Thema - De beroepschauffeur

De beroepschauffeur is onmisbaar in de maatschappij. Zonder transport staat alles stil. Helaas wordt dit nog vaak vergeten en is het enkel in barre tijden zichtbaar voor de mensen. Het respect voor het vak is de laatste jaren ondergesneeuwd, waardoor vervelende kwesties en problemen zijn ontstaan.

 

Transporteffect & Chauffeursnieuws werkt zeer hard om het welzijn van de beroepschauffeur te waarborgen en te verbeteren. Ons platform is er om bewustwording hiervoor op de kaart te krijgen. Wij vinden het belangrijk dat niet wordt vergeten hoe essentieel beroepschauffeurs zijn voor het leven dat men nu gewoon vindt.

Transporteffect872348375
checkpoint

Keer op keer verbaast het ons dat elke lidstaat zijn eigen regels handhaaft omtrent de hoogte van boetes.

Doorrijden vermoeid

Uit onze enquête die door ruim 3850 chauffeurs is ingevuld blijkt dat vermoeidheid onder de chauffeurs zeker een punt is dat aandacht verdient. Nu horen we mensen al vanaf de zijlijn roepen dat minder uren maken het medicijn is.

access

Een chauffeur leert altijd dat men geheel verantwoordelijk is voor zijn lading. Maar steeds meer bedrijven willen de chauffeur buiten houden tijdens het laden.

Uitslag van de grootste enquête ooit- transporteffect

Ruim 3850 invullingen! Uitslag van de grootste enquete ooit! Een snele samenvatting maar ook het complete verhaal! De beroepschauffeur spreekt

immgrant

Het verbaast ons dat een chauffeur meteen het stempel ‘schuldig’ krijgt opgedrukt als in een oplegger migranten of drugs worden gevonden.

rijtijden transporteffect

Het is wel een gelukje dat de pakkans vrij klein is en dat de meeste controleurs weten dat veel chauffeurs zich onmogelijk altijd aan de rijtijden kunnen houden, maar ...........

transporteffect buitenlandse chauffeurs

Driekwart van het transport in Nederland wordt uitgevoerd door buitenlanders, leegrijden en milieu komen voor onze rekening

tekstborden Transporteffect

Waarom worden er in het huidige internationale verkeer nog altijd tekstborden gebruikt?

transporteffect roken

Bij het opstellen van de eerste tekst en de mini-enquête hadden wij niet verwacht dat er zo veel zou loskomen.

hulpmiddelen Transporteffect

waar gaat het nu om? Gaat het om geld verdienen of gaat het om het verbeteren van de verkeersveiligheid, zodat iedere weggebruiker er profijt van heeft?

Totall card

Chauffeursnieuws ontvangt regelmatig klachten dat chauffeurs met een Total Card Europe in het VK bijna nergens meer terechtkunnen.

tekstborden Transporteffect

Waarom worden er in het huidige internationale verkeer nog altijd tekstborden gebruikt?

transporteffect verhoging snelheid

Een van de vragen in onze onlangs gehouden enquête was of chauffeurs 80 km/h een goede snelheid voor vrachtwagens vonden, en dan met name met betrekking tot de veiligheid.

job search

16.500 vacatures, en nog krijgen we vaak te horen dat chauffeurs ondanks een schat aan ervaring niet aan een baan kunnen komen. En het kan nog erger: chauffeurs die door een bedrijfsongeval een lichte beperking hebben opgelopen worden dikwijls meteen afgestoten, ook al hebben ze jarenlang gereden.

strijden transporteffect

Wegrestaurants & tankstations die aan het hoofdwegennet liggen geldt geen CTB en mogen open blijven, ook na 20:00 uur.

Transporteffect - dixi bij bedrijven komen

Wanneer chauffeurs niet naar een toilet kunnen worden hun fundamentele basisrechten geschonden........Dixi is geen oplossing- zwarte lijst

ingezonden brief

Chauffeurs werden snel door hun werkgever gedwongen met deze systemen te gaan werken. Maar iemand ontslaan omdat hij het niet ......

Afrikaanse varkenspest transporteffect

Het gevoel dat veel mensen geen interesse in de varkenspest hebben begrijpen wij heel goed. Maar toch moet er aandacht komen ......

#stronglogistics #transportcriminaliteit

Zoals jullie wellicht weten zijn Chauffeursnieuws & Transporteffect met verschillende partijen zeer actief bezig om aan de chauffeur te brengen hoe belangrijk het tegengaan van transportcriminaliteit is.

#cnv

Het verbaast ons dat we op onze brief van 29 oktober alleen een leesbevestiging hebben ontvangen, maar dat er geen enkele terugkoppeling volgde

transporteffect chauffeurstekort

De zeer rijke vakbewegingen en werkgeversorganisaties doen er niets aan. Waarom hebben we ze in het leven geroepen?

niet roken transporteffect

Wanneer een niet-roker bij de baas aan de bel trekt en eist dat er niet in de wagen gerookt wordt, trekt deze dan ook vaak aan het kortste eind en wordt als lastig ervaren.

truck show

Als reden voor een boete wegens te veel accessoires op de vrachtwagen wordt vaak opgegeven dat het de andere weggebruikers zou afleiden.

transporteffect poor 3113

Het basisloon van een chauffeursloon begint bij €12,97 per uur en je moet al 6 jaar rijden voor je aan €16,41 komt. Gemiddelde van NL is €24

spelen met vrachtwegen

Als klein meisje, was ongeveer jaar of 5 riep ik dat ik of vrachtwagen gingen rijden of automonteur zou worden.

Waarom blijft het zo stil rond vakbewegingen

Zonder eigen beroepschauffeurs in Nederland zijn we te kwetsbaar om de economie en het welzijn van de mensen te kunnen waarborgen.

transporteffect verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid beroepschauffeur vaak onderschat De beroepschauffeur staat de afgelopen tijd bijna centraal in alle media. Chauffeurstekorten en lege schappen worden veel genoemd, maar er wordt ook meer en meer geroepen dat een …

transporteffect chauffeurstekort

We kunnen er niet omheen; media en organisaties roepen het keer op keer dat er een tekort aan chauffeurs is.

truckshow Eersel

Afgelopen weekend waren wij voor het eerst na de coronalockdown weer eens bij een truckshow. We hadden hier een informatiepunt opgezet en konden zo (aankomende) chauffeurs te woord staan.

transporteffect chauffeurs tekort

Aanpak chauffeurstekort

Wij roepen al jaren dat het tekort er aan zit te komen en wij geven ook al jarenlang inzage in de sector. Het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn om het tekort op te lossen, denken wij.