THEMA- Europese verkeersveiligheid

Transporteffect en de stichting Chauffeursnieuws zet zich in voor een groot deel op het verbeteren van de Europese verkeersveiligheid. Als er een uitgangspunt is om dit te verbeteren dan zijn veel kwesties al opgelost vinden wij. Kwesties en oplossingen zijn in belang voor elke verkeersdeelnemers, van voetganger tot aan vrachtwagens en van jong tot oud. Uiteindelijk kunnen we niet denken binnen de landgrenzen nu de grenzen open zijn.

Kort samengevat moeten we breed denken omtrent Europese verkeersveiligheid en ons inzetten voor gelijke behandeling in Europa.

Als rijopleidingen onder niveau zijn in een lidstaat, dan is dat een gevaar voor de andere lidstaten. Wij pleiten er dan ook voor om een Europese organisatie op te zetten die rijopleidingen controleert. Als bestuurder rijdt men veel makkelijker door verschillende lidstaten heen. Elke lidstaat heeft zijn eigen regels en wij denken dat daarop moet worden ingespeeld bij bestuurders. Taalbarrière vormt een potentieel gevaar op de Europese wegen en wij hebben hierdoor een nieuwe reeks verkeersborden aangeboden waar geen tekst op staat. Chauffeursnieuws en Transporteffect is van mening dat twijfel onder bestuurders het grootste gevaar vormt in het verkeer.

Het verkeer op de Europese wegen wordt meer gehaast en er is geen ruimte voor twijfel. Ook zetten wij vooral in op het afstand houden van voertuigen onder elkaar. Onderaan bevinden zich linken naar artikelen die wij de afgelopen tijd hebben gepubliceerd met betrekking tot Europese kwesties. Tot slot vragen wij u om adviseur te worden bij de stichting Chauffeursnieuws zodat we een bredere kennis kunnen ontwikkelen. Ga naar www.chauffeursnieuws.com

Onze inzet

Bundels die aangeboden zijn aan politiek en organisaties

Deze bundels zijn op te vragen via e-mail op redactie@transporteffect.nl.

Recent zijn tijdens onze ontmoetingen met de politieke kopstukken deze bundels doorgesproken. Bovendien stellen we ook ander organisaties op de hoogte van ons werk.

Toch moeten we ons keer op keer blijven inzetten.

Als de aandacht verzwakt op dit punt is dit een potentieel gevaar voor de toekomst.

Als toeval bestaat dan is het hier aan de orde.

Wij hebben begin dit jaar aan de bel getrokken met onze bundel.

Ook hebben we een artikel geplaatst 19 augustus.

Vrachtwagens moeten steeds vaker zeer sterk remmen voor verkeerslichtenLaatste 5 berichtenDeel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.