Zaterdag 27 november 2021

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.
Bij het opstellen van de eerste tekst en de mini-enquête hadden wij niet verwacht dat er zo veel zou loskomen. Natuurlijk horen wij ook wel van collega’s die niet (meer) roken dat zij er moeite mee hebben als er in de de wagen wordt gerookt. We begrijpen uit de commentaren ook dat sommigen deze discussie onzin vinden en dat er collega’s zijn die vinden dat we dit helemaal niet moeten aankaarten, maar toch is dit een veel kleinere groep aan het worden dan de groep mensen die er veel last van heeft. 50 procent korting abonnementtransporteffect roken Comentaren Uit de commentaren blijkt ook dat de hinder voor de niet-rokers veel ernstiger is dan rokers zich kunnen voorstellen. Als rokende schrijver van deze tekst heeft het ook mij de ogen geopend. Zelf heb ik altijd een eigen wagen gehad die ik niet hoefde te delen, dus had ik er zelf geen last van. Als ik dan weleens op een wagen van een niet-roker moest rijden vond ik het heel normaal om uit respect voor de collega niet in die wagen te roken. Maar er zijn ook wagens die dagelijks of in vakantieperiodes door meerderen worden bereden. Vooral in het laatste geval komt het probleem weer om de hoek kijken wanneer de vaste niet-rokende chauffeur bv. drie weken weg is en een rokende chauffeur de wagen in die tijd berijdt. Rokers De meeste rokers zullen denken dat de geur wel weg zal zijn na een poosje rijden met de ramen open, maar dat heeft totaal geen zin. Daarnaast is het uitermate moeilijk de stoffen en de geur weer uit de bekleding, uit het bed en eigenlijk overal uit de cabine te krijgen. Een probleem is dat alleen een niet-roker dit ervaart, waardoor het altijd moeilijk zal blijven iedereen te overtuigen. Een roker zal al snel denken dat het niet zijn probleem is, maar voelt zichzelf gezien de commentaren soms toch in de verdediging gedrukt. Ons team vindt dat er vooral respect voor elkaar moet zijn en dat er met gebruik van ieders gezond verstand normaal gesproken geen regels nodig zijn. Waar een wil is ... Waar een wil is is een weg, en wij vinden dat er best naar kan worden gekeken of een springer op een rokers- of op een niet-rokerswagen wordt gezet. Als het dan echt niet anders kan moet je kunnen verwachten dat de springer er rekening mee houdt of er al dan niet wordt gerookt in de wagen. Er is dan wel een wet die roken in de cabine verbiedt, alleen vinden wij dat dit niet nodig zou moeten zijn. De Stichting Rookvrije Mobiele Bedrijfsvoertuigen Nederland zet zich al ruim een jaar voor deze problematiek in en heeft ons om een toetsing gevraagd, waaraan wij met deze enquête graag hebben voldaan. Omdat wij het niet netjes vinden de stichting te passeren zullen wij alles aan hen overdragen, maar dit neemt niet weg dat wij vanaf de zijlijn zullen meekijken en dat we de stichting altijd te woord zullen staan. Via deze link kun je de contactgegevens van de stichting vinden. Hartelijk dank weer voor jullie reacties! Lees hier de commentaren. 
  • (Eerste artikel. Commentaren onderaan.)
enquête-chauffeurs uitslag
Klik op afbeelding voor te vergroten
roken
Wij kunnen ons alleen maar blijven inzetten voor jullie welzijn als jullie ons ook willen steunen. Steunen door doneren kan al vanaf €2, klik hier Abonneren klik hier donerenXfood nl

Hulpmiddelen in het verkeer: sterk afhankelijk van functie of ze juist meer gevaar opleveren

• 23 november 2021 waar gaat het nu om? Gaat het om geld verdienen of gaat het om het verbeteren van de verkeersveiligheid, zodat iedere weggebruiker er profijt van heeft?

Total verliest snel grond in verenigd Koninkrijk

• 22 november 2021 Chauffeursnieuws ontvangt regelmatig klachten dat chauffeurs met een Total Card Europe in het VK bijna nergens meer terechtkunnen.

Rapportcijfers vakbewegingen slecht, vertrouwen ver te zoeken

• 21 november 2021 Uit onze enquête blijkt dat de grote vakbewegingen FNV en CNV slecht scoren onder de chauffeurs. Ruim 738 miljoen in kas FNV

Tekstborden in het verkeer veroorzaken twijfel bij bestuurders

• 19 november 2021 Waarom worden er in het huidige internationale verkeer nog altijd tekstborden gebruikt?

Verhoging snelheid vrachtwagens voor betere doorstroming en meer veiligheid

• 18 november 2021 Een van de vragen in onze onlangs gehouden enquête was of chauffeurs 80 km/h een goede snelheid voor vrachtwagens vonden, en dan met name met betrekking tot de veiligheid.

Enorm chauffeurstekort! Maar chauffeurs op leeftijd of met een beperking te hoog risico, dus geen werk?

• 17 november 2021 16.500 vacatures, en nog krijgen we vaak te horen dat chauffeurs ondanks een schat aan ervaring niet aan een baan kunnen komen. En het kan nog erger: chauffeurs die door een bedrijfsongeval een lichte beperking hebben opgelopen worden dikwijls meteen afgestoten, ook al hebben ze jarenlang gereden.

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht