil rond vakbewegingen

Zonder eigen beroepschauffeurs in Nederland zijn we te kwetsbaar om de economie en het welzijn van de mensen te kunnen waarborgen.

transporteffect spraakmakers

Spraakmakers had zijn 1000e uitzending. Natuurlijk heeft men in die tijd enorm veel gasten mogen ontvangen, en daarom vonden we het ook een grote eer dat onze voorzitter Aschwin Cannoo was uitgenodigd

elektrisch

Drijven de elektrische voertuigen de energieprijzen tot een recordhoogte? Is het zoeken of zijn het feiten?

waterstof transportfect

Transportbedrijven worden al jaren gestimuleerd of zelfs verplicht om te verduurzamen. Soms bekruipt ons echt het gevoel dat er een filmscenario wordt geschreven

2552

Waarom wil men mensen hiertoe verleiden? Is het afkopen van risico's ten nadelen werknemer? Lees het hier en denk goed na

transporteffect 245

Panteia komt met resultaat stijging kosten transport. Maar waarom verdient een chauffeur ver onder het gemiddelde? Elk onderzoek is er een en …

transporteffect verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid beroepschauffeur vaak onderschat De beroepschauffeur staat de afgelopen tijd bijna centraal in alle media. Chauffeurstekorten en lege schappen worden veel genoemd, …

transporteffect chauffeurstekort

We kunnen er niet omheen; media en organisaties roepen het keer op keer dat er een tekort aan chauffeurs is.

Elektrisch rijden kent ook steeds meer problemen, die alsmaar zichtbaarder worden. Spontane ontbranding of het geheel onder stroom staan van de wagen bij een ongeval zijn al veel gehoorde problemen.

truckshow Eersel

Afgelopen weekend waren wij voor het eerst na de coronalockdown weer eens bij een truckshow. We hadden hier een informatiepunt opgezet en konden zo (aankomende) chauffeurs te woord staan.

code95

Uiteraard is het bij elke cursus zeer belangrijk dat de instructeur kennis van zaken heeft en de stof goed kan overdragen, maar ook moeten de cursisten een gevoel krijgen dat het nuttig is en dat ze er iets mee kunnen.

transporteffect chauffeurs tekort

Aanpak chauffeurstekort

Wij roepen al jaren dat het tekort er aan zit te komen en wij geven ook al jarenlang inzage in de sector. Het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn om het tekort op te lossen, denken wij.

Dixi beroepschauffeurs

De inzet van DIXI’s terwijl een goed toilet aanwezig is heeft al veel artikelen gekost en onze lobby om bedrijven te laten inzien dat beroepschauffeurs ook mensen zijn werd groter en groter.

transporteffect chauffeursnieuws enquete

Deze enquête geeft ons kracht en hiermee kan zeker verschil komen ten goede van het volk/chauffeurs. Alstublieft, help ons!

Transporteffect pensioen

De FNV deed voorkomen dat ze trots waren op het resultaat, maar de kranten stonden vol met uitingen van ongenoegen onder het volk. Volgens de FNV hadden ze 375.823 stemmen binnen gehaald, waarvan 74,46% akkoord ging. 3,1% van de werkende

Waar is onze status van elitechauffeur?

Nog niet zo heel lang geleden had men in heel Europa als Nederlandse chauffeur een streepje voor bij bedrijven. Waarom? Puur omdat de Nederlandse chauffeur goed was opgeleid, de talen altijd wel enigszins beheerste en verstand van zaken had.

transportcriminaliteit - transporteffect

Onlangs ben ik zelf aanwezig geweest bij een cursus code 95 transportcriminaliteit. Ik had deze cursus bewust gekozen omdat wij vinden dat hiervoor veel aandacht moet komen.

transporteffect 30 uur

Is het een roep om aandacht? Denkt men de mensen naar de mond te praten? Of is het gewoon kortzichtigheid, zoals een uitspraak die in een café wordt gedaan? Wij weten het niet, maar het haalt wel de kranten: CNV wil volgens de uitkomst van een onderzoek(je) naar een 30-urige werk week om burn-outklachten te voorkomen.

transporteffect postnl

Dit zal voor vele ondernemers niet te bevatten zijn. Bij veel ondernemers zal de wereld te klein zijn. Niet bij een bedrijf als PostNL, zo blijkt.

Geluidssensor Transporteffect-Chauffeursnieuws

Dode hoek vrachtwagens: veel over gesproken, maar waarom niet de geluidssensor als oplossing? Ook wij spreken regelmatig met partijen over de dode …

Transporteffect chauffeursnieuws

Wij willen vooral ook onze ideeën voor de toekomst pitchen onder de chauffeurs en hopen ook op steun om deze ideeën kracht te kunnen bijzetten.

smerig toilet

Het is te gek voor woorden. Sinds het begin van de coronapandemie wijzen we bedrijven erop dat een mobiel toilet voor een beroepschauffeur geen goede oplossing is.

Transporteffect- De chauffeurstafel is niet meer. Hoe kunnen we wel een eenheid zijn?

Eerder kon je over elke situatie die je onderweg tegenkwam je ei wel kwijt en was er genoeg advies te krijgen. De chauffeurstafel

Transporteffect Arbeidsuitbuitig

Chauffeurs vormen een gevoelige groep voor arbeidsuitbuiting. Vaak heeft men nog niet eens direct door dat dit plaatsvindt

transporteffect parkeren

Betaald parkeren vrachtwagens zal de toekomst worden, maar laten we het aub goed regelen in Europa, We betalen genoeg ervoor!

Je kunt bijna elke chauffeur aanschieten en je zult zeer vaak hetzelfde antwoord krijgen.