18 januari was voor deze organisatie blijkbaar de dag om eens van leer te trekken; het invoeren van grenspassages is hen waarschijnlijk in het verkeerde keelgat geschoten. Buiten dat we vinden dat TLN zich over het algemeen goed inzet voor de sector zetten we hier toch onze vraagtekens bij, aangezien we weinig tot niets van hen hebben gehoord tijdens de hele ontwikkeling van het mobiliteitspakket. Dit kunnen wij zeggen, omdat wij hiermee al vanaf 2017 actief bezig zijn en er veel dialogen met de Europese Europarlementariƫrs over hebben gevoerd.
Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.
Word lid. Jullie welzijn is onze missie.Argumenten
TLN pakt nu de meest voor de hand liggende argumenten om hun bezwaren kenbaar te maken, namelijk dat deze regel meer CO2-uitstoot zal veroorzaken en dat het afremmen en optrekken tot hogere kosten zal leiden. Dan kunnen wij op onze beurt wel gaan roepen dat dit bij elk stoplicht of bij elke verkeerssituatie waar men moet afremmen ook zo is. Dat deze regel lastig wordt gevonden zullen we zeker niet ontkennen, maar waar hebben we het nu helemaal over? Stoplichten nemen meer tijd in beslag dan de 1 tot 3 seconden voor het invoeren van de landcode. Files verwachten we evenmin, omdat we niet voorzien dat mensen lang stil moeten staan, en daarbij kan men de invoer ook over een langer traject doen.
Automatisch
Men zou met het invoeren van deze regel kunnen wachten tot het automatisch gaat, wat over een paar jaar wel het geval zal zijn. Waarom dan nu deze regel? Dit is puur om niet langer te wachten met het aanpakken van oneerlijke concurrentie. Cabotage, cooling-off en terugkeer van de wagen eens in de 8 weken moeten controleerbaar zijn, wat met deze regel mogelijk is en ook wettelijk kan worden onderbouwd.
Oneerlijke concurrentie
Hier knelt waarschijnlijk de schoen. In het verleden heeft Transport en Logistiek Nederland een aantal van zijn leden geholpen bij het opzetten van bedrijven in andere landen, zodat ze hun wagens plus chauffeurs daar konden registreren. Deze bedrijven komen nu in de problemen doordat de EU oneerlijke concurrentie wil uitbannen om weer tot gezonde natuurlijke concurrentie te komen. Uiteraard zullen deze bedrijven daar niet blij mee zijn en trekken zij op hun beurt aan de bel bij de organisaties die hen destijds hebben geadviseerd.
Wij hopen enkel dat de chauffeurs zich ervan bewust worden en er begrip voor hebben dat er ook weleens een lastige regel moet worden doorgevoerd, omdat het uiteindelijk beter voor ieders welzijn is als oneerlijke concurrentie verdwijnt. Wanneer bedrijven weer goede (normale) winsten draaien kunnen ze ook jou goed belonen en voor jouw welzijn zorgen.
TLN bezwaren lees het hier :
Transportsector: verplichte stop na grens leidt tot chaos
Meer over het Thema Mobiliteitspakket
Zie ook:
21 februari gaat het toch echt gebeuren: 4 dagen cooling off en wagens moeten terug naar lidstaat
Vanaf 2 februari een lastige maatregel voor de chauffeur, maar wel nodig
Update 2 februari 2022
Reactie plaatsen
Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties.