Donderdag 10 augustus 2023

We kijken terug op een goed bezocht evenement waarbij vooral zaterdag het weer meezat en waar de paar stevige buien op zondag de pret ook niet konden drukken.
Voor ons was het de eerste keer dat we er niet stonden met de vrachtwagen maar met een stand. Het was zeker een andere beleving en we hebben er op een heel andere manier van genoten. Het was erg leuk dat veel chauffeurs ons wisten te vinden en een praatje kwamen maken.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Natuurlijk vinden we het belangrijk er ook fysiek voor jullie te staan en dit leverde dan ook zeer interessante gesprekken op. We merkten dat sommigen toch niet helemaal wisten wie we zijn en hoe we ons voor jullie, de beroepschauffeurs, inzetten..
Zoveel mensen, zoveel wensen, en daarom was het voor ons belangrijk dat er geen blad voor de mond werd genomen en dat chauffeurs aangaven waar voor hen de knelpunten zaten. Voor ons gevoel is dit gelukt en konden we menig chauffeur tevredenstellen over onze inzet.
In de loop der jaren bekroop velen hetzelfde gevoel dat wij hebben, namelijk dat de gevestigde organisaties maar weinig doen voor de beroepschauffeurs en hun welzijn. Dit maakt het voor ons ook moeilijk, omdat we juist willen laten zien dat wij er wel staan voor jullie en dat wij wel de intentie hebben de handschoen op te pakken.
Belangrijke onderwerpen die we oppakten en in korte tijd voor elkaar kregen worden snel vergeten, waardoor elk gesprek dat we hadden sowieso nuttig was. Het leukste was nog dat we elkaar konden helpen, omdat we ook chauffeurs spraken die óns advies gaven.

Vakbewegingen hebben al langere tijd geen beste naam en dat maakte onze zoektocht naar een vakvereniging die hetzelfde voor ogen heeft als wij erg moeizaam. Wij willen ons breed inzetten voor de chauffeur en een vakvereniging mag dan een stukje van de hele puzzel zijn, het is wel een belangrijk stukje. Daarom waren we blij dat we een samenwerking konden aangaan met de vakvereniging HZC, zodat we jullie ook dit stukje van de puzzel kunnen aanreiken.

Familiegevoel en passie voor het vak staan bij ons bovenaan en wij vinden dat je nooit de benodigde inzet kunt geven als je die basiswaarden niet hebt. Bij deze vakvereniging vonden we ze wel en we hebben echt het gevoel dat we een team zijn en dat er na al die jaren wel zeker een verschil kan worden gemaakt. HZC was ook de enige vakvereniging die op het Truckstarfestival aanwezig was, wat al genoeg zegt.

Om kort te gaan denken we, of hopen we op z'n minst dat we tijdens het festival veel veronderstellingen hebben kunnen wegnemen. We zullen hoe dan ook ons uiterste best blijven doen er voor jullie te zijn om het mooie vak van beroepschauffeur te verbeteren en jullie welzijn te waarborgen.

Lid worden

Meer over de samenwerking met HZC

Meer nieuws


Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht