Thema - De beroepschauffeur

De beroepschauffeur is onmisbaar in de maatschappij. Zonder transport staat alles stil. Helaas wordt dit nog vaak vergeten en is het enkel in barre tijden zichtbaar voor de mensen. Het respect voor het vak is de laatste jaren ondergesneeuwd, waardoor vervelende kwesties en problemen zijn ontstaan.

 

Transporteffect & Chauffeursnieuws werkt zeer hard om het welzijn van de beroepschauffeur te waarborgen en te verbeteren. Ons platform is er om bewustwording hiervoor op de kaart te krijgen. Wij vinden het belangrijk dat niet wordt vergeten hoe essentieel beroepschauffeurs zijn voor het leven dat men nu gewoon vindt.

Transporteffect872348375
camera spiegel

Toen ik de Mercedes Actros kreeg met camera’s als spiegels riep ik meteen: "Wat een onzin!"

Ukrain war

Sinds de uitbraak van het conflict op 24 februari 2022 zijn wij actief om uit naam van de Nederlandse chauffeurs voedsel en hulp te geven aan de Oekraïense chauffeurs.

dodehoek

Dode hoek vrachtwagens blijft een probleem We hebben er al eerder over geschreven: de dode hoek bij de vrachtwagen. (link) Welke oplossingen zijn er? En wat vooral de insteek van ons artikel …

te hoog

We horen het vaak: je mag maximaal 4 meter hoog zijn, dus als je te hoog bent is het altijd de fout van het materieel of van jou, de chauffeur.

vossenberg

Chauffeurs krijgen regelmatig de schuld. Maar hoe vaak is het de schuld van gemeenten en andere instanties die parkeerplaatsen of industriegebieden onder hun beheer hebben?

huur een chauffeur

Je mag me niet inhuren als chauffeur. Enorme chauffeurstekort maar toch willen ze het niet makkelijk maken

Image 2022-04-06

Zeven in Nederland gestrande Oekraïense chauffeurs kunnen dankzij de hulp van Stichting Chauffeursnieuws, donaties en lokale sponsoren terugkeren naar hun vaderland. Het Rode Kruis gaf helaas niet thuis.

Problemen kunnen overal voorkomen, maar het gaat ons er vooral om hoe erop wordt gereageerd.

hulp chauffeurs 2

Dat hulp, bijna acht weken na de invasie, nog steeds nodig is, bleek afgelopen maandag wel in de gemeente Moerdijk. Zeven gestrande vrachtwagenchauffeurs ....

Ferry

Een chauffeur is wel eens verplicht om een ferry te nemen. Dit is geen vakantie trip. Maar veel ferry's zijn onhygiënisch of gevaarlijk. Tijd voor actie

chauffeurstekort32231

We staan ervan versteld dat de gevestigde organisaties nog steeds bar weinig actie vertonen om het chauffeurstekort aan te pakken, zeker als we bedenken dat er in de toekomst veel meer chauffeurs nodig zullen zijn.

Nieuwe cao - Wij hebben de chauffeurs gevraagd wat er ze er sowieso in willen hebben. Wij missen vooral dat chauffeurs om hun mening worden gevraagd.

loonsverhoging

Als we nu eens op de stoel van een transporteur zouden zitten konden we zien dat het niet zo makkelijk is om zijn personeel meer te betalen.

transporteffect tips storm

De ene transporteenheid is niet de andere; als je bijvoorbeeld met een bulkwagen rijdt of in het autotransport zit heb je minder snel hinder van de harde wind

helpno money

We zouden Chauffeursnieuws & Transporteffect niet zijn als we ons na het enorme aantal binnengekomen reacties ook niet in het onderwerp zouden vastbijten.

transporteffect e schaal

Een bonus als je komt werken? Leuk hoor, maar waarom niet van schaal D naar schaal E? Daar hebben we pas wat aan

transporteffect intimidatie wegvervoer

Intimidatie in het wegvervoer. Met deze enquête kunnen we er ook wat aan gaan doen. Vul in, het kost u maar een paar minuten.

strike

Elke keer als er ergens een protest van vrachtwagenchauffeurs is horen we het weer: "Wij zouden ook iets moeten organiseren; wij willen ook gaan staken of protesteren."

fnv verdediging

Wat in de uitzending opviel was dat de FNV nog steeds het idee heeft dat het verlies van leden niets te maken heeft met onvrede, maar enkel met mensen die met pensioen gaan.

intimidatie

Werknemers in het transport die te maken krijgen met ongewenste intimiteiten, of ongepast gedrag, kunnen hun klacht niet altijd kwijt

chauffeurstekort

Heel Europa was een tijdje geleden nog in de ban van het chauffeurstekort, en de media stonden er vol mee.

Velen onder ons weten nog wel dat het vrije beroep van beroepschauffeur een avontuur was dat je hele carrière duurde. We werkten nog met kaarten en je moest onderweg vaak vragen hoe je ergens moest komen.

falliet werkgever

We horen wel een aantal keren per jaar verhalen van chauffeurs die in de problemen komen doordat een werkgever besluit zijn verplichtingen niet na te komen.

kosten rijbewijs

Wanneer je het mooie essentiële beroep van vrachtwagenchauffeur wilt uitoefenen moet je beseffen dat daar een zwaar prijskaartje aan hangt voordat je iets kunt gaan verdienen.

Transporteffectmedis

Het consumentenprogramma Radar besteedde op 21 januari aandacht aan de exhorbitant hoge prijzen die voor een medische rijbewijskeuring moeten worden betaald.

transporteffect 3689829

Girteka, toch wel de grootste transportondernemer van Europa, moet zich nu voor de rechter gaan verantwoorden wegens illegale cabotage

transporteffect-2313

Begrijpt men niet dat veel chauffeurs graag bij hun wagen blijven en zeker geen 49 euro per nacht willen betalen voor een slaapplaats in een container?

Mark Harbers

Bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is het de laatste jaren niet bepaald soepel gelopen qua ministers

Ingaande 2 februari moet je de landcode invoeren bij een grensovergang.Velen zullen het niet leuk vinden en we zien de files al ontstaan.

nieuwe kansen

Keer op keer en jaar op jaar zijn wij bezig om jullie stem kracht te geven. Dit doen we met veel passie en gebaseerd op onze eigen ervaringen als beroepschauffeur, maar zeker ook op de informatie die jullie ons elke keer geven.