Zondag 14 november 2021

De horecabedrijven krijgen met de regels van 12 november zeker weer een keiharde klap. Uiteraard vinden wij dit dieptriest en we leven erg met ze mee.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Wat de vrachtwagenchauffeur betreft lijkt het erop dat het kabinet dit keer heeft geluisterd. Men laat de chauffeurs nu eens niet bungelen, en wij gaan er voorzichtig van uit dat onze strijd van de vorige keer hieraan flink heeft bijgedragen. De wegrestaurants trokken aan de bel, daarbij gesteund door veel chauffeurs en ook door ons. Ook EP Vera Tax heeft zich hard gemaakt voor de zaak en is samen met ons aan het werk gegaan om de wegrestaurants open te krijgen voor de chauffeurs.

https://youtu.be/nVHf06HS9uc

Essentieel

De hardwerkende chauffeurs, die toch essentieel zijn om Nederland draaiend te houden, moeten ook gewoon bij een wegrestaurant kunnen aankloppen. Overdag, wanneer alle bedrijven open zijn, hebben chauffeurs geen tijd om naar een restaurant te gaan. Zij hebben de restaurants juist in de avonduren nodig om te kunnen eten en douchen voor het slapengaan, zodat zij de volgende dag weer paraat kunnen zijn om producten van A naar B te vervoeren.

Vera Tax heeft in april ook met diverse chauffeurs en met ons gesproken. Binnen een mum van tijd vond ook zij dat dit zeer belangrijk was voor de chauffeur en is ermee aan het werk gegeaan. Op 18 mei zijn we gezamenlijk naar de Tweede Kamer gegaan en hebben daar een petitie aangeboden. Vera en wij hebben ook diverse kamerleden mogen spreken en we zien nu dus dat dit resultaat heeft gehad.

Het is voor chauffeurs echt van groot belang dat zij hun goede werk kunnen blijven doen, waarbij goed eten en persoonlijke hygiëne onmisbaar zijn. En chauffeur heeft nu eenmaal geen toilet en douche in zijn wagen, en kant-en-klaarmaaltijden leveren niet altijd de benodigde energie op om geconcentreerd te blijven rijden, laden en lossen.

Sanitair

Er zijn nog steeds te veel bedrijven die hun sanitair afsluiten, waardoor een chauffeur des te meer op de wegrestaurants is aangewezen. Weliswaar mogen tankstations na 8 uur 's avonds ook nog voedsel verkopen en het sanitair openhouden, maar dat is bij lange na niet hetzelfde als even rustig aan een tafeltje te kunnen eten en een lekker warme douche te kunnen pakken.

Het verheugt ons dan ook zeer dat alle inzet zijn vruchten heeft afgeworpen en dat de overheid ons toch een stukje respect toont met deze uitzondering voor de chauffeurs.

Kortom, we zijn erg blij dat de chauffeurs hun werk zo normaal mogelijk kunnen blijven doen!

Petitie 18 mei transporteffect

Petitie gesloten maar zie hier de inzet

Uiteraard is er ook veel inzet geweest van de wegrestaurants zelf.

Transporteffect Vera tax

Wij kunnen ons alleen maar blijven inzetten voor jullie welzijn als jullie ons ook willen steunen.

Steunen door doneren kan al vanaf €2, klik hier Abonneren kan ook voor slechts €60 per jaar, klik hier

Het wordt kouder. Zijn er nog steeds locaties met DIXI’s voor de chauffeurs?

• 13 november 2021

Wanneer chauffeurs niet naar een toilet kunnen worden hun fundamentele basisrechten geschonden........Dixi is geen oplossing- zwarte lijst

Brief ontvangen: Chauffeur ontslagen om weigering digitaal te werken tijdens rijden

• 12 november 2021

Chauffeurs werden snel door hun werkgever gedwongen met deze systemen te gaan werken. Maar iemand ontslaan omdat hij het niet ......

Afrikaanse varkenspest. Velen zullen zeggen: is dit nu belangrijk voor ons?

• 12 november 2021

Het gevoel dat veel mensen geen interesse in de varkenspest hebben begrijpen wij heel goed. Maar toch moet er aandacht komen ......

Actieweek preventie transportcriminaliteit begint met lancering van een game

• 12 november 2021

Zoals jullie wellicht weten zijn Chauffeursnieuws & Transporteffect met verschillende partijen zeer actief bezig om aan de chauffeur te brengen hoe belangrijk het tegengaan van transportcriminaliteit is.

Vakbond CNV reageert niet op onze handreiking, is dit iets van deze tijd?

• 11 november 2021

Het verbaast ons dat we op onze brief van 29 oktober alleen een leesbevestiging hebben ontvangen, maar dat er geen enkele terugkoppeling volgde

80,9% van de beroepschauffeurs vindt inhaalverboden voor vrachtwagens niet bevorderlijk!

• 9 november 2021

Dit is gebleken uit onze enquête, die door ruim 3850 chauffeurs werd ingevuld. Eerlijk gezegd vinden wij ook dat de inhaalverboden averechts werken en wij willen zelfs zo ver gaan om te zeggen dat ze zeer gevaarlijk zijn

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht