Dinsdag 30 november 2021

Deze uitslag is voor ons niet verrassend; het geeft alleen maar aan dat boetes onvermijdelijk zijn in het transport. Het is wel een gelukje dat de pakkans vrij klein is en dat de meeste controleurs weten dat veel chauffeurs zich onmogelijk altijd aan de rijtijden kunnen houden, maar wanneer het te vaak voorkomt kun je uiteraard vroeg of laat een boete verwachten. Omdat er bij een controle tot 28 dagen kan worden teruggekeken moeten chauffeurs alle zeilen bijzetten om niet over de rijtijd heen te komen, wat een zware druk op hun schouders kan leggen.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

rijtijden transporteffect

Wet: 1 overtreding 3 x boete

Over de rijtijd gaan kan ook overtreding van meerdere wetten en dus evenzoveel boetes betekenen. Je moet per 24 uur minimaal 9 uur aaneengesloten stilstaan en je mag je wagen in die tijd geen meter verplaatsten. Dat houdt in dat alles moet gebeuren in de overige 15 uur, en daar mag je niet overheen gaan. Stel nu dat je meerdere laad- en losopdrachten hebt die je 5 uur tijd en zo'n 6 rijuren kosten, dan zit je die dag op totaal 11 uur en heb je nog 4 rijuren over die je binnen de 15 uur kunt oprijden. Als er dan geen parkeerplaats is of je komt in de file terecht ga je door overmacht over je tijd van 15 uur heen.

5 minuten

Ook al zijn het maar 5 minuten kan het je toch enorm duur komen te staan, omdat je boetes kunt verwachten wegens 1: te lang doorrijden, 2: onvoldoende rust doordat je geen 9 uur rustte in het blok van 24 uur (ook al rustte je 11 uur, dan kom je nog niet aan de 9 uur in dat blok van 24 uur) en 3: over de 15 werkuren gaan.

Eerder stoppen

Wat je vaak te horen krijgt is dat je dan eerder een plek had moeten zoeken, maar dat is wel heel makkelijk gezegd en zeer kort door de bocht. Mensen hebben er geen idee van hoe moeilijk je vaak aan een parkeerplek komt of hoe een file je in de knel kan brengen; zij zitten nu eenmaal niet onder de knoet van de rijtijdenwet.

Rendabel

Maar er komt nog iets anders om de hoek kijken: het belang van de werkgever. Wanneer een chauffeur vanaf 7,5 rijuren een plek moet gaan zoeken zal hij die doorgaans bij de 8 uur vinden. Over 5 dagen zijn dit dus 5 rijuren, oftewel 400 minder gereden kilometers. Op jaarbasis is dit een enorm aantal kilometers, waardoor het voor een transportbedrijf moeilijk wordt de nodige targets te halen. We zien ook dat transportbedrijven veel druk op chauffeurs uitoefenen om het maximale rendement uit een werkdag te persen.

Groeiend probleem

Parkeerplaatsen (of het gebrek eraan) en het vinden van een plek zijn al jaren een groeiend probleem. In het mobiliteitspakket staat dat er op elke 100 km een parkeerplaats moet zijn. Wanneer een parkeerplaats vol is zal een vrachtwagen dus nog 1,5 uur moeten doorrijden om het bij de volgende te proberen, waardoor we weer bij het probleem van de rijtijd uitkomen. Doordat het erg moeilijk is de juiste inschattingen te maken om binnen de wet te blijven, kan dit een chauffeur enorm veel stress geven. Daarnaast zou er met het oog op het milieu ook eens moeten worden gedacht aan de extra C02-uitstoot door al die vrachtwagens die langer naar een plek moeten zoeken.

Sinds de grenzen zijn geopend voor de vrije handel zijn vooral Oost-Europese chauffeurs ver van huis en moeten zij elke nacht een parkeerplaats in andere lidstaten hebben, waardoor de parkeerdruk steeds hoger oploopt. Bij veel bedrijven is het niet toegestaan te overnachten of zelfs maar een korte pauze te maken en gemeenten hebben de afgelopen jaren industrieterreinen hermetisch afgesloten voor overnachtende vrachtwagens, wat alles nog lastiger maakt.

Prijskaartje

Er zijn beslist nog niet genoeg betaalde parkeerplaatsen, maar hieraan hangt ook een stevig prijskaartje. Voor 5 overnachtingen per week is de jaarlijkse kostenpost € 4500 per wagen, waardoor het voor een transportbedrijf pittig wordt deze kosten uit de winst te betalen.

Al met al zien we dus dat het voor een chauffeur die afstanden rijdt vrijwel onmogelijk is zich strak aan de rijtijden te houden. Natuurlijk zijn er ook de lijndienst- of binnenlandrijders die elke avond op het eigen bedrijf of thuis komen, waardoor ze niet afhankelijk zijn van de parkeerplaatsen en alleen de verkeersdrukte nog roet in het eten kan gooien.

EU

Om de problematiek van de rijtijden aan te pakken moeten we bij de EU zijn, waarbij steun van onze eigen Tweede Kamer uiteraard zal helpen. Daarom willen we onze woorden graag kracht bijzetten en daarbij kunnen jullie ons helpen door de onderstaande vragen te beantwoorden.

We kunnen ons goed voorstellen dat velen van jullie denken: "Daar heb je ze weer, met hun vragen", maar de politici die de regels maken moeten ook de harde cijfers zien, anders zijn we aan handen en voeten gebonden.

We hopen dan ook dat het ons niet kwalijk wordt genomen dat we jullie keer op keer om hulp vragen.

Alvast bedankt weer!

[ays_survey id="6"]

Wij kunnen ons alleen maar blijven inzetten voor jullie welzijn als jullie ons ook willen steunen.

Opmerkingen

Veelste weinig speling
Pas eruit. Op aut of scope en hopen dat je geen controle krijgt
-
Over de 15 uur werktijd, in de opdracht van planner op mijn 2de werkdag. Mijn mening, ik had veilig op tijd binnen kunnen zijn met de trekker. Die trailer met lekke band stond niemand in de weg. Moest wachten op monteur en dan nog 2 uur terug rijden naar standplaats
-
Groot probleem om parking te vinden waar nog plek is
-
de parkings zitten altijd zeer vroeg stampens vol
-
Bij kleine overtredingen zouden geen hoge boetes moeten staan. Vaak levert het meer gevaar op om nog iets te halen binnen de rijuren als 10 min over je tijd heen te gaan.
-
Te weinig parkeerplaatsen en dan ga op een industrie terein staan en daar mag je feitelijk niet staan maar je hebt geen keuze en je creërent dus geen overlast mag toch
-
Speciaal transport. Niet overal de mogelijkheid hebben tot stoppen
-
Lees voor parkeerplaats maar chauffeursrestaurant.
-
Soms kan t niet anders. Rij en rusttijden bieden geen enkele speling terwijl huidig verkeer en drukte er juist naar meer flexibiliteit gevraagt wordt.
-
Dat gaat meestal in overleg , en als ik daar overheen ga is het meestal eigenbelang,en dan ook in het voordeel van de werkgever .
-
Er worden steeds meer parkeerplaatsen gesloten. En er komen meer oost wagens
-
Door de digitale klok krijgt de chauffeur meer stress
Ik betrap mezelf erop dat ik ook meer risico neem als ik krap in m’n tijd komt te zitten
-
In groeten fruit en bloemen kan het niet anders ,lostijden.
-
Ja als er geen fatsoenlijke plek is dan moet je maar door. Zowieso is die hele rijtijdenwet zo gemaakt dat het pure geldklopperij is en niks met veiligheid te maken heeft. 2 wekelijkse rijtijd en weekenrust vind ik echt niks met verkeersveiligheid te maken hebben. Maak je na 90h je 45h weekendrust, ga je zondagmiddag weer rijden, komen die uren tot 24utc (ma 2h europese zomertijd) tijd gewoon nog weer bij die 90 op. Ja zo heb je altijd wel wat verkeerd. Of 11h telt alleen na een dag van 13h. Na 15h kun je wel 11h maken maar telt die als 9h. Ook zo kansloos.
-
Handhaving moet strenger. Hogere boete. Zowel voor chauffeur als werkgever
-
Nvt
-
De Europese rij-en rusttijdenregeling is te complex om enkel over de rijtijden iets zinnigs te vertellen.
-
Wij mogen van het bedrijf iedere dag 10 uur rijden, 15uur werken en 9uur rust maken, boetes zijn voor het bedrijf. Ik ga ook wel eens over me rijtijd heen ivm geen parkeerplaats meer
-
Tijd is tijd dat er in bepaalde sectoren van transport wordt gedwongen,die moeten worden aangepakt
-
Ik rij zelf niet, maar hoor wel van chauffeurs dat door de planner druk wordt uitgeoefend
-
Geen
-
Alleen om thuis te komen want ik slaap de laatste nacht toch liever in mij. Eigen bedje thuis
-
Ook wel iov
-
Na 17:00u staan de meeste parkeerplaatsen vol
-
Tis rekenen, maar het blijft meestal netjes
-
Beetje tolerantie zou welkom zijn. Geen parkeerplaats en dan soms overschrijding van je diensrijd of rijtijd moet iets soepeler bekeken worden
-
Veel te ingewikkeld waarom zo kon veel simpeler
-
Probeer altijd halfuur voor me uren te stoppen
-
Alle routes die wel snachts rijden zitten binnen de rijtijden en zelfs te halen met files
-
Een aantal hier van kan ik als ex trucker niet beantwoorden
-
Als je bijvoorbeeld naar zuid Europa rijd dan zijn er maar 9 uur die je mag rijden. Blijft er14 uur over om te rusten.
Waarom geen 12 uur rijden als je die dag geen los of laad uren heb.
-
D
Ga van baan veranderen en zie daar ontzettend tegenop
Hierin houd ik mijn poot stijf. De kaart is schoon en blijft schoon. Passen ze de planning maar aan.
-
In de rijtijden/dagelijkse planning wordt vaak geen rekening gehouden met files, ongevallen, weer of vertragingen door wachten bij klanten (pauzes, geen dok, deur vrij, douane vrijgave, sjorren losmaken, pallets of papieren die nog niet klaar zijn). En die ten koste gaan van de rijtijd diensttijd van de chauffeur waardoor de rusttijden dagelijks, wekelijks enz, onder druk komen te staan. Sommige rekenen in de planning internationaal met 80km/h gemiddelde snelheid. Bij een binnenlandse rit met 17 adressen en de hele dag de zeilen/dak open maken. En dan nog als je internationaal rijd is er na 17.00 geen vrije parkeerplaats meer te vinden waardoor het zoeken hiernaar elke dag weer gedoe oplevert met de rijtijd wel of niet gelukt.
-
Daar heb ik geen last van wij zijn vrijgesteld van tachograaf r.m.o transport
-
Te weinig legale parkeer mogelijkheden
-
Rijtijdenwet zorgt nou net voor onveiligheid. Het was heerlijk met personenwagen uit Spanje terug. Ben je moe stop je, maar soms ook 6uur achter elkaar rijden. Elke dag is verschillend. Weet afschaffing slavenarbeid wordt rijtijdenwet, maar nu ook. Waar men parkeert, vooral buitenlandse trucks.allemaal paniek acties
-
De laatste jaren zijn er 's avonds na 19:00 uur vaak geen parkeergelegenheden meer vrij langs de grote wegen.dus bestaat de situatie dat er over de rijtijden heen gereden worden om alsnog een plekje te kunnen vinden
-
Over rijtijden zowel vanwege parkeerplaats vol als op verzoek planner wegens grote drukte of aard van goederen
-
Als het gebeurt komt het door vertraging bij laden of lossen
-
Rij brandstof voor grote maatschappijen en die eisen dat de werkgever zich aan de wet houdt.
-
Planning zegt als het niet lukt,ergens blijven staan. Wordt niet gevraagd te lang door te rijden.
-
Geen
-
Is nu niet meer van toepassing ben met pensioen werk nog paar dagen dus iedere avond thuis
-
Ik probeer altijd optijd een parkeerplaats te vinden,
-
Tja goed dat het er is maar dat restaurant is maar vijf minuten verder en dat mag dan weer niet
-
Dat is alleen maar dat er geen parkeerplaats voor handen is
-
Te weinig parkeerplaatsen ,of vol met Oost-Europa trucks
-
Indien je nergens kunt staan moet het mogelijk zijn iets er overheen te gaan zonder boetes
-
Veel te weinig parkeer plaatsen
-
Te streng vind ik de rijtijden als in een file komt of wat dan ook
-
Gelukkig al 19 jaar bij een baas doe wil dat ik me aan de wet hou.
In die 19;jaar misschien 1 of 2x wet overtreden
-
Veel te kleine of te weinig parkeerplaatsen!!
Doordat de oost europese concurrenten/collega’s alles vol zetten!!
-
Over rijtijden heen door opdracht planner, maar nog vaker door geen parkeergelegenheid
-
Ze moeten de planners ook een bekeuring geven want ze blijven maar aanhouden het is een psychologisch spelletje sommige chauffeurs bij ons bellen niet meer krijg je toch geen antwoord denk aan de klant en het werk moet gebeuren en meestal is het een foud of onkunde en teveel werk om de boordcomputer de opdracht te veranderen maar ik hou erover ook en ik heb het al wat gezien
-
Meer veilige parkeerplaatsen zou het probleem enorm verminderen
-
Alleen als ik op vrijdag naar mijn standplaats kan komen!
-
Te weinig nu drukte toeneemt..
-
In NL moet er op de parkeerplaatsen meer gehandhaafd worden tegen buitenlandse chauffeurs die vanuit België naar Nederland gaan om hun 48 uur in de auto te nemen
-
Tis een verschrikking, vooral de verschillebde tariefen , voor een bekeuring in het buitenland, tot hetvabsurte toe
-
Moeten omhoog is de werkdruk ook mínder
-
De parkeersituaties dwingen mij daartoe.
-
Mijn huidige werkgever geeft mij de vrijheid om zelf te plannen voor de rijtijden en parkeergelegenheid zolang ik maar op tijd bij mijn laad-/ losafspraak kan zijn
-
Parkeerplaatsen zijn in Duitsland om 19uur al vol kom je op industrieterrein is er parkeerverbod
-
Niet gedwongen. Soms in eigen belang. Meestal onvoorziene omstandigheden. Soms net te optimistisch.
-
Alle parkeerplaats staan vol of je komt eropaar niet meer af.De buitenlandse chauffeur parkeert maar wat raak.
-
Voornamelijk met versproducten en landbouwproducten
-
Ik werk voor mijn plezier bij Peter Appel na 40 jaar te hebben gevlogen voor KLM als cabine personeel. Het is een uitstekende werkgever!
-
Moeilijk om een parkeerplek te vinden vooral na 21:00 ,meer parkeerplaats maken!!!
-
Weinig problemen mee
-
Mag ook wel aangepast worden
-
Die tijden zijn er toch om ons te beschermen.
-
Niet meer, zo'n werkgever heb ik wel gehad. De auto moet 9 uur stilstaan, de chauffeur heeft nog woobnwerkverkeer in die tijd, eten enz. Dat moet niet te vaak, nee, dat moet gewoon helemaal niet voor kunnen komen. Zelfs als je na 9 uur weer instapt, kom je rust te kort + van gezeur van de planning wordt het niet beter. Reden om daar weg te gaan!
-
4x 10 rijuren zou beter zijn en dan 92rijuren per 2 weken
-
Niet te streng maar rechtvaardig bekeuren.
Als je 3 uur in een file staat zou je 1.5 uur moeten kunnen compenseren.
-
Meer werktijd ivm lange wachttijden bij bepaalde bedrijven
-
Mijn werkgever houd zich keurig aan de wet en zouden wij dat niet doen dan worden wij er op aangesproken
-
Geen parkeer terrein iov planner soms en niet mogen overnachten ij laad los adres terwijl daardoor meer dan 2 uur moet wachten
-
Klant is belangrijker dan de chauffeurs
-
Soms door gebrek aan parkeerplaats
-

Bij de huidige werkgever houden we ons netjes aan de regels. Planners proberen wel eens wat;; maar ik ben nu wat makkelijker dan een paar jaar geleden. Maargoed het is ook niet heel zwart/wit. Lastig. Ipc niet, maar tja
-
Geen
-
De tago en de boetes maken het voor ons moeilijker om uit te rusten waneer we moe zijn want we kunnen niks schuiven we hebben maar 13 of 15 werkuren en daarin 2 x 45 min pause dat werkt niet.
Beter een keer 3 uur pause maken en dan wel je 13 of 15 werkuren uren vol mogen maken en daarna gewoon 9 uur pause dus flexibel in zijn zou de veiling verbeteren.
Hoe strakker de regels hoe onveiliger het wordt
-
Hoe kun je aan de wet voldoen als je te weinig plaats hebt. En er te weinig voorzieningen zijn die toegankelijk zijn. Parkeerplaatsen zouden ook niet langs spoorlijn en drukke wegen mogen liggen.
-
Ja, zelden.... en dan altijd omdat de parking vol is. Soms gok je er op maar had je beter die parking eerder kunnen stoppen
-
Meet speciaaltransport, is het wel eens lastig een parking te vinden waar plek is, alles is haast dsg en nacht overvol op de drukke wegen
-
te krap maar dat komt ook omdat alles via de computer gepland wordt met 15 min per klant in praktijk loopt het meestal uit
-
Vooral door files en dat er steeds minder mogelijkheden om te parkeren met faciliteiten
-
Geef een chauffeur tijd en een goed salaris hij of zij geeft je een veilige ,zuinige auto en efficiënte rit.
Werk plezier is ook heel belangrijk
-
Eigen rekening.
Dus NEE.
-
Zeker in Nederland te kleine parkeerplaatsen
-
Door te weinig voorzieningen op parkeerplaatsen toilet douche en te weinig plaats
-
Er zijn veel te weinig parkeerplaatsen en er gaan er steeds meer dicht de laatste jaren zo al meer dan 8 parkeerplaatsen dicht gegaan niet normaal en op industrieterrein ook steeds meer parkeer verbonden
-
Parkeerplaats vinden is lastig tijd weggooien eveneens dus ja, wat moet je, je weet toch als ze je pakken straffen ze je
-
Geen
-
Boten moeten gehaald worden
-
Dan moet je paar minuten voor je losadres/pauzemogelijkheid stoppen ivm. de 4,5uur. Dat komt hoogst zelden voor, maar dan rij ik hem wel nog ff door
-
Al een update probleem
-
Ga er af en toe ‘overheen’. Heb hier persoonlijk geen probleem mee en geef dit ook aan.
-
Geen
-
Weinig goede parkeer plaatsen
-
Soms overtreding van enkele minuten.
Rijtijden zijn niet meer van deze tijd. Het zou zo moeten zijn bij meer dan 10 rijuren 11u rust binnen de 24u. Zo heb je op de lange afstanden 2u meer te besteden.
-
Ik rij, ik bepaal. Maar ik klaag ook niet wanneer ik er voor betalen moet. Want, ik ben gereden
-
Overmacht
-
Geen plek om te pauzeren of overmacht(files,ongelukken pech onderweg)
-
Zorg altijd dat ik op tijd een rustplaats vind, waar ruimte is, en veilig overnacht kan worden.
-
Meer en functionele parkeerplaatsen, personenauto`s weren van parkeerplaatsen voor vrachtverkeer en beboeten!!!
-
Het parkeerprobleem is groter dan menigeen denkt.
-
De rijtijden zijn niet meer van deze tijd. Ook economisch gezien. De twee wekelijkse rijtijd 90 uur is helemaal een aanfluiting. Stel je komt op zaterdag terug en hebt 52 rijuren. Dan kun je de week daarop maar 4 dagen werken.
-
Moet ruimer, of meer en grotere parkeerplaatsen zodat er meer mogelijkheden zijn, ook industrie terreinen open gooien voor overnachting.
-
Ik vindt dat (en dat heb ik vaker gezegd met de mannen van de BOND) Dat er een regelgeving moet komen om opdrachtgevers aan te pakken dit zijn de grote bedrijven die transportbedrijven uitbuiten met woekerprijzen en eisen stellen wat voor auto, 's er gereden moeten E. D waardaar de marge bij transportbedrijven zo klein is en concurrentie van andere transportbedrijven die voor een paar cent per km minder rijden en daardoor is het feit er dat er nu geen chauffeurs meer te krijgen zijn de jongeren willen het niet omdat de beloning niet interessant is voor de uren die je moet maken
-
Er wordt te stipt op gekeken! Makkelijker zou 12 rijuren op 15 diensturen. En elke nacht 11 uren rust. Maakt niet uit als je 15 uur gewerkt heb dan telt de 11 diensturen ook!
-
Kan me eerlijk gezegd niet bedenken wanneer ik voor het laatst de rijttijdenwet heb overtreden. Maar voel eind van de dag altijd wel wat druk met het op tijd zoeken van een geschikte en vrije parkeerplaats. (Parkeerprobleem)
-
Voorzieningen te weinig of smerig.
Zeker belgië.
Of gesloten dag rijtijden.
-
als ik dat niet wil doe ik dat niet lig aan de situatie en of ik moe ben of niet
-
Te weinig parkings, te vol of ivm criminaliteit
-
In verband met file
-
Alom bekend probleem.
De oostblokkers "bezetten" al tegen de eind van de middag meerdere parkeerplaatsen.
Om te zuipen of de boel te bevuilen.
Daarna komrn er weer betonnen blokken en "WEG" parkeerplek
-
bevordert de veligheid totaal niet, staat gefrusteerd op plek pauze te maken en de minuten af te tellen. komt altyd op plaatsen uit waar je totaal niets hebt
-
voor een 15, of zelfs een half uur zou men coulanter kunnen zijn
-
Bij ons is het goed geregeld, als wij niet thuis kunnen komen worden we opgehaald en rijdt er iemand anders met de truck naar de zaak.
-
Parkeerplaats vinden,'s avonds is vaak een groot probleem. Zeker ls het al wat later wordt op de avond.
-
Over de rijtijd alleen door gebrek aan voldoende parking
Rytyden controle verdienmodel geworden om dit 50 jaar vol te houden is controle op rust en warm etenin restaurant en socialcontact van belang te veel rijden vaak overmacht te kort rusten doe je zelf
Planners kijken nergens naar, plannen rustig 18 uur pd
Het feit dat je vanaf 1500u al moet gaan kijken waar je eventueel kan parkeren en overnachten is een drama
Komt regelmatig voor dat je geen parking kan op rijden of het staat al vol .ook overdag .
Moet minder scherp naar worden gekeken
Soms van de planning maar vaker omdat er geen parkeerplaats is omdat alles al om 16u vol staay
Rijtijden aanhouden prima maar word misbruikt door kleine overtredingen je bent vogelvrij
5. Minuten te lang is al drama in sommige landen. Slaat nergens op
We doen ons best om ons er zo goed mogelijk aan te houden.
Allen vond de schijf eerlijker omdat het nu per seconde af te lezen is en dus door instanties te misbruiken is .
Overal in Europa te weinig parkeergelegenheid
geen parkeerplaats komt regelmatig voor
geen
Niks
Het is vaak de klant en niet de werkgever die geen rekening houd met het rijtijden besluit. de klant denk vak dat we zonder tacho naar de klant rijden en dan onze dag beginnen. erger nog soms houd de klant meer rekening met hun eigen chauffeurs als met de charters.
Bij mijn werkgever komt dit echt zelden voor. Als het al voorkomt is het met name van het niet kunnen vinden van een parkeerplaats of het halen van een boot of trein. En dan nog is dit nooit veel meer dan een 30 minuten.
Rijtihdenwet aanpassen. 10 uur per dag is prima maar zelf bepalen wanneer je pauze wilt houden en niet omdat tacho het zegt
Ik ben werkzaam in de winkeldistributie waarbij de planning binnen de rijtijdenwet valt
Ik moet me eigen strikt aan de rijtijden wet houden van de werkgever
Ik ben absoluut voorstander van dergelijke regels. Maar de handhaving zou wat soepeler mogen. Zodra een handhaver in de gaten heeft dat men niet de boel bedonderd en economisch profiteert van overtredingen zouden de controlerende instanties , met namen de Belg , Zwitser, Oostenrijker en Italiaan wat coulanter mogen zijn tov kleine overtredingen. Bijv. 15 minuten door rijden om , na een dag hard werken, uit te komen bij een restaurant is geen tachograaf fraude .
Probeer er zo goed mogelijk aam te houden parkeren is met regelmaat een probleem
Te weinig parkeerplaatsen langs de wegen
Wij rijden hoofdzakelijk adr en ik rijd net zo lang door tot ik een fatsoenlijke plek heb ongeacht rijtijd of diensttijd
Bedervelijke waar MOET GELOST WORDEN.
Nvt
ja vooral als je dubbelbemand (met bijvoorbeeld Bloemen uit Aalsmeer)weg bent, savonds om 20.00 vol mag je tot de andere dag 17.00 werken en dan kan je nachts om 02.00 weer beginnen… daar word niemand beter van maar gebeurt wel
Om thuis te komen
Als ik door omstandigheden over me tijd gaat vind ik dat je dat moet kunnen compenseren. En niet als 15u01 gewerkt heb je rusttijd niet meer geld.
Dat is echt de grootste onzin. Mijn oplossing is 14u werken 10u rust. Ongeacht werk of rijtijd. Maak je er bijv. op maandag 15u dan dinsdag 13u. Dan krijg je minder rare bekeuringen met een minuut overschrijding. En word het een stuk werkbaarder van. En als je een rij dag heb met 10u sta je of een tijd stil met verveling/drank. Of op een tijd naar bed wanneer je nog niet moe ben. En daardoor de dag erna te weinig geslapen hebt.
De meest gezonde vorm van leven in regelmaat. En daardoor denk ik dat je met een 14u werken 10u rusten een regelmatig leven hebt.
Juist omdat het overal zo vol staat moet je ver van te voren plannen waar je gaat staan. Soms lukt dat niet. En op het werk heb je de rooiperiode dan is het gewoon druk en ga je soms over de uren heen.
rusttijd moet flexibel worden ingevoerd bijvoorbeeld tussen je 4de en 5de rijuur verplichte pauze
Heel vaak komt het door geen parkeerplaats te kunnen vinden.
Het is er om ons te beschermen, maar ook iedere dag weer een race tegen de klok om binnen je uren te blijven! De rijtijdenwet is ook zo ingewikkeld met, dan 13/11 dan weer 15/9. Gewoon iedere dag 14/10. Is voor iedereen (zelfs een planner ;-) ) te begrijpen. Heb je een meerdaagse rit voor de boeg (b.v. Spanje), 4,5 uur rijden uur pauze, 4,5 uur rijden uur pauze en dan de 14 uur vol rijden (3uur). Ook veel meer parkeerplaatsen met goede voorzieningen (restaurant enz.) Ik rijd weleens LZV, ik moet soms meerdere rijuren laten liggen, omdat ik gewoon later de auto nergens meer kwijt kan. Voorheen werd alles door Nederlandse bedrijven gedaan, waarvan er velen 's avonds thuis op de standplaats stonden. Nu dat niet alleen door Nederlanders meer wordt gedaan, lijken alle parkeerplaatsen langs de snelweg wel 7 dagen in de week standplaatsen van diverse transportbedrijven.
Parkeren is en blijft een probleem,in Nederland verdwijnen er meer dan dat er bij komt...kijk a1 Duitse grens deventer.
Heel weinig plek in nederland voor vrachtwagens
Ik kan mij er best goed aan houden, gebeurt maar een enkele keer dat ik erover heen ga en de reden is wel altijd geen rustplek die niet vol zit
Nee ben gek mijn kaart verknallen en de boete erbij de werkgever houdt hier maar rekening mee. Optijd pauze inlassen is goed voor tegen de vermoeidheid
Moet worden afgeschaft... iig het boete systeem. Een fout die je hier begaat, kun je 28 dagen later in Italië nog een boete voor krijgen.....
Savonds bij een restaurant is nog al belangrijk als ik er dan overheen moet tja dan is het maar zo
Zoveel mogelijk aan houden.
Door het grote gebrek aan parkeerplaatsen is het vaak lastig om binnen de wettelijke tijden een plaats te vinden, hiervoor zou een extra functie op de tacho die in heel Europa geldig is misschien een uitkomst zijn.
Hoe meer regels en tijdsdruk hoe meer ongelukkig.
Tachograaf moet flexibel worden en maak je eventueel gebruik van die flexibel dan 11 uur rust er achter aan
Geen
Globaal zijn ze prima, maar er mag iets minder op minuten gekeken worden door controlerende instanties
Alles en iedereen praat over veiligheid, voor een chauffeur is dat goed slapen en sanitair. Dan zit je fris achter het stuur. Er is steeds minder van dit, en vooral bij de grote namen verladers die het meest over veiligheid spreken!!!!!!!!!!!
Mijn mening over de rijtijden is dat de straffen op een lullig overtreding veel te hoog zijn. Snap best dat ze er zijn een ook moeten zijn maar er zit wel een beetje verschil in de soorten transport.
Ik zou ze aanpassen elke dag standaard 10uur rust. 14uur werk tijd en zelf indelen hoeveel je rijdt. Wel met de pauze er tussen.
Werkuren van 14u per dag ideaal ongeacht het aantal rijuren
Vaak geen plek dan proberen binnendoor ergens een plek te vinden
Met levende lading kan je niet ff 9 uur rust maken als je een uurtje te kort komt, dus door.
Werkgever is tegen. Als t keer voorkomt is het in goed overleg
Weinig parkeerplaatsen vooral in Duitsland
Je bent meer aan het stressen om binnen bepaalde,wettelijk , aangegeven tijden iets te doen, dan dat je ergens de tijd voor neemt en een degelijk plan kan verzinnen.
Als je dat niet doet is het einde werk en heb je niets meer
Veel en veel te weinig parkeerplaatsen. Alles staat vol met witte platen
Als ge over de rijtijdenboekje zit ist omdat ni anders kan door het fileleed en net nog kwartiertje of half uurtje van een degelijke parking te zijn (die er ook nog amper te vinden zijn en dan nog moeten betalen om eens naar het toilet te kunnen gaan schandalig)
Geen parkeerplaats
Na 18u een uitdaging om nog ergens fatsoenlijk plek te krijgen.
Vind het raar dat er een tolerantie is. Wanneer je geflitst wordt als je te hard heb gereden gaat er een kleine correctie af.
Waarom kan dat bij de rijtijd overschrijding dan niet.
Het is nu de corona "voorbij" is weer een stuk drukker waardoor je meer rijtijd nodig hebt!
Het aantal parkeerplaatsen voor vrachtwagens is ook ver onder de maat
De rijtijd zouden onder de loep moeten worden genomen door de werktijden in te korten 12u op 12u af en het probleem is opgelost dit is ook het meest humane in mijn optiek
Als er geladen moet worden moeten we hem op rust zetten.
rijtijden deugt niks van, een paar uurtjes file betekend dat je niet thuis kunt komen, of je moet doorrijden en het risico lopen op een forse boete bij controle.
Soms is er domweg geen plek om pauze te maken. En ga je op gevaarlijke plekken staan. Ook langs de binnenwegen of op industrieterreinen is niet altijd plaats.
Weinig plaats voor LZV
Rijtijden ben ik nooit vol aan toegekomen maar meer de diensttijs en geld
Alles past in het rijtijdenbesluit.
Rijtijd overschrijd ik nooit kom zelden in de buurt van de max
Het ligt tegenwoordig vooral aan de planning. Slechte planners en communicatie en werkgevers die geld willen besparen waardoor chauffeurs voor de firma zich in de nesten werken dit hoort niet. En buitenlandse chauffeurs die zich in Europa ver van regels afgaan en maar door door door drukken.
Rijtijden leveren de meeste stress op aangezien er steeds meer file's zijn en de meeste parkeerplaatsen in duitsland om 16.30 vol zijn. Ook is het een beperking als je weer achter een niet nader te noemen groep chauffeurs uit een bepaalde windrichting zit die eigenlijk nog te dom zijn om te poepen. Maar wel voor 35euro in hun thuisland 3 rijbewijzen+C95 kopen.
Aleen daar krijg ik stress van
Planners snappen het niet
Bij steeds meer bedrijven en bedrijventerrein mag je niet meer overnachten.. Dat werkt in de hand dat er over de rijtijd dan wel werktijd heen gegaan wordt
Trek alles gelijk. 9u rust en 15 werkuren 10 rijuren.
Parkeren is nog wel eens een dingetje.. maar een brutaal mens heeft de halve wereld..
Rij en rusttijden zijn er niet voor niks. Laat me niet jagen. Ben aan het werk niet op de vlucht
Ik rij met brede lading en soms is het ff niet anders. Praktijk en theorie verhaal
Mijn pas gaat nooit over de rijtijd (hou je pas schoon!) Waardoor ie vaak tijdens laden/lossen op pauze staat, de pauze wordt overigens wel ingehouden van het loon......ook als je geen pauze gehad hebt
Ik zit nu goed, maar heb het bij andere werkgever wel heel anders meegemaakt. Vakantiebriefjes meer dan tachoschijven
Gewoon een diensttijd van 14 uur invoeren met een verplichte rust van 10 uren of langer. In die 14 uren diensttijd zelf weten wat je doet. En minimaal 1 uur ononderbroken pauze per 14 uur.
Mijn baas wilt dat wij ons aan de rijtijden houden
Heel soms planning, maar wanneer dat voorkomt dan ook indien het me zelf beter uitkomt.
Iedereen gaat weleens over zijn/haar rijtijd/diensttijd heen. Je moet alleen zorgen dat het bij 1 keer blijft en niet langer dan een half uur is. Dan ken je het nog verklaren
Met de digitale tacho is het 10de rijuur wat achterhaalt, op meer rust te geven en vluchtstrook parkeren te vermijden.
9 rijuren per dag, dit kan men overschrijden met 120 minuten per week waarvan maximaal 60 minuten per dag. Zo kan je altijd doorrijden tot een veilige stopplaats en ben je voor 2 minuten niet het ganse uur kwijt. Dit zou voor meer rust bij de chauffeur zorgen
Parkeren is 1 groot drama, vooral in NL en BE, je word overal als een hond weggejaagd, op industrieterreinen mag je ongeveer nergens meer staan, bij wegrestaurants staat alles in notime vol, er is gewoon veel te weinig ruimte
Files, diensttijd, verschil in tacho.
Niet bij alle bedrijven waar ik gewerkt heb. Maar degene die het doen zullen allemaal wel bekend zijn hahaha sommige......
Het rij en rust tijden besluit is onmogelijk gedurende drukke periodes. Parking staan vol of afgesloten, teveel files en vertragingen.. Boetes die te hoog zijn..
Werkgevers zeggen tegenwoordig, de auto rijd toch op diesel en niet op een pasje.
Werkgevers zeggen tegenwoordig, de auto rijd toch op diesel en niet op een pasje.
Ze moeten ergens een grens trekken.
Alleen is het aan de overheid voor het te zorgen dat we onze rust ook op een rustige klep kunnen genieten en niet op een naar pis stinkende plek
Rijtijd is ver achterhaald en met alle hulpmiddelen zou je langer kunnen rijden
Wij proberen altijd binnen de tijden te blijven maar soms heb je toch dat je het net niet red
Ik heb mijn rijtijd hard nodig om binnen 2 x 4 ,5 uur thuis te kunnen komen. Vaak zit ik daar beide tijdvakken wel eens een kwartiertje overheen. In Nl alleen nog maar waarschuwingen voor gehad. Als je de hele weg 80 rijdt achter je voorganger aan heb je nog meer verloren rijtijd. Eerlijker zou zijn om de rijtijd te koppelen als bedrijfsuur oid. Net zoals machines, hoe harder ze draaien, hoe sneller de uren tellen. Zo voorkom je t moeten hard rijden/inhalen
Geen
Antwoord planning tja het is niet anders
Parkeerplaatsen overvol. Luxe auto's op parkeerplaatsen voor vrachtwagens
Vinden van parkeerplaats kan voor stress zorgen maar een Goed voorbereid mens telt voor 2
Er word altijd gezegd door de werkgever dat wanneer er een bekeuring komt zij die zullen betalen. Dat de verkeersveiligheid in het gevaar komt wanneer ik de rijtijdenwet overschrijdt zien ze niet in.
Als er geen plek is zul je iets moeten.
Op de rechtse baan staan heet files.
Dus doorrijden tot de volgende
Alleen als dat binnen de 15 minuten blijft.
Alles staat vol, ik sta soms in de middle of nowhere. Alleen om te kunnen slapen. In Duitsland deed ik er soms wel 2 uur over om een slaap plek te vinden. Naast dat reed ik nog met een koeler en heb ik ook meerdere keren dreigingen gehad dat ze me zouden pakken als ik naast hun bleef staan. Ook al een aantal keer gehad dat ze mijn koeler hadden uitgezet.
En ook door de planner!!! Die duwen ook maar door
Soms om een goede parkeerplaats ( beveiligd) te vinden, of naar huis te rijden
Het is onmogelijk je kaart heel te houden, werkgever wil dat je je tijd volmaakt, en oom agent wil dat je kaart netjes blijft hoe dan?
Vaak zijn er savonds geen plekken te vinden waar je met lzv kan parkeren, en tegenwoordig gelden er op 80% van de industrieterreinen een parkeerverbod en of overnachtingsverbod dus daar kan je ook niet naar uitwijken, rij regelmatig over mijn uren door naar huis daar heb ik wel plek.
Parkeren is een probleem , en te lawaaierige en krappe parkeerplaatsen
meer flexibiliteit..
Parkeren na 1900 haast onmogelijk
Binnen de wet kan er heel veel
De huidige rij en rusttijden leveren juist meer stress op.
Rijtijd,...... levert o o k vaak stress op door ons volle wegennet. Je moet s'avonds terug zijn om nog weer te laden bijvoorbeeld. Door file word dit nog wel eens lastig. Daarna de uren vol sturen en een plek zoeken voor de nacht,eten,douchen. Dan valt het wel eens tegen om je uren netjes te houden. Vervolgens zit ik 28 dagen!!!!!! Met stress!!!! Bij controles in binnen en buitenland, alleen door drukte!!!!! En dat omdat ik ook graag wil eten. Veel parkings staan gewoon te vroeg vol, er is veeeel te weinig aanbod. Dit geld ook zeker voor buitenland
Laatste vraag is alleen met toestemming,anders gast auto aan de kant
Voor goede parkeerplaats met goede voorzieningen en soms beveiligde parkeerplaats.
In NL veel te weinig parkeer gelegenheid voor Vrachtwagens waardoor men op vluchtstoken, op-en afritten gaat staan. LEVENSGEVAARLIJK!!!
Ja geen parkeerplaats, door toe dan van de werkgever, toch nog ff lossen tegen je dienst tijd enzo
Vaak geen parkeerplaats, waardoor je door rijdt naar de klant om rust te maken.
Alle mogelijkheden, maar dat is het aard van het beestje, als bloemenrijder uk, is dat een beetje standaard, maar dat komt meer door extra oponthoud door files enzo
Je beslis nog altijd zelf
Gewoon je aan de regels houden
Vorige week nog staande gehouden in CH, 1 x 93 rijuren in 2 weken en 1x 97 rijuren in 2 weken ...€ 2.150 boete
Ze moeten eens kijken hoelang je in de files aan het rijden bent
Mijn huidige werkgever is hier vrij streng in … tenzij het niet echt anders kan krijg ik zijn toestemming hierin
Veel parkeerplaatsen zijn vol en dan kom je weleens in de problemen
Kan wat verruiming van de regels gebruiken
Versoepelen
Moet we thuis slapen hè.
kun je niet praktijk gericht meten.
Over de rijtijd gaan voor een parkeerplaats te vinden wordt tot het allergrootste minimum beperkt (en binnen de uitzonderingsregel gehouden)
Heb alleen maar rijtijd dus geen werktijd. Iemand die ook nog werktijd heeft is het eind van de dag meer moe als mij omdat ik maar 9uur kan maken
De tachograaffraude (dat hangt van de situatie af ) als je het niet doe dan kan je makkelijk ergens vast zitten 48 uur lang en iedereen wenst toch liever thuis tezijn toch?
Moet iets ruimer worden gewoon 15 werkuren en verplicht 9 stilstaan
Ze moeten die verplichte 11u rust eraf halen.
Dat heeft niets met verkeersveiligheid te maken
Ooit, in een ver verleden, en bij een andere werkgever een chauffeur door zijn uren gestuurd op de route Moerdijk - Luxemburg. Is gelukkig goed gegaan dankzij de kwaliteit van de chauffeur. Toch doe ik dat NOOIT meer. Meer dan een half uur over rijtijd is bij mij onbespreekbaar!
Je moet tegenwoordig al een rekenwonder zijn om er nog aan uit te raken
Zelden tot nooit . En dan is het omdat er geen parkeer plaats is
Gewoon terug intimideren scheelt meestal.
veel te weinig parkeerplaatsen langs de snelwegen
Mensen kunnen ook nee zeggen en moeten eens niet zo'n angst hebben voor een simpele werkgever, het is god niet!
Bij ons in exceptioneel altijd probleem parkeren. In Nederland wordt er helemaal geen rekening gehouden met parkeren vrachtwagen
Vaak met een 15 - 20 min. Om op de standplaats te komen. Om nu 45 min. stil te gaan staan om nog 15 min. te rijden vind ik onzin. Of als je onderweg wil staan, valt ook niet altijd mee. Vaak geen ruimte om te gaan staan, of parkeerverbod
Parkeren binnen Nederland en er buiten is een probleem
Ook parkeren is groot probleem
Ze weten op de planning dat mijn gordijnen dicht gaan als de uren er op zitten. Ze hebben het 2x geprobeerd met een bizarre rit op vrijdag. Nadat ik 2x op zaterdag ben terug gekomen hebben ze het afgeleerd.
Hele dag rekenen
Als ik aan mijn rijtijd zit gaat de auto aan de kant. Regels zijn regels, dan kan de planner de boom in.
Parkeerplaatsen zijn drama en vies
Er zijn te weinig deftige parkeerplaatsen op de wegen, zowel NL als B, D, Lux, Fr.

Als ik mijn rijtijden moet overschrijden voor deftig sanitair en betaalbare goede maaltijd, doe ik dat. Ik denk dat dit een recht is.
In het uitzonderlijk vervoer is er zeer zelden ruimte om te parkeren duitsland heeft bijvoorbeeld zwaartransport stroken bij parkeerplaatsen en er worden bekeuringen uitgedeeld als je daar op parkeerd staat als je geen onderdeel bent van het speciaal transport
Gewoon onwerkbare regels in combinatie met normale gezonde werklust
Moet soepeler worden
Men moet er soepeler mee om gaan
Soms per ongeluk soms wordt het opgedragen. Maar meestal zeg ik nee.doe ik niet.. niet langer werken dan 15 uur en dat is al 5 uur te lang.
Files... drukte op terminal.... etc.
Parkeren is drama in meeste landen!
Het zou wel iets soepeler mogen.... Maar zeker niet dat het is zoals vroeger trappen tot je erbij neervalt.... Het moet zijn om ons chauffeurs en de veiligheid te dienen.... Niet als geldbronnen voor de boetekas!
Opdrachtgevers (AH) zijn de oorzaak hoge werkdruk, ook de transportonderneming gaat er mee akkoord en ook zijn aandeel in de werkdruk.
Tijdig je pauze inplannen ik sta boven de planner ben zelf verantwoordelijk voor de rij en rusttijden
Ik slaap elke dag thuis soms een kwartiertje tekort om thuis te geraken door de files in belgie
Op de schop andere indeling maken.
Af en toe ingewikkeld ze veranderen regelmatig
Rijtijden zouden versoepeld moeten worden dat men niet elke dag moet rekenen of je ergens wel uit komt.
Is nog altijd eigen keuze als je er overheen gaat
Ga er weleens overheen
In nederland worden er alleen maar parkeerplaatsen gesloten..
Niet meetewerken laat rijtijden vrij binnen de diensttijd
Er is veel te weinig plaats om je rust te nemen vooral je 45 min je mag op geen enkel industrieterrein nog parkeren
Het zou al een aantrekkelijk verschil maken als je bijvoorbeeld van je 10e rijuur op maandag 22 minuten moet gebruiken om op een parkeerplaats/locatie te komen je evengoed de andere 38 minuten nog wel mag gebruiken elders in de week.
Geregeld de weekendrust niet voldoende
Een half uur van huis staan is geen optie. Rijtijden wetgeving bevorderd alcoholgebruik.
Rijtijdenwet is de grootste aantasting op de vrijheid van chauffeurs, en mag mijns inziens samen met de snelheidsbegrenzers meteen afgeschaft worden. Wanneer we meer uren mogen maken zijn er ook minder chauffeurs nodig. En dus minder chauffeurs te kort.
Parkeerplaatsen zijn overvol ook bij restaurants wordt niets aangedaan met uitbreiding.
Je rijd op de kaart en je arbeidsuren.,dus je week is dan wat er wettelijk mag gereden of gewerkt mag worden.extra rust heb je je sniperuuren voor
Alle regels schrappen, één regel terug. Iedere dag moet negen uur aaneengesloten rust hebben, voor de rest alles zelf invulbaar
Er zijn geen mogelijkheden om te parkeren als je s’nachts een plekje zoekt kun je het vergeten. Zeker met een lzv. En in industrie terrein wordt je weg gestuurd door boa’s en gedwongen om de wet te overtreden.
Ik laat me niet meer opjagen na 42 jaar
Weinig plaats zeker met exceptioneel transport
Er zijn veel te weinig en veel te kleine parkeerplaatsen. Het verkeer is verveelvoudigd maar de parkeerplaatsen stammen nog uit de 2e wereldoorlog.
Parkeerplaatsen te kort in heel Europa. Als er geen plaats is moet je gewoon verder. Een vrachtwagen steek je niet zo maar even in je binnenzak
.
Is bij ons gelukkig niet aan de orde
Geen parkeer plaats vaak, of anders loopt het de volgende dag in de soep
Soms wordt gezegd, schrijf de pauze wel door
Het gaat allemaal maar net binnen de rijtijd
Niks aan de handje gewoon compenseren met rust
Het rijtijdenbesluit wat er nu is, is uit het jaar stilletjes. Je zit de hele dag te rekenen en in sommige landen heb je mega bekeuringen voor een paar minuten overschrijding. € 2000 is geen uitzondering. Belachelijk gewoon.
Vroeger hete het werkboekje het leugenaartje tegenwoordig zijn er mensen die op 2 kaarten rijden ,wat is het verschil ????
Geen parkeer mogelijkheden zeker als je onverwachts in een file komt
Geen slaapcabine
opdrachtgever zegt dan wij betalen die boete dan wel
Met name files zijn grote hinder voor de tacho ook is er geen ruimte voor fouten wat stress oplevert en bij geteld grote boetes vaak onterecht
Ook wel doordat er onvoldoende plaatsen zijn om rust te pakken.
Om de laatste klant voor sluiting te halen over schrijf ik de tijd wel eens maar nooit meer dan 5 minuten
Er moet versoepeling van de rusttijden komen. Zodat je bij vertraging door bv file niet met het zweet in de handen moet hopen als er nog ergens plaats is
Parkeren is een probleem zeker in Nederland veel te veel Oost-Europese vrachtwagens dat wordt elke dag erger. Ook overdag staan ze leeg te wachten op vracht
De rij en rusttijden zijn te krap, 15uur diensttijd moet ook gewoon 13 rijuren mogen zijn
Moet me er aan houden en ben er zelf ook heel strikt op
De meeste parkplaatsen staan vaak al tegen 15:00uur vol door de oostblokers die staan altijd al optijd stil
Vorige baas wel daarom van werkgever veranderd
Parkeren is een drama, een echt drama!
Parkeerplaatsen ndl. Te klein en te vol buitenlandse chauff.
Ja, regelmatig omdat er geen vrije parkeerplaatsen zijn maar ook omdat het moet van kantoor.
Dagen van 18/19 uur zijn geen uitzondering.
En ook i.p.v. de planner
Bij postnl ech geen klagen die houden de rijtijden keurig aan. Alles word netjes ingepland om optijd te kunnen rusten. En is er te weinig pauze ingepland, dan is het 1 belletje en ze halen er een rit tussen uit.
Of als je in de vertraging komt en dus in de problemen met je pauze.
,
Werkdruk aanpakken begint bij de mensen zelf. Doe je ding en als je de wilt rusten doe dat ook. Rij- en rusttijden alleen omdat ik me ook wel eens begrepen met de afstand en tijd of wel eens een handeling op de tacho vergeten ben.
x
Voor beter leven , 15u per beschikbaar en zelf in vullen, 45 min pauzes behouden, 9u nachtrust ook maar geen limiet meer op rijtijden en 2 wekelijkse rijtijden, weekend rust naar 40u , zo werk je wanneer wakker en slapen wanneer moe want ge zult bijna iedere dag om zelfde uur starten, is het nu kort of lange ritten, bioritme zou veeeeel beter zijn zo
Teveel buitenlanders staan om 15.00 al stil en jij hebt geen plek meer als je om 18.00-19.00 stil wil staan
Soms heb je paar minuten nodig om parkeerplaats te bereiken dus ben je dan al in overtreding
Er zijn te veel oostblokkers die niet kunnen rijden en te veel parkeerplaatsen bezetten
In distributiewerk soepeler mee omgaan en niet zo strikt op de minuut.
Wij werken altijd gewoon netjes maar soms past het net niet en daar zou gewoon wat soepeler mee omgegaan moeten worden. Een halfuurtje langer rijden is echt niet ineens gevaarlijk voor de verkeersveiligheid
Te weinig speelruimte. Verder houden bedrijven er geen rekening altijd mee, weinig meebewegen en soeplesse. Je kan niet 1 ding aanpakken en de rest vd keten niet
Parkeerplaatsen staan vaak overvol tot op de vluchtstrook waardoor er geen andere mogelijkheid is dan doorrijden
Rijtijden worden bij ons keurig bijgehouden en wordt nooit overschreden.
Een kantoorpikkie mag wel na een dag hard werken zo met zijn caravan zo naar zuid Frankrijk en aan 1 ruk doorrijden. En wij mogen dat niet. Vindt ik onverantwoordt
Komt vaak voor wegens luchtvracht moet vliegen is dan het excuus .
Misschien simpel gezegd maar ik ben op tijd op me werk is rest planning onkunde.
Durfen of kunnen geen beslissing te nemen bij klanten staat ergen 7 uur niks te doen omdat de zending niet klaar is of problemen dan ben je geladen en heb je 15 uur en moet dan nog 3 uur terug rijden maarja het moet vliegen.
Dan hadden ze op moeten schieten of een chauffeurs wissel moeten doen.
Soms is het te extreem
Mag wel eens ruimer
Ja geen parkeerplaats, opdracht van planner
er zijn te weinig parkeerplaatsen onderweg en sommigen worden dan nog afgesloten zonder een reden lijkt het wel. soms kom je gewoon net niet uit door files of omleidingen terwijl je volgens je navi prima op tijd kan komen. de meesten agenten accepteren je uitleg niet omdat de wet de wet is.
De rijtijdenwet met de torenhoge boetes levert stress op.
De tijden zijn te strikt ermoet meer flexibiliteit in zijn
Niet aan de regels houden van de werkgever betekent ontslag he dus je hebt geen keus het is overal het zelfde
Je mag toch niks meer. Ben 37 en ben begonnen met 8u nacht rust. Nu 3x9 en 2x11 wat mot ik met die tijd? De kroeg in is dat bevoordeling? Gewoon 8u nachtrust is zat
Controle is ver te zoeken door inspectie.
Ik rijd in het speciaal transport met een lengte van 80 meter en 5 meter breedte dat is vaak lastig parkeren :p
Parkeerplaats. Een groot probleem
In welk land dan ook
Tegenwoordig meld ik de planning dagelijks dat ik een opdracht/rit niet kan uitvoeren omdat ik anders over mijn tijd heenga. Vervolgens voer ik de opdracht/rit dan ook niet uit, maar ik vind het te belachelijk voor woorden dat je die discussie elke dag weer moet aangaan.
Wat betref tachograaffraude opdracht krijgen dat men zoveel bij het laden en lossen een deel werken en deel op rust of wachttijd moeten zetten Dat er rijtijden streng moet zijn daar kan ik inkomen . Maar als men 30 mint . Van een klant of van het bedrijf niet ver van af bent .Dat niet meer mag doorrijden . en dat daarvoor zwaar word beboet daar heb wel een probleem mee .
Onvoldoende parkeermogelijkheden is vrijwel altijd de oorzaak voor het overschrijden van de werk/ rijtijd
je bent als chauffeur verantwoordelijk, maar doe je niet wat de planning zegt, oei oei oei dan zwaait er wat. contract dat bijna afloopt? doorrijden! nu is dat met het tekort niet zo ter sprake maar het is wel eens anders geweest.
Vol geen plaats
Met de melk niet tachograaf plichting
Of op laad of losadres lang wachten daarna rij ik naar een restaurant
Geen parkeerplek of toch nog even lossen.
parkeren is een DRAMA
Te weinig parkeerplaatsen en te veel MOE chauffeurs die plaatsen bezet houden voor collega's
Iedere chauffeur gaat er wel is over heen. Effe gouw nog naar de klant zodat je daar je pauze kan pakken bv
Meer parkeerplekken nodig. Niet zomaar een parkeer verbod instellen.
als je 10 km van laatste adres bent
Rij tijden wet makkelijker maken waarom 11 uur rust bij 13 uur werk en 9 bij 15
Maak alle nacht rusten 10 en Max 14 uur en elke dag 10 rij uren met een Max van 50 in 7 dagen
Weekend rust op thuis basis 48 uur en alleen onder weg is 24 toegestaan
Geen
Graag verruimen, en de regel 11 uur aan een gesloten binnen de 24....grootste onzin die er is . regelmatig 14 uur stilgestaan en telt als 9, grootste werkdruk is de rijtijden wet, rekenen rekenen rekenen...vermoeidheid en verveling geeft dat, ook ivm de rare rusttijden... onnodig vroeg beginnen, en vroeg stilstaan. Dat geeft veel verveling....
Bijna onmogelijk om na 20.00 nog een parkeerplaats te vinden
Moet verlengt worden
Niemand kan zich perfect aan de regels houden....het blijft mensenwerk
Niet echt wel een opmerking maar ik denk dat een 12 uur op / af regeling beter is en gezonder is voor de chauffeur omdat je naast 12 uur dienst ook 12 uur rust kan genieten.
Ivm diensttijd moet een beroepschauffeur vaak nog laat op de dag z’n maaltijd nuttigen omdat de tijd om dit op normale tijden te doen vaak ontbreekt. Of aan het eind van de week op een te overziene afstand van je thuis toch nog een extra overnachting moeten maken..niet voor de verkeersveiligheid maar alleen omdat het je tot drie weken later ontzettend veel geld kan kosten bij controle
Ervaar dit zelf niet maar zie het wel bij jonge collega’s maar ook bij andere chauffeurs sommige laten zich compleet gek maken
Max 12 uur werken per dag en dan 11 uur stil
Met het systeem opzich is weinig mis mits er niet op een paar minuten overschrijding beboet word.
Planners zijn geen chauffeurs neem dan een gepensioneerde chauffeur in dienst die heeft er verstand van.
Iedere chauffeur zou de vrij heid moeten hebben om fatsoenlijk te kunnen eten en nee niet ieder restaurant is goed eten
De planners denken te makkelijk.
En proberen over de rug van de chauffeur hun bureau/computer leeg te krijgen
Geen
Niet om meer werk te doen, maar als terugweg langer wordt als normaal
In mijn huidige werk niet. Maar in mijn werk op Zweden kwam het wekelijks wel voor
Vooral door geen parkeerplaatsen of door tijdsdruk door files omdat de vracht nog gelost moet worden
Diverse oorzaken. Geen parkeerplek, planning.
Veel te weinig plekken voor trucks
Parkeerplaatsen veels te vol en ga niet op een vluchtstrook staan
Zeer regelmatig Duitsland is een drama met parkeren vooral snachts extreem, kan nauwelijks even een parking op om te pissen zo vol staat het dat je er amper weer af kan (a61 , a8 , a6 , a5 )
De planners spelen hier in een grote rol.
Nu in eigen werk. Over het algemeen weinig werkdruk vanuit planning of werkgever maar het werk wordt wel steeds meer overal waardoor werkdruk toeneemt, en veem drukker op de weg. Voorheen in transport, zeer hoge werkdruk en veel rijtijden overtredingen en intimidatie.
Ik rijd met verse goederen soms vraagt het werk om door te gaan. Mensen moeten toch eten en drinken
Ik respecteer de rijtijden maar als er geen parkeerplaats is zal ik verder moeten
Vaak gebeurt het wellis dat ik het iets verkeerd uitkien of door verkeers drukte dat ik de laatste 10 min door rij naar mijn standplaats
De rijtijden zelf is prima. Alleen soms komt het niet uit. Het zou fijn zijn dat je bijvoorbeeld 20% fout mag hebben zonder een bekeuring te krijgen.. enof ze zien dat het niet structureel is.
Rijtijden wet is mooi voor distributie ritten. Op lang afstand zouden andere regels moeten gelden. Op lange afstand zou er veel meer rij tijd per dag moeten zijn
De druk is hoog en de vracht in de wagen moet morgen weer naar klanten, geen keus dus
Te weinig ruime parkeergelegenheid in nederland staat al te vroeg vol
Het is er om de chauffeur te beschermen, maar ik vind dat er wel iets flexibeler mee om kan worden gegaan, parkeerplaatsen/files vormen weleens een een struikel blok.
Vroeger met de papieren tacho was nog fijn kon je evt nog een halfuur tor uur foefelen. Laatst naar england geweest werktijd 22u.... alle parkings overvol... algemeen in Europa parkings overvol onveilig
Geen mening
Te weinig parkeerplaatsen
11 uur mag eraf maar ook 9 rijuren per dag kan naar 10 elke dag. Werkgevers moeten beter naar hun chauffeur luisteren want de 1 is de ander niet. Als iemand de uren niet aankan moet er naar oplossingen gekeken worden. Max 10 per dag levert veel voordeel op voor de lange ritten.
Meer vrijheid in de uren en gebruik van de tacho
Zou minder strak op gecontroleerd mogen worden. 10 minuten erover en gelijk een bekeuring zou niet moeten mogen.
Hier in Nederland is het vaak net een camping. Duitsland staan de parkeerplaatsen al om 16:00 vol. Helaas als je pauze moet houden is het vaak onbegonnen werk
Ze zouden de rijtijd naar 5 × 10 in de week moeten zetten scheelt een hoop stress bij sommige chauffeurs
En een diensttijd van 14 uur en 10 uur rust elke dag op die manier zoveel makkelijker en precies gewoon rust voor iedereen
De klant voort de druk op als t gaat om door rijden, overbelading, anders zoeken ze gewoon een ander... niet de planning,! En parkeerplaatsen groot probleem i v m ook nog eens uitzonderlijk vervoer.
Veel ste weinig controle op buitenlandse chauffeurs die veel ste lang op snelweg parking staan
Zou beter moeten elke dag 11 uur rust zou prima zijn bv voor chauffeurs boven de 50 douchen eten binnen de 9 uur resulteerd vaak in een nacht rust van 6 u
Gezien er in Nederland geen controle is. Wordt er toch niet bekeurd dus doorrijden.
Er is vaak geen parkeerplaats meer s’avonds
beter 5x 10 rijuren
De rijtijden op de tacho wijken nogal af van die van de vrachtwagen computer
Dus houden we die maar aan.
En de boete gaat naar het bedrijf.
Dit is een lastig onderwerp je bent als chauffeur altijd verantwoordelijk
Te weinig parkeer plekken
Bij mijn huidige werkgever hoef ik niet over mijn tijd heen gelukkig.
Rijtijden zijn niet door mensen uit de praktijk opgesteld. Op de meest onmogelijke momenten MOET er gestopt (noem dat geen rust) worden.
Parkeerplaatsen zijn er veel te weinig.
Binnen Europa
Echt een groot probleem
Ze moeten zorgen voor meer parkeerplaatsen
Baas betaald dan doen we dat, anders niet
Soms haal je het net niet door een onverwachte file en kom je 5/ 10 minuten te kort
Ook meer parkeerplaatsen
Te achterhaald en te gedateerd. Elke dag 14 uur werken, werkzaamheden door chauffeur zelf te bepalen en aansluitend 10 uur rust zou volgens mij een duidelijker beeld scheppen en een hoop rekenwerk schelen. Wat natuurlijk weer minder stress en frustraties scheelt.
Te ingewikkeld en niet gebasseerd op de praktijk alleen theoretisch
Zijn er voor de chauffeur maar weet van vroeger dat er vaak niet aan gehouden wordt ook vanuit de baas maar ook kun je zelf nee zeggen maar naar huis is ook lekker
Geen commentaar
Hou je aan je rij en rust tijden
Is goed dat er rijtijden zijn, maar de bedrijven zouden zich daar ook aan moeten passen, door langer open te zijn. Is veel op tijd rijden wat vaak onhaalbaar is. De planners bij bedrijven zouden allemaal eens een weekje mee moeten rijden met een chauffeur, dan zien ze hoe het in de werkelijkheid er aan toe gaat.
Wij dienen ons aan de rij en rusttijden te houden! Ook de planning houdt daar rekening mee! Als een rit of tijdsafspraak niet past, dan wordt “altijd” de rij/rusttijd gerespecteerd! Het probleem wordt niet bij de chauffeur gelegd, maar bij planning en klant. Zij lossen het samen op!
Zo hoort het, en zo doen ze dat bij ons!
Als er bv geen parkeerplaats vrij is
Huidige werkgever is streng op de rijtijden, maar bij vorige werkgever werd er bewust gepland langer dan mogelijk was
nvt
Meestal is het eigen belang
Je weet wat je mag en niet mag. Daarvoor hebben ze code 95 uitgevonden.
Te weinig parkeerplaatsen beschikbaar in Nederland en België.
Moeten rusten en je staat in de file en er is nergens plek
Echt in uiterste uiterste nood, geen parkeerplek kunnen vinden of net een bepaalde truckstop niet kunnen bereiken in de tijd. Maar dan is het max 10 minuten die dan met de nachtrust gecompenseerd word
Er zijn zowel in NL als Dld veel te weinig parkeerplaatsen
Ja het parkeren is echt een drama! Je kan soms je rijtijd niet vol benutten omdat je dan al weet dat je je auto nergens meer kwijt raakt!
In mijn werk heb kom ik zelden aan de maximale tijden.
Soms wel eens met de 4:30 maar dan maar een half uurtje aan de kant.
Met huidige drukte op de wegen en parkeerplaatsen valt er bijna niet aan te ontkomen dat je tyd overschryd
Ik rij voornamelijk regionaal met vaak korte stops, dus kom niet altijd uit met mijn pauze tijden. Ook al probeer ik dat wel, ik mis de oude tijd dat 3x 15 min ook voldoende was
Klopt altijd , optijd zoeken naar parking wil iedere avond in restaurant zitten en douchen
De rijtijden zijn niet reëel. Je moet aan een stuk langer dan 4 1/2 uur kunnen rijden/werken tot max 6 uur.
Intimidatie van klant ipv werkgever
Het aantal parkeerplaatsen in West Europa is schrikbarend laag
Een tijdje terug kwam ik op Zondagnacht terug van Wasserburg in Duitsland. Onderweg heb ik toen in een wegversperring gestaan op de A8.
Echter had ik een lading bij die gelost moest worden in Geldermalsen. Een dag later lossen zou resulteren in een lagere omzet gezien ik dan een rit minder kon doen.
Dit bovenop de krappe marges van het transport op vandaag maakt het dan logisch om door te rijden.
Hierbij moet ik wel zeggen dat ik niet vermoeid was.
ff
Bij twijfel of een opdracht nog uit te voeren is overleg met de planner en een passende oplossing bedenken
De rijtijden is ruim genoeg, verruimen is niet nodig. al zullen veel dit niet met mij eens zijn. maar als het word verruimt , word er toch weer geklaagd, de chauffeur is tegenwoordig een klager.
Ik hou me aan de rijtijdenwet hoewel er wel eens anders verlangt word.
Veel te weinig parkeerplek onderweg
Mijn werkgever keurt het af, bij fraude staat er zelfs ontslag voor
Echte chauffeurs willen rijden en niet hele avonden zich doodvervelen in een cabine.
Het aanbod van parkeerplaatsen loopt ver achter. Het verkeer is de laatste 10 jaar zo ontzettend toegenomen,terwijl het aantal parkeerplaatsen hetzelfde blijft of in sommige gevallen verdwijnt. Ook heel veel verouderde parkeerplaatsen waar maar een handvol vrachtwagens kunnen staan.
Is mij 1 keer overkomen door afgesloten wegen en dan geen veilige plek kunnen vinden om te stoppen
Benelux verkeer, is 2 uur rijtijd dat tijdens lockdown minder nodig hadden dan voor en nu na de lockdown aan files
Digitale tachograaf en rijtijden zorgen voor stress bij de chauffeur
Ik rij melk en daar heb je geen tachograaf voor nodig
Intimidatie door vorige werkgever, bijgedragen aan burnout van 1+ jaar
We rijden nog te veel uren.
Max 12 dienst uren per dag
Je moet wel als parkeerplaatsen bomvol zitten
Laat de rijtijden wet eens overeen stemmen met de arbeidstijdenwet.word alles een stuk duidelijker. En 1 regel in geheel Europa met de zelfde uitleg en straf cq boeten
Door files en te kort aan parkeerplaatsen moet je soms door rijden of een vette boete voor op de vluchtstrook staan
Parkeerplaatsen in heel Europa 1 groot drama veel en veel te weinig
Tot nu toe pas 2x voorgekomen
Moet ook ergens veilig en kunnen eten lijkt mij een belangrijk recht
Parking is al jaren een probleem, in veel landen, niet alleen nederland
Ja, ook in opdracht van de planner.
Met speciaal transport drama om plek te vinden
Die mogen wel eens op de schop, elke nacht 10 uur rust. En dan de andere 12 zelf invullen. Met de wettelijke pauze in acht nemen lijkt mij beter.
Omdat er zoveel buitenlandse chauffeur door heel Europa staan die staan te wachten op vracht en er ook nog eens een bende van maken gaan er parkeerplaatsen dicht en er komen geen nieuwe voor terug. En dan moet je wel eens over je tijd heen om een plekje te vinden.
Probeer het te voorkomen maar soms is het zo vol dat je niet anders kan
ook vanwege parkeerplaats
Groot probleem parkeerplaats te weinig inbinden alle landen
Tegenwoordig met de nieuwe tachograaf verlies je geen minuten meer zoals in het begin
parkeerplaats Duitsland zijn drama
Parkeerplaatsen te weinig in heel Europa en sanitair
Veel meer parkeerplaatsen realiseren.
Gebeurd wel eens bij drukte op het werk of op de weg
De rijtijdenwet geeft de uiterste waarde aan. En niet de standaard. Werkgevers en planners begrijpen dit niet
Wou 2 maal ja drukken. Zowel de parkings als in opdracht van de planning.

Dat is wat ik ook al eerder zei. Nerds plannen de ritten via software dat nergens rekening mee houd, maar wel voor 9:00 rijtijd. Wat in realiteit altijd meer uitvalt.
Rijden wet zou simpeler moeten 14 uur werken 10 uur nachtrust geen uitzondering
Alleen vrije P vinden niet mee
Dubbelbemand en zelden meer dan 15 rijuren samen.
Soms kan het gewoon niet anders , door omstandigheden bv
Gelukkig word er altijd rekening mee gehouden als ik aangeef dat het niet gaat. En in het binnenland heb ik minder last van de rijtijden. Het rijtijden besluit had wel minder ingewikkeld gemogen. Ik werk regelmatig nieuwe chauffeurs in maar die snappen er niks van. Had gewoon alle nachtrusten op 9u gezet. Veel makkelijker. En hoe goed ik het ook probeer te doen, het is nooit helemaal zonder fouten. Al die regeltjes maken het bijna onmogelijk en dat geeft ook stress. Al dat rekenen en racen om toch nog op tijd stil te staan en weer je 11uur nachtrust te kunnen maken. Hebje weer file, balen, extra gas geven, toch maar inhalen etc etc. Ander hebje weer kans dat oom agent je de komende 4 weken een keer aan de kant zet en weer een boete, terwijl je ECHT je uiterste best doet om het zo goed mogelijk te doen.
Meer verkeer op de weg en er zijn een hoop parkeerplaatsen weggehaald en geen nieuwe voor bijgekomen ook op de N wegen
Geen parkeer plaats
Soms ook in opdracht planning
Zit in het asfalt dus moet je soms doorrijden ivm tijdsdruk aannemer
Van de 9 uur beschikbare rijtijd kun je maar plm 8 gebruiken, de rest wordt gevuld door files en oponthoud
Op het. Binnenland in de groenten doe ik het op eigen initiatief. Altijd een beetje schipperen. Controle Ilent gehad. Geen probleem.

Op buitenland 2 jaar terug klokje rond. Twee kaarten vol. Ging nergens over. Maar anders kwam je gewoon niet thuis voor zaterdag avond/nacht
Tis elke dag een gepuzzel om binnen de rijtijden diensturen te blijven.
Het is de combinatie van de rijtijden wet, files, onmogelijke openingstijden/weinig flexibiliteit bij klanten, die voor mij dat gevoel van hoge werkdruk geeft. Alles moet binnen de kadertjes van alles en iedereen passen, moe zijn, honger hebben, of naar een schoon toilet willen gaan, dat komt daardoor helemaal achteraan de prioriteitenlijst... dan klopt er toch echt iets niet.
Ja ivm geen parking of planner
in Nederland gewoon geen plaats langs snelweg ook voor je 3 kwartier overdag.
Duitsland na 4uur middag kan je nergens meer staan .
Mag van werkgever absoluut niet over de tijd
Alle dagen 11u van maken. En daar streng op controleren
meerdere antwoorden/vragen mogelijk
Kort en stompzinnig tot op de minuut dit geeft stress
Veel te weinig parkeerplaatsen voor vrachtwagens
Lang op documenten wachten en niet mogen overnachten
parkeren langs de weg word een steeds groter probleem
Meet pakket plekken maken net als in Duitsland zijn veel bijgekomen ken hier ook
Rijtujden besluit eenvoudiger maken zodat de foutmarge kleiner wordt.
B.V. Vast 14 diensturen en 10 uur rust. En in die diensturen op pauzes na geen maximum rijuren of werk uren.
Ritje zuidfrankrijk duurt lang als je maar 9 uurtjes nag rijden op een dag.
Artikel 12 overschrijding.
Het is ‘s avonds moeilijk om een parkeerplaats te vinden en op de meeste industrie terreinen mag je niet staan dus gebeurt t weleens dat je je rijuren overschrijd om te kunnen rusten.
Gebeurt bijna dagelijks imv een ouder model tachograaf en collega's hebben een nieuwere model kan zekker een half uur schelen op 4:30
Zit in het gww transport
Weinig parkeerplaatsen voor vrachtwagens
Voedingssector cq levende vracht
Alles staat al vol rond 16h en alles buitenlanders uit het oosten
Parkeerplaats vol of weg gehaald
Ja parkeerplaats en missen !!! Heel veel in Duitsland !!!
Nog ff gou 1x lossen of op vrijdag avond naar huis
Parkeerplaatsen in Nederland zijn er op sommige wegen te weinig waardoor ze vaak over vol zijn
Sinds de invoering kast met kaart is er het er niet beter op geworden..
Soms kun je niet anders.. de regels zijn in de praktijk ook vrij onwerkbaar
De hoge werkdruk licht voor veel chauffeurs aan de tachograaf want met het huidige verkeer is het bijna onmogelijk om binnen de tijden thuis te komen of op een parkeerplaats gewoon 14 u per dag werken rijden of lossen en dan 10u nacht rust zou veel beter zijn blokjes van 4.5 uur kunnen dan alsnog gehandhaafd blijven
Goed dat er een rijtijdenwet is. Maar als ik nog 5-10 minuten moet rijden naar de zaak gaat ik echt niet aan de kant.
Het is mijn eigen voorkeur de laatste pauze thuis te houden! Het is zonde om op een kwartiertje van huis nog een keertje 45 te maken, want in die tijd kan ik thuis zijn!!!
Is altijd een gereken en gepuzzel om met alle files maar ook met laad en lostijden ergens te staan waar plek is en waar je ook nog een fijne douche en eten kan krijgen
Om thuis te komen of naar de boot of parkeerplek
na 18u zijn er gewoon geen plekken meer langs de snelweg en ben je verplicht om een chauffeurscafe op te zoeken. tja en die liggen niet bij elke afrit. en de betaalde parkeerplaatsen gaan we gewoon niet staan.
De meeste stress komt van de rijtijdenwet icm de digitale tachograaf, één minuut te lang met de verkeerde controleur kost de chauffeur (niet het bedrijf) veel geld, een daarom staan er zo veel op de vluchtstrook pauze te maken...

Rijtijdenwet is voor de chauffeur in het leven geroepen maar is z'n doel ver ver voorbij gegaan
In de kleine bakwagens zitten geen tachograaf, voor mij appart worden ze zo snel mogelijk in gebouwd, ipv 2026. Ook chauffeurs die klein rijden zijn mensen, nu wordt vaak geroepen dat je door moet rijden, je hebt geen tachograaf dus ze kunnen je niks maken.
Veilig parkeren word een syeeds groter probleem
Is hoofdzakelijk te danken aan veel te weinig parkeerplaatsen die dan ook nog eens ingenomen worden door personenauto’s met caravan of campers en zelfs vertegenwoordigers die niet in hun auto mogen roken en dat dan maar even op een vrachtwagen parkeerplaats doen
Opleiding bewustwording en persoonlijk overleg met werkgever en planning halen veel stres weg
Te weinig parkeerplaatsen in Europa
Mag wel flexibeler op gehandhaafd worden
Waardeloos de digitale tacho hele dag stressen om maar niet een paar minuten te veel te maken ..plankgas rijden om maar te kunnen eten bij een fatsoenlijk restaurant
Nvt
Vaak staat alles al ok 16 uur vol en das overal
rijtijdenwet is er om werknemers te beschermen, maar door de strenge controle en (zeer) hoge boetes bij kleine overtredingen werkt het juist stress verhogend!! het schiet zijn doel voorbij.
Het zou wel is lekker zijn als er niet moeilijk over 5 minuten gedaan wordt. Dat zal voor een hoop chauffeurs al een hele hoop kunnen redden
Regelmatig stress om p plts te vinden bij gebrek/ye weinig ruimte
Wij hebben ontheffing (rioolwagens en veegmachine s en gladheidbestrijding )
Rij in de nacht,kom je niet uit met je tijd dan word ik opgehaald
ook voor een parkeerplek is opdracht.
Tijd is tijd dan gaat de auto aan de kant
De rijtijdenwet moet aangepast worden naar een vrije indeling van de 15uren amplitud, Met respect voor de 4u30rijtijd en 45min rust. 9uur nachtrust. Alsook de lange wachttijden op laad-losplaats moeten kunnen ingehaald worden. Bv 3uur wachten is 1uur30 inhalen.
Weinig parkeerplaatsen
Hou me aan de tijden,Soms vergeet ik wel eens mijn pauze.dit komt dan omdat ik aan het laden/lossen ben.maar ik maak hem dan wel erna,alleen te laat.
Veel te gecompliceerd! 12 uur werken / rijden en klaar
Eigen verantwoording
Als je je niet aan de wet houdt ben je vaak ook niet verzekerd. Dus....
Wij zijn altyd afhankelijk van de klanten
Wij zijn verantwoordelijk voor onze rijuren
Vroeger was het normaal dat je eroverheen ging, heden ten dage is het onbetaalbaar als je eroverheen gaat dus is het alleen nog in opdracht als het echt niet anders meer kan opgelost worden
Bij ons wordt het altijd eerst gevraagd
Als je zoals ik met veevoeders rij en de dieren zitten zitten zonder is het doorrijden anders zitten de dieren zonder eten en kunnen de kosten hoger oplopen door sterfte.
Rij convoi exceptioneel
Vooral de regel voor 5 uur beginnen en dan max 10 uur werken wordt regelmatig, zo niet dagelijks overtreden....
Geen
Haven in zicht, maar rijtijd op.
Bij deze werkgever valt 't mee, heb wel eens een andere gehad en daar was 't de orde van de dag
Zit zelf veel omgeving Rotterdam en België. Laat daar nou de parkeervoorziening helemaal slecht zijn. Helemaal als je laat stil staat.
Zit zelf veel omgeving Rotterdam en België. Laat daar nou de parkeervoorziening helemaal slecht zijn. Helemaal als je laat stil staat.
Ja het is niet altijd leuk als je net niet Thuis kan komen of als je onder weg moet blijven en te volle Pakeer plaatsen maar de andere kant de Chauffeur kan wel tegen zijn werk gever of Plannet zeggen ik zit aan mijn uren . uit.
Parkeer plaatsen zijn er te weinig om je eigen aan de regels te houden en ik vin als je 15 uur mag werken dat je dan wel verplicht bent om een anderhalf uur pauze te maken maar dat je dan die andere 13,5 dienst uren zelf mag beslissen of je nu rijd of je werkt de dag blijft net zo lang
Veelste kort met die 9uur kom je nergens goede file parijs ofzo en je verspilt al 2uur
Er is in de avond bijna geen parkeerplekken meer te vinden. Dan moet ik wel over de tijd gaan.
Ik slaap thuis wat er ook gebeurt
Ik kan in 4 uur en 15 minuten naar de boot. Als er file staat of een omleiding is kom ik regelmatig op 4 uur en 40 minuten. Maar er is in de laatste 2 uur sturen helemaal geen enkele mogelijkheid meer om ergens met mijn lzv 45 minuten te parkeren
in theorie werkt deze regel goed. maar ik heb ooit eens na een maand in het buitenland te zitten. moeten stoppen met rijden op een 30 tal kilometers van mijn thuisadres. dan was de foute keuze snel gemaakt.
Alles begint op kantoor en planning
Zijn prima, alleen handhaving moet mensen werk en geen computer werk zijn!.
Evt toelichting bij overtredingen.
Ook om naar huis te gaan op vrijdag blijf geen half uur van huis staan. En voor n goed restaurant
Probeer maar eens een exceptioneel transport weg te zetten na 20.00
Moet flexibeler mee omgegaan kunnen worden in verschillende soorten transport.
Rijtijdenbesluit moet zeker aangepast worden. We staan vaak op onmogelijke tijden stil en die weekend voorschriften zijn helemaal hopeloos!
Je wordt verplicht door t bedrijf om door te gaan anders krijgen ze t werk niet af
Ga alleen er overheen als er geen parkeergelegenheid is want dat is er veel te weinig
Flexibelere rijtijden of uitbreiding van verzorgingsplaatsen zodat je niet steeds moet zoeken
geen
Tussen de ritten zit vaak strak 3 kwartier als je dus wat uitloop hebt ga je weleens over de rijtijden heen.
Op tijd stoppen
Te weinig parkeer mogelijkheid
Rijtiidenbesluit uitbreiden naar 3 x 4 uur rijtijd per dag en regelgeving vereenvoudigen
Na 19uur vaak parkeerplekken vol dus om de dag van 15 uur vol te kunnen maken moet je te vroeg beginnen
Kan veel simpeler.
Rijtijden zijn te strak,er moet een marge van 15 minuten op komen,zodat je niet meteen bv je 10 e rijuur kwijt bent als je bv 8 minuten over de 9 rijuren gaat door t zoeken naar een pPlaats
Tegenwoordig zijn parkeerplaatsen al vol om 1600 uur dus in de avond kan en mag je nergens meer parkeren waardoor je soms wel door moet rijden...
In het internationale transport is een rijdag maar 9 uur rijden is onzin als je dan om 07.00 begint sta je om 17.00 stil dan 9 uur maken kan je om 02.00 weer beginnen,dat werkt de verkeersveiligheid niet in de hand....
Versoepelen wat is nou 9 rij uren op een lange afstand
Rijtijdenwet moderniseren met de tijd van nu. Meer marge in overtredingen ivm parkeergelegenheid zoeken. Boetes in heel Europa gelijk.
soms moet je wel er over heen. een uurtje extra heeft geen invloed op je oplettend heid als je fit bent
Geen
Belachelijk dat men 28 werkdagen na n overtreding nog bekeurt kan worden...
Wij hebben t enige beroep dat wanneer we wat fout doen,moeten betalen of moeten zitten...
Ook parkings vol
Goed en slecht
Bekeuringen moeten wij zelf betalen
Ik rij levend vee ,kuikens en dat geeft ander denkwerk
Het is natuurlijk vaak een hele opgave later op de dag een parkeerplaats te vinden waardoor je wel is over de rijtijd gaat maar ook regelmatig dat je niet uit komt om terug op de zaak te komen dan laten ze je toch wel door rijden
De digitale tachograaf brengt meeste werkdruk met zich mee.. de hele tijd aan het rekenen of je uitkomt met je uren.
Onze vracht moet geleverd worden, dus komt vaak voor dat je over je rijtijd heen gaat
Ik rij met een lang zwaar voertuig. Parkeren onderweg is bijna niet meer mogelijk
Licht geheel aan je zelf ...
Rijtijd en 't totaal aantal uren van 90 zou per direct moeten worden verhoogd
Geen
Deze soepelere maken zijn niet meer van deze tijdm
De digitach is het grootste probleem
Files, vol programma, slechte planning
Aangezien er in Duitsland 24/7 files staan en je moet nachts nog 3 klanten lossen zal je door moeten rijden
De angst om de rij en rust tijden te overschrijden geeft meer druk dan de normale werk druk!!!
Mooi dat ze er zijn maar niet altijd practies
We hebben in ons werk een heel streng beleid die alleen maar toegepast word wanneer ik als chauffeur een fout bega verder bek houden en doen
Je komt regelmatig tijd te kort door overvolle parkeerplaatsen
er word te strak gepland door diverse opdrachtbevers
Geen andere mogelijkheid? Dat bestaat niet!
Voor regionaal transport moet je ruimte krijgen. Eerst 30 min. Dan 15. Of zoals het uitkomt. En 15 min tot 30 erbij om op basis te komen einde werkdag. Compensatie met lange nachtrust plus 15 of 30 min op min 10 uur
Onze auto's rijden 24/7 dus ik moet weer terug komen op standplaats anders staat er een chauffeur stil
Levende dieren transport
Dat jullie het woord "tachograaffraude" noemen, dat zegt mij genoeg. Dat noemen wij gewoon een beetje doorwerken
Om nog leeg te komen wel eens over de tijden heen in opdracht van de werkgever
Parkeren in Europa is helaas in veel landen een probleem, laat staan een douche op parkeerplaatsen langs snelwegen. Wat dat aangaat heeft Oostenrijk met hun Asvinag parkings prima geregeld. Nette wc en douche!
Tachograaf is nutteloos zolang er te weinig parkeerplaatsen zijn. In plaats van dat je uit rust ben je meer bezig met het plannen naar de tachograaf toe en constant bezig met parkeerplek plannen
Als het niet meer als een halfuur over tijd is mag ik meestal wel terug komen
Zou fijn zijn als het wat losser zou zijn
Vanaf 16.00 s'middags in Duitsland kon je bijna geen parkerplek vinden en in Nederland veel te weinig parkeerplatsen langs de snelwegen. Veel te weinig
Dit is in mijn werk niet van toepassing. Rij meestal provinciaal en kom nooit aan mijn rij tijden.
Zijn planners die zegge rij maar door
Vind het goed dat ze er zijn
Doordat alles wat ik mbt tot Europa begin 90er jaren al voorspeld heb uit gekomen is, (niet gelijkhebberig bedoeld, het maakt me alleen maar verdrietig) zijn we als Nederland niet alleen verworden tot een schaduw van wat we ooit waren maar moeten we ook elke dag (!!!!) een waar gevecht aangaan om bv te......
parkeren. Zo triest
Wel goed , maar soms vervelend als je krap in de uren zie
De 15 diensturen moet je zelf mogen indelen
Tachograaf fraude is vaak eigen voordeel
Alleen als ik geen goede en veilige parking vind ga ik erover maar dat leg ik ook vast via tachograaf
Wij hebben geen probleem met rijtijden ,alleen met de diensttijd
Ga over rijtijd of arbeid tijd heen ivm lange wachttijden en overvolle parkings, steeds vaker worden parkings gesloten
Gewoon op tijd een plek zoeken, ga je ook niet over je rijtijden heen.
Het chauffeurstekort raakt iedereen, hoewel we alles volgens de rijtijdenwet proberen te doen past het soms niet. Mede door te weinig mensen en dan moet dat toch opgevangen worden
Ja is n lastig iets. Tis nodig , zeker weten maar meer flexibiliteit is beter
Soms is het zo godvergeten druk op de parkings dat je wel door moet. Ik als vrouw weiger ook om langs de snelweg te staan. Dan maar boeterisico
Rek het op tot 12 uur en 2x 10 uur
Vanwege mensen tekort gaan we regelmatig over de tijd heen.
Die rijtijden zijn verzonnen door iemand die totaal niet weet wat er onderweg speelt
in sommige gevallen is het lastig.
Het rijtijdenbesluit is ook werkdruk verhogend, beter gewoon dagen van 13-14 uur
Parkeerplaats tekort
De starheid van het rijtijdenbesluit voldoet niet altijd
Parkeerplaatsen zijn overval, je kunt bijna nergens parkeren, en dan rij je maar weer door.
De parkeerplaatsen in NL en B zijn te klein of niet aanwezig. De buitenlandse chauffeurs staan meestal om 17:00 al op de parkings
Zowel voor parkeerplek als IOV de planner, maar 95% voor parkeerplek.
Rijtijden belachelijk
Als je plant om over 2 uur bij een rest te gaan eten (wat normaal haalbaar is)
Je komt 20 min in een file dan zou je 15 min voor het rest moeten stoppen
Doe je dat niet zit je wel 28 dagen te hopen als ze je aanhouden dat ze dat door de vingers zien
Andres word het wel een hele dure maaltijd
Iedere dag max 14 uur werken, ongeacht wat je doet. Niet zoon ingewikkeld systeem
Vandaag niet morgen is er weer een dag
Vooral in Duitsland voor de nachtparking
Is veroudert dit systeem.
Om veiligheidsredenen er over gaan.
Parkings zitten al vroeg bomvol !
Er is gewoon te weinig parkeergelegenheid
Het is belachelijk dat wanneer je moe word je nog 2 uur door moet rijden om pauze te nemen. Dit omdat je anders misschien wel nog een keer 3 kwartier moet maken. Zit je er lekker in, begint die tacho te blèren dat je rust moet maken. Sta je 3 kwartier uit je raam te staren en net als je inkakt is het weer tijd om te gaan :(
----------------
Puur parkeer plas is te weinig
Moet ruimer worden
Ja, maar echt maar heel zelden. Nooit over de 9 of 10 dagelijkse rijuren. Het komt echter weleens voor dat er nog even doorgereden word tot bijvoorbeeld 4uur35min aaneengesloten rijtijd om nog net ff bij een klant te kunnen arriveren
Niet van toepassing. Ik rij niet met tachograaf.
Soms kun je niet anders, vol is vol
Word soms iets te nauw na gekeken en dat brengt ook weer stress mee. Je moet met zoveel dingen rekening houden
Word weer steeds drukker en kom je af en toe tijd te kort
Voorheen met meer afstanden werk kwam regelmatig eind vd dag in problemen omdat er geen parkings zijn of te vol geen fatsoenlijke faciliteiten en nu meer binnenland werk kom meestal met de middag pauze paar minuten er overheen omdat veel binnen door rijd
Gedwongen wel, maar ik ben kapitein van me eige schip. Ik ga geen boetes riskeren omdat de planner het wilt.
Enige beroep waar je gestraft om te werken , belachelijk. Geldklopperij
Te weinig parkeervoorzieningen overal alles bezet door oost europa.
Vaak komt het door t tekort aan chauffeurs dus extra werk in 15 uur gepropt en drukte op de wegen dat de rit niet binnen de geplande tijd gereden kan worden.
Belachelijke regeling...14 uur werken 10 uur rust...14 uur ook rijden met de gebruikelijke min rust
Blijf netjes binnen in
Door te weinig parkeer gelegenheden de rijtijden met een penalty van 30 minuten verlengen
Door files en overvolle parkeerplaatsen moet je soms wel
Geen intimidatie door werkgever maar wel door opdrachtgever
Ik ga niet 11 uur rust maken op een parkeerplaats zonder voorzieningen
Om 15.00 lopen de parkeerplaatsen al vol met buitenlandse chauffeurs waar door en om 18.00/19.00 algeen plaats meer is
De rijtijdenwet geeft mij de meeste stress omdat er geen begrip is van de controlerende instantie dat het gewoon soms ECHT niet kan maar toch een dikke vette boete daarvoor krijg. Terwijl in alle andere beroepen iedereen gewoon door gewerkt kan worden zonder boete
Ja omdat er weer is geen plek is om te parkeren, vrachtwagens mogen bijna nergens meer staan!!
Vroegtijdig aan gegeven dat extra rondje niet haalbaar is ivm rijtijden,planning zegt dat het wel kan.
Iedereen is liever thuis toch...... eigen keuze......
De rijtijdenwet is veel te streng vroeger was er een grijze zone die geaccepteerd werd al je met de rest best in orde was, een beetje interpretatie van het geheel. Nu kost 5 minuten je een maandloon, zelf te betalen!! Chauffeur is het enige beroep waar je moet betalen om je werk te mogen doen.
Gedwongen in zover dat er geen parkeer movelijkheden zijn
Als ik over mijn rijtijd heen ga is dat in overleg, en ik doe dit alleen als ik mezelf fit voel. Word ik moe of merk ik dat mijn oplettendheid verminderd zet ik de wagen aan de kant.
Boetes absurd hoog
Vroeger met de schijf met grote regelmaat, digitaal niet meer.
Zorg dat ik op tijd pauze kan houden bij een klant voor de deur, zou alleen kunnen gebeuren in geval van pech
Rijtijden is lastig aan te houden in het vervoer van beton
Parkeerplaatsen vol of niet veilig
Gelul werkdruk je hebt zoveel werkdruk als je zelf wilt, als ik ergens moet zijn wat ik niet kan halen, dan haal ik het niet
Ik vind dat ze te streng zijn met de rijtijden. Politie en planning houden geen rekening met files en de drukte vsn het verkeer op de weg of wegwerkzaamheden.
Beide, parkeerplaats EN planning en nu met die nieuwe "thuis kom" regeling al helemaal. Soms is de planning bewust zi dat ik op vrijdag 11 of 12 rij uren heb, " want het mag nu"
Zeer weinig parkeerplaatsen
Ja tegen woordig betaalde parkeerplaatsen nou echt niet dat ik dat doe te duur
De druk met file op de weg. Veel te weinig parkeer ruimte in europa.
Ivm strooien de werkgever wil dat op pas
Bij gebrek aan parkeerplaatsen en soms in opdracht van planning
Alleen bij enkele minuten om thuis te komen ivm files
Geen
De parkeergelegenheid in Nederland mag wel eens worden aangepakt bij veel plaatsen is na 18.00u geen plek meer
Ga terug naar de tijd van boekje
Bevorderd de veiligheid niet, maakt het zelfs gevaarlijker omdat je bang bent om er een minuut overheen te gaan ga je haasten en stressen. Parkeren op gevaarlijke plekken enz..
Rijtijden daar krijg je stress van de hele dag rekenen of je wel uitkomt en ze kunnen tot een maand terug bekeuren
Soms moet je wel eens omdat de p plaatsen vol staan met buitenlandse chauffeurs
Er moet meer duidelijkheid komen over wel/geen verschil tussen rijtijd en werktijd en de daarbij behorende pauzes.
Tot nu toe kan ik me keurig aan de rij en rusttijden houden ik stop dikwijls al met net 8rijuren als ik op goede parking uit kom en t werk voor de andere dag te overzien is ook nog nooit commentaar op gehad.
Moeten ze verruimen na 5x 10 en dan 9u of 11 na het blok van 15 of 13 dienst uren zonder de 24u regel
Ik rij, ik bepaal. Of dat over de uren is, of niet. Mijn risico, mijn verantwoording. Gelukkig heb ik daarvoor nog nooit grote problemen door ervaren in de vorm van boetes
Geen parking vaak en ga niet bij begin afrit of oprit parking staan .. maar als je over je rijtijd heen gaat wordt je behandeld alsof je een crimineel bent met veel te hoge boetes
Om thuis te komen. Bijvoorbeeld nog 1 uur rijden.
12 rijuren per dag moet kunnen bij internationale werk. Anders sta je om 16:00 stil in de midden van niks.
Ja gebeurd wel vaak. Als he savonds nog aan het rijde. Bent. Heb je nooit een plek om te overnachten.

Ik rij altijd door tot een veilige plek. Ik ga niet slapen op een parkeerplaats zondsr fasaliteiten of langs de vlugstrook.

Dus rij vaak wel door dan haha
Nvt
Komt zelden voor
Enkele keer 6 dienst uren voorbij zonder pauze, eigen verkeerde inschatting
Niet alleen iov planner, ook wel eens niet op tijd plek voor de nacht kunnen vinden
Ik sta liever over m'n tijd op een goede plek . Dan binnen mijn tijd op een dooie parking . Zonder verlichting of iets
Dat je de pauze anders kan indelen op de kwartier en jet half uur.
Mag van mij dat langer rijuren. Hele week 10 - 12 uur rijden.
Er wordt regelmatig gevraagd te lossen in je nachtrust en daarna nog een uur of 4 / 5 naar bed en dan weer gaan. Heb pas nog een flinke discussie gehad. Mijn antwoord. NEE. Mijn antwoord, Als ik morgen een ongeval krijg met gewonde of erger doden. Komen ze bij mij en kan ik een bord in de tuin zetten om mijn huis te verkopen voor de schade. Ga liever een uur over mijn tijd heen dan dat ik mijn nachtrust opgeef. No way. De werkgever zou hier veel zwaarder voor gestraft moeten worden. Hoofdelijk bedoel ik dan.
Vergeet wel eens binnen de limiet mijn pauze te nemen.maar nooit over mijn rijtijd
Als ik er overheen ga is dat meestal in eigenbelang om bij een routier te komen vaak is dat nog geen 5 minuten
Intimidatie mag je niet toestaan dus heb jezelf enigszins de hand
ik zit nu bij een goede werkgever die zich in het algemeen aan de rij en rusttijden houd.
als je maar overlegt met de planner.
Ik parkeer altijd zo veilig mogelijk
De inrit of afrit van een parkeerplaats (die er overigens in heel Europa echt veel te weinig en te klein zijn) is geen veilige manier om te parkeren
Geen
Parkeerplaatsen bij benzinepompen staan overvol met oost Europese chauffeurs daar door kunnen Nederlandse chauffeurs geen pauze houden
Huisvuil ophaling is hiervan vrijgesteld
Altijd eigen keus met oog op verwachte drukte op de weg of laad/losplek wel eens doorrijden om die drukte voor te zijn waardoor je op later moment weer beter en meer rust voor jezelf creëert
de planning zegt t niet met zoveel woorden maar laat toch doorschemeren dat jij de enige bent,(van de ong 1300 man bij mijn baas),om die klus dan nog daar t moeten doen
Is moeilijk om dat aan gehouden bijna alle parkeerplaatsen staan vol als je wat laat bent
Goed dat ze er zijn, maar er komen steeds meer regels bij. Waardoor je eigenlijk niet eens normaal je werk meer kan uitvoeren.
Tijd nood door files door niet op tijd terug zijn en veel te weinig parkeer gelegenheden. Ook veroorzaakt door onze oosterburen chauffeurs.
Persoonlijk rijd ik in de bloemen transport in Engeland en of er nou verschrikkelijke vertraging is door files of staking een ding is zeker auto gaat leeg en dat is niet zo zeer vanuit de planner denk dat er bij elke bloemenrijder wel inzit
Soms is het nodig om door te gaan voor de klant.
Rij soms over mijn tijd om bij een chauffeur cafe te komen. Langs de snel weg doe ik eigelijks niet. Ook een fatsoenlijk maaltijd bij een restaurant is beter dan als je ook de helle avond langs de snelweg staat
Goed dat die er is, maar om bekeurd te worden voor 20 min te veel rijden drie weken later in een andre land ???
Ik ben van nature een gedreven persoon
Hou van opschieten en op tijd lossen en laden
Gun mij ook niet eerder rust dan dat ik het in de macht heb
Rijkswaterstaat realiseert veel te weinig parkeerplaatsen voor een korte rust en de gemeenten verbieden parkeren binnen de bebouwde kom inclusief industrie terreinen..
11 uur rust binnen de 24 uur is het grootste struikelblok.
Zeer irritant om dit officieel te doen.
Als ik 12 uur stil sta nadat ik 12 uur en 1 minuut gewerkt heb op een dag geldt het al niet!
Dus in zo'n situatie probeer ik dus onder de 12 uur te blijven door harder te rijden als normaal wat voor een ander als asociaal gezien wordt en ik daardoor stress ervaar. Dus zeer zeker niet de verkeersveiligheid en ook het milieu niet ten goede komt.
De 15 min per 6 uur lukt weinig, tot nooit in de gemiddelde distributie..
over rijtijden zijn heel veel verschillende meningen en gedachten. ik kan er wel uren over praten wanneer er wel en niet een overtreding is gebeurt.
Te weinig rustplekken in Nederland vooral in de polders
Er wordt regelmatig gevraagd om over de 15 uur per dag heen te gaan, of meer dan 9 uur te rijden. Maar dat weiger ik altijd.
Er wordt wel regelmatig gevraagd om zonder pauze door te rijden. Dit is soms wel noodzakelijk helaas.
Alle parkeerplaatsen staan vol met oostblokkers
Geen parkeerplaats of als ik bijna thuis ben en kom eigenlijk 15 min te kort ofzo
Het wordt tijd de peuterschool aan rij- en rusttijden en nascholingen op de schop gaat. Ben er klaar mee.
Chauffeur zouden zelf vrij moeten zijn om hun rgels te bepalen. Alle boetes zouden voor de werkgever moeten zijn, ik rij voor hem en niet voor mij zelf.
In mijn werk zijn die tijden lastig te plannen
Ik sta savonds graag veilig en niet een paar kilometer van huis, dat zijn 2 redenen om door te rijden
Regelmatig dsat er geen parkeerplaats is, ondanks dat je ruim een uur vtv begint met zoeken
Te streng en te snel bekeuring met iets over de rijtijd
Met uitzonderlijke vervoer is het heel slecht parkeren snachts.
Om op vrijdag thuis te komen ga ik er soms een paar minuten overheen.
Heel af en toe als ik een paar minuten te kort kom om op de zaak te komen. Maar nooit meer als 5 min eroverheen
Op de vlucht strook pakeren is ook geen oplossing en een industrie mag vaak niet meer
Als ik vlak bij huis bent dan ga ik niet kamperen in de vrachtwagen dan rijd ik door zeker als ik nog wel rijtijd heb en geen arbeidstijd heb.
De rijdende magazijnen, Oostblok chauffeurs, houden de meeste plaatsen bezet.
Asociaal parkeer gedrag en te dom om mee te denken met de rest van de wereld.
Ik probeer het met m’n lzv al niet eens meer op een parkeerplaats, kansloos
De controle zou meer de aandacht moeten hebben op structurele overschrijdingen ipv incidentele
Parkeerplaats in voornamelijk buitenland is te krap. Alhoewel ik bij de klant voor de deur sta
Rijtijdenwet is goed maar wel een werkbare.
11h pauze alleen binnen 24h net of je dan moeier als je 15h werkt dan mag je 9h rust doen. Duuuh
Ook door files en een te strakke planning moet je wel eens door omdat de ontvanger zit te wachten op zijn bestelling
Het grootste struikelblok wat er is is een gigantisch tekort aan parkeerplaatsen.
Veel gevaarlijke situaties met betrekking tot parkeren met name in het buitenland
je krijgt teveel werk
Alledrie de bovenste van toepassing.. Als ik van Parijs naar Breda rijd en nog 1 uur speling heb en vervolgens door Antwerpen uiteindelijk een half uur over mijn 9u rijtijd heen ga... Vind ik dit overdreven dat ik hier op beboet zou kunnen worden..
Altijd in overleg
Vind dat je niet gedwongen kan worden om eroverheen te gaan want er is altijd een keuze om te gaan overnachten of het leuk is is wat anders
Het blijft altijd een lastige situatie als je niet helemaal lekker uitkomt met de uren. Vooral als je de hele dag al aan het rekenen ben waar je uitkomt, hoe lang je nog kan tot de volgende klant, of het wel handig is om een half uur te blijven staan ivm sluitingstijden van klanten. Wetende dat je 28 dagen erna in Frankrijk een torenhoge boete kan vangen als je het een keer niet goed gedaan hebt. Transportbedrijven zijn de melkkoeien van de EU. Hierom overweeg ik ook om te stoppen.
De rij- en rusttijden zijn en zegen!
Boot en trein naar de uk en terug

Uitslag Enquête – grootste ooit onder de beroepschauffeurs

• 3 december 2021

Ruim 3850 invullingen! Uitslag van de grootste enquete ooit! Een snele samenvatting maar ook het complete verhaal! De beroepschauffeur spreekt

Migranten in de wagen; de chauffeur wordt vaak meteen opgesloten

• 30 november 2021

Het verbaast ons dat een chauffeur meteen het stempel ‘schuldig’ krijgt opgedrukt als in een oplegger migranten of drugs worden gevonden.

Driekwart van het transport in Nederland wordt uitgevoerd door buitenlanders, leegrijden en milieu komen voor onze rekening

• 28 november 2021

Driekwart van het transport in Nederland wordt uitgevoerd door buitenlanders, leegrijden en milieu komen voor onze rekening

Roken in de vrachtwagen maakt veel los, mini-enquête gesloten

• 27 november 2021

Bij het opstellen van de eerste tekst en de mini-enquête hadden wij niet verwacht dat er zo veel zou loskomen.

Hulpmiddelen in het verkeer: sterk afhankelijk van functie of ze juist meer gevaar opleveren

• 23 november 2021

waar gaat het nu om? Gaat het om geld verdienen of gaat het om het verbeteren van de verkeersveiligheid, zodat iedere weggebruiker er profijt van heeft?

Total verliest snel grond in verenigd Koninkrijk

• 22 november 2021

Chauffeursnieuws ontvangt regelmatig klachten dat chauffeurs met een Total Card Europe in het VK bijna nergens meer terechtkunnen.

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht