Zaterdag 26 november 2022

Keer op keer, jaar na jaar, zijn wij bezig om jullie stem kracht te geven. Dit doen we met veel passie en gebaseerd op onze eigen ervaringen als beroepschauffeur, maar zeker ook op de informatie die jullie ons elke keer geven.
Een stem krijgen bij de partijen die aan de touwtjes trekken is niet makkelijk en velen hebben het al geprobeerd. Wanneer je dan eindelijk zeggenschap hebt uit naam van de beroepschauffeur is het niet alleen van belang dat die stem wordt gehoord, maar ook dat er iets mee wordt gedaan.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Trots

Met enige trots kunnen we zeggen dat 2022 een goed jaar is geweest om jullie stem te laten horen. Ons netwerk is uitgebreid en het is nu zelfs zo dat om jullie stem wordt gevraagd. Dat is een goede ontwikkeling, omdat daaruit blijkt dat men nu ook openstaat voor de praktijk en dat is erg belangrijk om goede afspraken met elkaar te kunnen maken.
In 2022 hebben wij ook veel chauffeurs individueel bijgestaan en we hebben meer leden aan ons kunnen binden doordat chauffeurs zien dat wij er wel staan en dat we onze beloftes waarmaken.
Uiteraard weten we dat je met alleen mooie woorden en artikelen schrijven geen bergen verzet en daarom zijn we 15 uur per dag bezig met het voeren van dialogen en het aandragen van oplossingen voor jullie welzijn en jullie toekomst.

Medicijn

Zoals in alles zijn er ook in het transport veel nieuwsbrengers, maar deze leggen alleen maar hun vingers op de zere plekken om zieltjes te winnen en tonen vervolgens geen enkele inzet om de wonden te genezen.
Wij maken het verschil door niet alleen nieuws te brengen, maar ook te zorgen voor een goed medicijn voor jullie welzijn.
Organisaties spreken vaak vanuit boeken of modellen en baseren heel veel overduidelijk op de gedachtegangen van hun bestuurders, daarbij niet gehinderd door enige kennis van de praktijk.
Daarom hebben we in 2022 veel gesprekken gevoerd om praktijksituaties te schetsen en jullie mening over te dragen.
Dankzij de grootste enquête ooit, die we zonder jullie nooit hadden kunnen houden, zijn organisaties en politiek wakker geschud en hebben wij nu een kracht tot verbetering die niemand meer kan negeren.

Enquête

De enquête heeft ook de Europese politiek bereikt en keer op keer worden we overal uitgenodigd om de stem van de beroepschauffeurs te laten spreken.
Daarnaast weten de landelijke grote media ons inmiddels te vinden en het streelt ons dat journalisten en redacties steeds vaker bellen om de informatie die ze van anderen krijgen te checken.
Ruim 40 jaar stonden de beroepschauffeurs in de kou en met de rug tegen de muur. Niet zonder trots kunnen we vermelden dat daar dankzij onze leden en de chauffeurs die ons steunen verandering in is gekomen.
Chauffeurs organiseren zich bij ons, waardoor we deuren kunnen openen en muren kunnen neerhalen. Het is ook de hoogste tijd en we zullen zeker veel en lang werk hebben om de schade van de afgelopen jaren te herstellen. Door jullie steun is het nu pas mogelijk om aan herstel en aan een goede toekomst voor ons mooie vak te denken, maar beter laat dan nooit is ons devies!

Kapitaalkrachtig

Vanaf 2017 stonden we aan de tekentafel van het mobiliteitspakket, dat een groot onderdeel is van het geheel om bedrijven kapitaalkrachtig te krijgen zodat zij jullie als beroepschauffeurs een goede beloning kunnen geven voor het essentiële en nobele werk dat jullie doen.
2023 zal vooral in het teken staan van betere beloningen voor het werk dat de chauffeurs doen.
Afspraken in de collectieve arbeidsovereenkomst moeten beter en socialer.
Vanzelfsprekend zullen we ook kwesties en knelpunten blijven oppakken en belichten, zodat er aan oplossingen kan worden gewerkt.
Steun ons in dit werk en word lid voor maar 2,5 euro per maand, zodat we ons nog meer kunnen inzetten voor het mooie chauffeursvak.

Meer artikelen? Klik hier

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht