Grensoverschrijdend gedrag in het transport

Wij kunnen ons voorstellen dat er net als in andere bedrijfstakken ook onder de chauffeurs mannen of vrouwen zijn die te maken krijgen met ongevraagde en ongewenste opmerkingen of zelfs handelingen. Zo kunnen wij ons nog foto’s herinneren van masturberende mannen die in hun personenauto’s bewust naast vrouwelijke chauffeurs blijven rijden en we weten ook dat er planners zijn die wel erg ver gaan met de berichten die ze sturen. Wanneer jij er ongevraagd mee wordt geconfronteerd kun je er wellicht binnen je bedrijf over praten, maar wij kunnen ons ook voorstellen dat je je daar ongemakkelijk bij voelt en dat niet aandurft.

intimidatie

Ongevraagd

Wij kunnen ons voorstellen dat er net als in andere bedrijfstakken ook onder de chauffeurs mannen of vrouwen zijn die te maken krijgen met ongevraagde en ongewenste opmerkingen of zelfs handelingen. Zo kunnen wij ons nog foto’s herinneren van masturberende mannen die in hun personenauto’s bewust naast vrouwelijke chauffeurs blijven rijden en we weten ook dat er planners zijn die wel erg ver gaan met de berichten die ze sturen. Wanneer jij er ongevraagd mee wordt geconfronteerd kun je er wellicht binnen je bedrijf over praten, maar wij kunnen ons ook voorstellen dat je je daar ongemakkelijk bij voelt en dat niet aandurft.

Voorkomen

Wij kunnen er dan in ieder geval voor zorgen dat je klacht bij de juiste instantie terecht komt, zodat er wellicht actie kan worden ondernomen om herhaling te voorkomen. Wanneer uit de klachten bijvoorbeeld blijkt dat er op een bepaalde parkeerplaats, bij een bepaald wegrestaurant of bedrijf of waar dan ook sprake is van structurele overlast, dan is dat volgens ons aan te pakken. Wij weten dat de chauffeurs en chauffeuses onderweg hun “mannetje” wel staan, maar we moeten later niet hoeven zeggen

“hadden we het maar geweten”.

Meldpunt

[ays_survey id='7']

Klik afbeelding

doneren

Opmerkingen:

Pas nou op, er zijn al zo weinig chauffeurs. Als je nu elke chauffeur ontslaat die een keer naar een mooie dame fluit blijven er nog maar heel weinig over denk ik zomaar


Het gaat hier altijd over vrouwen maar ik zie veel van mijn collega’s op vrijdag door de knieën gaan aan het loket voor hun werk de week erop !! Telt dat ook mee???? 


als je naar elke vrouw niet mag kijken in het verkeer krijg je een hoop ongelukken,


Dit is nou precies het probleem. Ik zou dit maar snel verwijderen. Geen enkele toevoeging enkel oproer.


Elke keer als ik de grens overga krijg ik een grensoverschrijdende sms van de telefoonprovider. Telt dat ook mee


Als buitenland chauffeur ben ik altijd grensoverschrijdend bezig...


Als chauffeuse denk ik wel dat je iig meer opmerkingen krijgt, 20 jaar geleden was dat veel erger, er wordt nu meer aandacht aan besteed en dat is goed, maar we moeten niet doorslaan. Als je als vrouw voor dit beroep kiest, weet je dat je in een mannenwereld stapt. En dan moet je niet verlegen of terughoudend zijn. Maar het moet natuurlijk wel leuk blijven, en als jij vind dat het te ver gaat, is het goed dat er een meldpunt is.


Helaas meegemaakt.En wat werd er aan gedaan: helemaal niets nada noppes.Bang om zijn klantkwijt te raken.-------------------------Ik had een geweldige baan, ik ben n vrouw met een jeugdtrauma en heb baat bij vooral ok mezelf gewezen werk. De transport is n keiharde wereld en je moet goed tegen grapjes kunnen. Ik heb haar op mijn tanden en kan een heleboel hebben. Toch zit ik ziek thuis zwaar terug gevallen in mijn trauma en waarom? Had ik er iets aan kunnen veranderen.
De grapjes kan ik prima weg zetten. De dickpics? Joh t is maar goed dat ik respect heb en je erop aanspreek en geen melding doe maar een opdringerige collega die niet mijn ruimte respecteerde ook al heeft ie geen kwaad in de zin dat was helaas een brug te ver.
Ik was pendelchauffeur hij hoofdrangeerder en beschermd omdat hij in n raad zat van de werkgever. Ik zo sterk als ik doe voorkomen met een klein hartje was niet opgewassen tegen de intimidatie die hij ok me losliet. Hij wilde al het werk samen doen want dat was gezelliger hoewel ik aangaf dat ik mijn werk prima alleen aankon zoals altijd ( het was mijn werk alleen in mijn dienst) vond hij dat t gezelliger was samen en bovendien mochten er oendelaars uitgaan zorgde hij ervoor dat ik kon blijven.
Helaas de druk en het opdringerige gedrag hebben ervoor gezorgd dat mijn trauma getriggerd werd en ik nu al meer dan bijna 3 jaar ziek thuis zit. Eigenlijk wil ik hem niet de schuld geven want ik zie t niet eens als echt verkeerd maar hoe meer ik erover nadenk hoe meer er getriggerd word in mijn trauma alle alarmbellen gaan af terwijl ikzelf geen idee heb hoe dit kan.
Iemand om hulp vragen bij n man die feitelijk de boel regeerd en ook nog eens ontslagbescherming geniet hoe dan niemand zou me serieus nemen.
Ik wilde alleen maar mijn werk doen en kan echt wel iets hebben maar dit was te veel.
Ikmoet erkennen dat het gewoon niet normaal is wat er gebeurde en moet mijn verhaal kwijt.
Ja heb gesprekken en behandeling nodig bij ggnet maar het voelt alsof ikzelf faal. Ik heb mezelf te kort gedaan en het is mijn schuld dat de boodschap niet duidelijk was.
Als ik mijn mond open had getrokken had ik sowieso mijn werk niet meer kunnen doen binnen deze organisatie of voor deze standplaats het was slikken of doorgaan tot ik erbij neer zou vallen het laatste heb ik gedaan.
Ik kan niets meer zit in de ziektewet en ben datgene verloren wat ik kon en het allerliefste deed.-------------------Het moet toch niet gekker worden eerst carona,dan is het dit en dan weer datik Denk dat een ieder eens in zijn eigen omgeving moet gaan kijken.Hoe sta ik er zelf voor in het leven. JE KAN OVERAL WEL EEN ANDER DE SCHULD GEVEN VERBETER DE WERELD EN BEGIN BIJ JEZELF----------------------Hou toch op zeg Jezus ben ook chauffeur maar wij mogen wel roepen schreeuwen enz maar een man niet tegenwoordig kan een man niks meer .maar savonds in de kroeg of discotheek wel die aandacht zoeken.------------------ Als chauffeuse denk ik wel dat je iig meer opmerkingen krijgt, 20 jaar geleden was dat veel erger, er wordt nu meer aandacht aan besteed en dat is goed, maar we moeten niet doorslaan. Als je als vrouw voor dit beroep kiest, weet je dat je in een mannenwereld stapt. En dan moet je niet verlegen of terughoudend zijn. Maar het moet natuurlijk wel leuk blijven, en als jij vind dat het te ver gaat, is het goed dat er een meldpunt is.----------------------Waarom word er maar 1 kant van het verhaal (negatief) belicht?? Zeg dan eerlijk dat er ook vrouwen zijn die er gebruik/misbruik van maken.....(bv dat ze ergens eerder geholpen worden dan hun mannelijke collega's)Ook vind ik het hypocriet dat nu alleen maar de man in een slecht daglicht geplaatst word, terwijl er zeer zeker vrouwen zijn die door hun kledingkeuze mannen bewust het hoofd op hol brengen en het dan afdoen als: "ik mag toch dragen wat ik wil....." ofterwijl dat bagatelliseren.......------------------Van mijn mag een collega gewoon zijn hand op mijn schouder doen hoor. Mensen doe nou niet zo moeilijk. Beetje aandacht mag toch wel. En veel mensen vinden het gewoon leuk hoor.

Beroepschauffeurs kunnen niet zomaar protesteren of staken

• 10 februari 2022

Elke keer als er ergens een protest van vrachtwagenchauffeurs is horen we het weer: "Wij zouden ook iets moeten organiseren; wij willen ook gaan staken of protesteren."

FNV in de verdediging gedrukt in het programma Vroeg! op NPO Radio 1

• 10 februari 2022

Wat in de uitzending opviel was dat de FNV nog steeds het idee heeft dat het verlies van leden niets te maken heeft met onvrede, maar enkel met mensen die met pensioen gaan.

Het is weer stil rond het chauffeurstekort, maar er wordt ook weinig gedaan om chauffeurs aan te trekken

• 8 februari 2022

Heel Europa was een tijdje geleden nog in de ban van het chauffeurstekort, en de media stonden er vol mee.

Tijden veranderen, beroepschauffeur zijn is niet meer als 30 jaar geleden

• 8 februari 2022

Velen onder ons weten nog wel dat het vrije beroep van beroepschauffeur een avontuur was dat je hele carrière duurde. We werkten nog met kaarten en je moest onderweg vaak vragen hoe je ergens moest komen.

Desastreus: 3 maanden door werkgever aan het lijntje gehouden, maar geen salaris ontvangen

• 6 februari 2022

We horen wel een aantal keren per jaar verhalen van chauffeurs die in de problemen komen doordat een werkgever besluit zijn verplichtingen niet na te komen.

Chauffeur worden moet je echt willen als je ziet wat het allemaal kost

• 3 februari 2022

Wanneer je het mooie essentiële beroep van vrachtwagenchauffeur wilt uitoefenen moet je beseffen dat daar een zwaar prijskaartje aan hangt voordat je iets kunt gaan verdienen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht