Thema - Verduurzamen in het transport

Transportbedrijven worden al jaren gestimuleerd of zelfs verplicht om te verduurzamen. We horen zelfs verhalen van zo ver terug als 2005 over zeer hoge investeringen ter verduurzaming, maar het resultaat is tot op de dag van vandaag niet voldoende. Wat opvalt is dat alle artikelen die hierover gaan allemaal op het zelfde neerkomen en dat het veel knip- en plakwerk betreft. Het internet staat er vol mee en iedereen probeert mee te liften en een graantje mee te pikken. Wat we erg missen is het realistische aspect en dan vooral de praktische uitvoerbaarheid.

Transporteffect toekomst
loonsverhoging

Als we nu eens op de stoel van een transporteur zouden zitten konden we zien dat het niet zo makkelijk is om zijn personeel meer te betalen.

De druk om over te stappen naar een schoner wagenpark word groter en groter en transporteurs staan de komende tijd voor een moeilijke keuze.

636368

Tijden veranderen en met de komst van een heel ander wagenpark is er geen ontkomen meer aan: transporteurs moeten gaan samenwerken en kunnen niet meer .....

Uitslag van de grootste enquête ooit- transporteffect

Ruim 3850 invullingen! Uitslag van de grootste enquete ooit! Een snele samenvatting maar ook het complete verhaal! De beroepschauffeur spreekt

transporteffect buitenlandse chauffeurs

Driekwart van het transport in Nederland wordt uitgevoerd door buitenlanders, leegrijden en milieu komen voor onze rekening

secondhand elektrisch

Zou jij een tweedehands elektrische wagen kopen? Waar moeten we straks met alle oude wagens heen? Wordt er niet in hokjes gedacht?

kaleprijs-benzine

De overheid heft accijnzen en stelt deze elk jaar per brandstof vast. Bij Euro 95 benzine is dit 45,6% van de pompprijs.

elektrisch

Drijven de elektrische voertuigen de energieprijzen tot een recordhoogte? Is het zoeken of zijn het feiten?

waterstof transportfect

Transportbedrijven worden al jaren gestimuleerd of zelfs verplicht om te verduurzamen. Soms bekruipt ons echt het gevoel dat er een filmscenario wordt geschreven

Elektrisch rijden kent ook steeds meer problemen, die alsmaar zichtbaarder worden. Spontane ontbranding of het geheel onder stroom staan van de wagen bij een ongeval zijn al veel gehoorde problemen.

transporteffect Waterstof

De economie en overheden pompen er veel geld in en dit moet ook worden terug uiteindelijk worden terugverdient. Hoe zit dat met waterstof?

transporteffect road train

België heeft het totaalgewicht nu bepaald op 50 ton, en een simpel rekensommetje laat zien dat een LZV dan niet echt rendabel is als we naar het gewicht kijken.

transporteffect rekeningrijden

Rekeningrijden hoe het nu op tafel ligt. Is het wel een eerlijk systeem te noemen? Wordt de burger niet voor de gek gehouden?

transporteffect waterstof

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (RLI) vindt dat Nederland ook actief een rol in moet gaan spelen in waterstof. Hoe groot is de macht van geld?

transporteffect nieuwsbrief

Inschrijven op onze nieuwsbrief