Waarom mogen beroepschauffeurs wel een restaurant binnen en anderen niet?

Voor beroepschauffeurs is het vanzelfsprekend dat zij in een restaurant worden toegelaten. Maar toch als men geen beroepschauffeur is en met name geen vrachtwagenchauffeur is er verontwaardiging. Aan de ene kant begrijpelijk, maar dit geeft ook maar weer eens aan dat de burger over het algemeen geen idee heeft wat het vak van vrachtwagenchauffeur inhoudt. Daarom hameren wij juist zo op imagoverbetering en bewustwording onder de mensen.

Steun ons voor 30 euro per jaar  ↵

Pas Chauffeursnieuws & Transporteffect -Medezeggenschap -Beantwoording vragen/ advies-Bemiddeling bij geschillen-Juridische advies / hulp-Nieuwsbrief-Vacaturebank-Loopbaan begeleiding-Digitale chauffeurstafel-Ziekte begeleiding (mediator)

TRANSPORTEFFECT ETEN

Inzet

Afgelopen week hebben wij een serie van vijf afleveringen op de radio gepitcht om mensen meer bewust te maken van alle facetten van het vak, maar ook de dag van de chauffeur heeft veel aandacht opgeleverd. Dat betekent zeker niet dat we er nu zijn, maar het is een begin.

Nu merken restauranthouders wellicht frustratie als een chauffeur binnen mag eten en een niet-chauffeur alleen maar kan afhalen. Een beroepschauffeur is niet elke avond thuis bij zijn gezin en heeft geen douche of toilet in de wagen. Dit zijn al twee hoofdfactoren waarom de keuze wordt gemaakt om een beroepschauffeur een huiskamer te bieden. Een chauffeur zit in een hok van 2 bij 2 meter en heeft alleen dat als huis- en slaapkamer. Een caravan of camper heeft veel meer luxe en kun je niet te vergelijken met een vrachtwagencabine, wat de meeste mensen wel doen. Een chauffeur zit min of meer opgesloten en is kilometers aan het maken om het volk te bedienen.

2 bij 2

Wat de meeste mensen heel normaal vinden, zoals naar de supermarkt gaan, tanken, de benodigde zorg krijgen en meer van dat soort dingen, is alleen mogelijk door beroepschauffeurs. Zonder transport is er niets en moet men spreekwoordelijk leven zoals men in het stenen tijdperk leefde. Daarom vinden wij dat het volk, dat immers thuis gewoon naar het toilet kan en kan douchen, toch enig respect mag tonen en het jou als hardwerkende beroepschauffeur gunt om ook naar een normaal toilet te kunnen gaan en jezelf schoon te kunnen houden. Ontsnappen uit het hok van 2x2 meter, al is het maar voor een of twee uur, is daarbij ook nodig om niet het gevoel te krijgen dat je in een isoleercel zit zonder een misdaad te hebben begaan.

Op 18 mei hebben we dit als Transporteffect/Chauffeursnieuws samen met EP Vera Tax aan verschillende kamerleden kenbaar gemaakt en we hebben ook een petitie aangeboden. We zijn erg verheugd dat onze woorden zijn gehoord en dat er nu ook met steun van de wegrestauranthouders een gelegenheid is de beroepschauffeurs hun zo nodige basisrechten te geven.

Tevreden zijn met wat kan

Uiteraard zouden we meer willen en zouden wat ons betreft alle restaurants 's avonds gewoon open moeten zijn. Maar ook wij moeten rekening houden met deze crisis en we moeten daarom tevreden zijn met wat kan. Daarom gaan we niet voor het onderste uit de kan, maar willen we er juist voor zorgen dat het goed geregeld is en dat regels niet worden overtreden waardoor we weer terug bij af zouden zijn.

Wij roepen de bevolking op tot respect voor de beroepsgroep en begrip voor deze keuze van het kabinet. Mocht je vragen of opmerkingen hebben staan we je graag te woord.

Zie ook ons artikel va 14 november: Strijden helpt wel degelijk: chauffeurs ook na 20.00 uur welkom in wegrestaurants (transporteffect.com)

ACTIE

Opmerkingen

Chauffeurs werken 24 uur per dag. Zou dan ook wel zo eerlijk zijn als altijd kunnen eten.Ken je dat filmpje van de huilende arts in de supermarkt omdat ze geen verse groenten kon kopen.Nou chauffeurs kunnen soms negens aan eten komen.

-

Deze mensen moeten ook fatsoenlijk hun werk kunnen doen.

-

Het is een essentieel beroep om de hele wereld opgang te houden en elke dag 12 tot14 uur met werk bezig zyn omdat je ook de markt draaiende te houden we doen alles met liefde en ook voor onze medemens

-

Niks meer dan normaal,ik ben meestal ook 5 dagen onderweg en dan is het wel een maal fijn dat je een maal een degelijke maaltijd in een andere ruimte kunt nuttigrn en dat je eigen maal lekker douchen kunt,moesten ze in andere landen ook eens een maal begrijpen waar je het met een gore dixi(chemtoilet)kunt doen!

-

Chauffeurs hebben recht op eten drinken toiletten en douches dag en nacht en ik kan het weten ben zelf 40 jaar chauffeur geweest ben nu al 11 jaar op rust

-

Omdat het de enige sector is die heel de wereld voorziet van eten drinken en goederen die ieder mens nodig heeft of wilt hebben. Zonder chauffeurs geen eten in de supermarkt, geen bed in het ziekenhuis en ga nog maar even door..Daar komt bij als jij aan het werk bent wil je toch ook je koffietje en broodje op eten in de kantine ipv op straat?!?- 

Artikel 12 – overmacht voor de chauffeur

• 10 december 2021

Artikel 12 overmacht wordt vaak genegeerd maar wat houdt het eigenlijk is. Ambtenaren zijn verplicht hier notie van te nemen.

Waarom toch die enquêtes en polls? Dat leggen we jullie hier graag uit

• 8 december 2021

Wanneer je iets voor de chauffeurs wilt veranderen moet je wel bepaalde stappen volgen. Het is ook veel meer werk dan men vaak beseft.

ZZP of kleine ondernemer dan is dit het lidmaatschap wat u moet hebben

• 7 december 2021

Kennisbank professional,Nieuwsbrief professional, Advies ziektebegeleiding, Advies bestuurlijke vraagstukken, Advies loopbaan, Korting op keurmerk, Juridisch advies, ,Bemiddelaar werkgever/ werknemer, Calamiteiten support Toegang tot contra expertise, Toegang tot seminars, Toegang tot analyse vraagstukken Kennisdeling via netwerk

Hoogte boetes en pakkans in verschillende landen

• 6 december 2021

Keer op keer verbaast het ons dat elke lidstaat zijn eigen regels handhaaft omtrent de hoogte van boetes.

Ruim 88% vindt dat ruimte op de weg is afgenomen, dit maak het moeilijker voor de chauffeur

• 6 december 2021

Minder ruimte is meer risico, wel wordt de vinger snel gewezen naar de beroepschauffeurs als het mis gaat. 88 procent ziet ruimte afnemen

Ruim 70% van de vrachtwagenchauffeurs voelt zich wel eens te moe om te rijden

• 5 december 2021

Uit onze enquête die door ruim 3850 chauffeurs is ingevuld blijkt dat vermoeidheid onder de chauffeurs zeker een punt is dat aandacht verdient. Nu horen we mensen al vanaf de zijlijn roepen dat minder uren maken het medicijn is.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht