Profiel Arnold Niekamp HZC

Graag stel ik mezelf even voor. Mijn naam is Arnold Niekamp. Geboren, getogen en woonachtig in de prachtige stad Den Haag aan de kust. 60 jaar jong en sinds 1 augustus 2017 werkzaam voor HZC als rayonbestuurder voor de regio Midden West.

Al weer lang geleden ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden als jurist met toen als specialisatie EEG/internationaal recht. Tijdens mijn studie ben ik als taxi chauffeur werkzaam geweest en kwam zodoende al in aanraking met vervoer. Later heb ik als jurist bij een Ministerie gewerkt op het gebied van EEG recht en vervolgens als hrm manager bij de politie gewerkt, de Centrale Recherche Informatiedienst, maar uiteindelijk bij een Secretariatenbureau terecht gekomen waar ik als secretaris/jurist voor diverse belangenverenigingen heb mogen werken. Veelal waren dit kleine werkgevers die op het gebied van HRM en diverse cao’s moesten worden bijgestaan en waar ik voor een aantal belangenverenigingen ook de cao onderhandelingen voerden. Voor het eerst kwam ik toen in aanraking met belangenbehartiging, collectief en individueel en vond dit enorm interessant. Voor mensen echt iets kunnen betekenen en resultaat boeken gaf veel voldoening.

Na een behoorlijk aantal jaren dit gedaan te mogen hebben, heb ik de overstap gemaakt naar een landelijke werkgeversorganisatie in het vervoer, het Touringcarvervoer en via deze organisatie ben ik als secretaris werkzaam geweest voor een (tweezijdige) Stichting voor werknemers en werkgevers. In deze functie mocht ik zowel de belangen van werknemers en werkgevers behartigen als het ging op het gebied van arbeidsmarktbeleid, opleidingen (code 95), arbeidsomstandigheden en veiligheid. Daarnaast was ik aangesteld als onafhankelijke secretaris van CAO partijen en had in die hoedanigheid ook contact met werknemers en kaderleden van bonden. Daar hoorde ik van werknemers ook de andere kant van het verhaal en de zaken waar zij tegenaan liepen. In die jaren heb ik geleerd een “brugfunctie” te vervullen tussen werkgevers en werknemers om daar waar mogelijk belangen samen te brengen.Door de tijd heen heeft belangenbehartiging collectief en individueel in mijn werkzaamheden steeds meer een rol gespeeld. Uiteindelijk had ik de behoefte om werknemers meer bij te staan omdat zij toch vaak de onderliggende partij zijn. Via een oud voorzitter van HZC kwam HZC op mijn weg.

Inmiddels draai ik al weer ruim 5 jaar mee als bestuurder bij vakbond HZC. Als bestuurder heb ik de Beroepsgoedervervoer cao in mijn portefeuille zitten en zijn wij hier zeer actief in. Wij hebben een grote achterban aan beroepschauffeurs en zijn vele malen groter dan bijvoorbeeld De Unie. Met Aschwin Cannoo van TransportEffect hebben wij nu een unieke samenwerking die heel veel kansen biedt. Kansen om de positie van chauffeurs te verbeteren, want daar doen wij het voor. De chauffeurs zijn de oren en ogen op de weg en zijn De Ambassadeurs van de weg. Het beroep van chauffeur is een mooi beroep en verdient veel meer waardering! Met de samenwerking gaan en willen we dit tot stand brengen en hopen wij ook op jullie steun.

Wij als HZC werken zeer persoonlijk in onze hulp en dienstverlening naar leden. Dus ook naar chauffeurs. Dat betekent korte lijnen, direct en snel en goed antwoord en een hele goed juridische dienstverlening mocht dat nodig zijn, zonder een eigen bijdrage. Wij komen ook bij de mensen thuis op tijden dat het hen schikt om zaken door te nemen.

Het mooie van het werk zijn de persoonlijke contacten en het is werk wat je naar mijn mening alleen met je hart kan doen wil je mensen echt met passie bij kunnen staan. Daarvoor wil en zal ik mij ook altijd inzetten en ik hoop jullie als lezer in de zeer nabije toekomst ook persoonlijk eens te mogen ontmoeten!

aniekamp@hzc.nl

Wil jij ook zekerheid?<br>Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht