Thema-Europese Mobiliteitspakket

Velen zullen denken: “daaraan heb ik geen boodschap hoor, dat zijn enkel weer maatregelen om de beroepschauffeur dwars te zitten”. Ook wij hadden in 2017 dit idee wel een beetje en daarom wilden we in ieder geval aan de tekentafel staan. Onze insteek was vooral het niet moeilijker te maken dan het al is en in verweer gaan als de chauffeur weer zwaar de dupe wordt van al de regels, maar gaandeweg kwamen we tot de conclusie dat er met het Europees mobiliteitspakket juist veel mogelijkheden lagen om het vak als beroepschauffeur te waarborgen. Het werd al snel onze missie om overal onze stem te laten horen en zodoende het belang voor en het welzijn van de chauffeur te verbeteren.

dodehoek

Dode hoek vrachtwagens blijft een probleem We hebben er al eerder over geschreven: de dode hoek bij de vrachtwagen. (link) Welke oplossingen …

Problemen kunnen overal voorkomen, maar het gaat ons er vooral om hoe erop wordt gereageerd.

tln242446

18 januari was voor deze organisatie blijkbaar de dag om eens van leer te trekken; het invoeren van grenspassages. Maar hebben ze een punt?

transporteffect-2313

Begrijpt men niet dat veel chauffeurs graag bij hun wagen blijven en zeker geen 49 euro per nacht willen betalen voor een slaapplaats in een container?

Berichten uit 2021

strike

Elke keer als er ergens een protest van vrachtwagenchauffeurs is horen we het weer: "Wij zouden ook iets moeten organiseren; wij willen ook gaan staken of protesteren."

Overzicht ingang regels Mobiliteitspakket Mobiliteitspakket wanneer gaan de regels in. Wat houden de regels eigenlijk in. https://transporteffect.com/wp-content/uploads/2022/01/Mobiliteitspakket-met-muziek-1.mp4 Subtitel

artikel 12

Artikel 12 overmacht wordt vaak genegeerd maar wat houdt het eigenlijk is. Ambtenaren zijn verplicht hier notie van te nemen.

rijtijden transporteffect

Het is wel een gelukje dat de pakkans vrij klein is en dat de meeste controleurs weten dat veel chauffeurs zich onmogelijk altijd aan de rijtijden kunnen houden, maar ...........