Vrijdag 5 januari 2024

Op 5 januari 2024 ontving HZC, Chauffeursnieuws en Transporteffect een teleurstellend vonnis. De rechtbank heeft besloten dat HZC niet mag deelnemen aan de cao-onderhandelingen. Voornaamste reden: er zitten al veel bonden aan tafel en wij zijn klein en zouden daarmee te weinig toevoegen. Deze beslissing voelt als een tegenslag voor ons en onze achterban, maar we laten ons hierdoor niet uit het veld slaan.

De rechter deelt onze visie niet

We hadden gehoopt dat de rechter onze visie zou delen over de noodzaak van verandering in de transportsector, waarbij loon en arbeidsvoorwaarden verbeterd moeten worden. Voor vernieuwende ideeën over een cao hoef je immers niet enorm groot te zijn, toch? De huidige cao-partijen leken echter vastbesloten om hun positie te behouden. Dit vonnis benadrukt nogmaals hoe moeilijk het kan zijn om bestaande structuren te doorbreken.

HZC geeft niet op

De strijd is nog niet voorbij. Verandering is noodzakelijk en wij geloven dat we samen met jullie, de chauffeurs, deze verandering kunnen bewerkstelligen. Jullie steun en lidmaatschap zijn nu belangrijker dan ooit. Samen kunnen we de stem van HZC, Chauffeursnieuws en Transporteffect versterken en uiteindelijk een plek aan de onderhandelingstafel verdienen. Laten we de krachten bundelen voor een betere toekomst in de transportsector.

Samen staan we sterk!

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Lees hier het vonnis

Meer over onze samenwerking?


Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht