Donderdag 17 februari 2022

We zouden Chauffeursnieuws & Transporteffect niet zijn als we ons na het enorme aantal binnengekomen reacties ook niet in het onderwerp zouden vastbijten. Het is ronduit schandalig wanneer een chauffeur bij een aankomend faillissement vaak 3 tot 4 maanden zonder inkomsten zit. Dit is ook een veel te vaak gehoord probleem in het transport en daarom hebben wij om jullie mening gevraagd. We danken jullie bij deze dan ook voor de massale reacties en voor jullie openhartigheid. De vakbewegingen vinden het geen groot probleem en dat stuit ons zeer tegen de borst. Iedereen kan zich wel voorstellen hoe het zal voelen wanneer je als chauffeur 10.000 tot 15.000 euro niet krijgt of hier erg lang op moet wachten.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.
helpno money

UWV

We hebben contact opgenomen met het UWV en hun reactie is duidelijk: er moet een faillissement zijn voordat ze iets kunnen doen en dan is er nog een verwerkingstijd van 6 tot 8 weken nodig voor je met terugwerkende kracht het tegoed op je rekening gestort krijgt. Natuurlijk weten wij en zal eenieder wel kunnen aanvoelen dat het een gezin veel schade brengt als er geen geld is en je de vaste lasten niet kunt betalen.

Veel gehoord

Een veel gehoorde reactie is "gelijk ziekmelden als er geen salaris gestort wordt", maar dit is volgens ons niet de oplossing. Het enige is dat je dan thuis zit, maar je kunt niet ergens anders werken en inkomsten komen met die optie ook niet binnen. Het is geen makkelijke kwestie omdat je als chauffeur met de rug tegen de muur staat, en niets wat je kunt doen brengt geld in het laatje.

Wij zijn daarom aan het lobbyen bij financieringsinstanties en ook bij organisaties om te zien of we een vangnetsysteem kunnen ontwikkelen.
Omdat een bedrijf al snel 20 chauffeurs in dienst heeft en onze organisatie nog te jong is om dit geheel te kunnen bekostigen, zullen we de komende weken al gesprekken voeren met partijen die het wel kunnen dragen wanneer zich zo'n situatie zich voordoet.

Nogmaals dank voor al jullie reacties; hiermee hebben jullie ons een stevig handvat gegeven om dit probleem aan te pakken. We hopen dat jullie inzien dat jullie stem bij ons wel wordt gehoord en dat we er altijd alles aan doen om oplossingen te realiseren.

Lees ons artikel

Desastreus: 3 maanden door werkgever aan het lijntje gehouden, maar geen salaris ontvangen

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht