Het mobiliteitspakket. Velen zullen denken: "daaraan heb ik geen boodschap hoor, dat zijn enkel weer maatregelen om de beroepschauffeur dwars te zitten". Ook wij hadden in 2017 dit idee wel een beetje en daarom wilden we in ieder geval aan de tekentafel staan. Onze insteek was vooral het niet moeilijker te maken dan het al is en in verweer gaan als de chauffeur weer zwaar de dupe wordt van al de regels, maar gaandeweg kwamen we tot de conclusie dat er met het Europees mobiliteitspakket juist veel mogelijkheden lagen om het vak als beroepschauffeur te waarborgen.
Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.
Word lid. Jullie welzijn is onze missie.Onze missie
Het werd al snel onze missie om overal onze stem te laten horen en zodoende het belang voor en het welzijn van de chauffeur te verbeteren.
Iedereen weet nu wel dat het jaren heeft geduurd voordat het mobiliteitspakket daadwerkelijk rond was. Zo hebben wij alleen al met vier Europarlementariërs te maken gehad tijdens de totstandkoming van het pakket. Keer op keer moesten we onze pleidooien opnieuw doen om het belang ervan voor de chauffeur aan te tonen. Uiteindelijk is de goedkeuring gekomen en nu zijn wij nog steeds samen met Vera Tax bezig om de afspraken tot hun recht te laten komen. Jullie welzijn en ervoor zorgen dat er in de toekomst nog banen zijn die door eigen mensen kunnen worden uitgevoerd, waren en blijven voor ons belangrijk We hebben daarom vol ingezet op het stoppen van oneerlijke concurrentie en het uitbannen van gigabedrijven die als paddenstoelen uit de grond kwamen.
30 jaar
Al 30 jaar is er vrije handel in Europa, met als resultaat dat de vrachtmarkt in een waar slagveld is veranderd. Het leek wel of iedereen - en daarbij bedoelen we ook organisaties - voor het geld ging in plaats van de vrachtmarkt en het landsbelang te beschermen. Nederlandse bedrijven keken en weken uit naar het buitenland waar ze zo min mogelijk kosten hadden, maar lieten de wagens wel continu in andere - duurdere - lidstaten de vrachten wegkapen. Werkgevers- en werknemersorganisaties hielpen deze bedrijven, waardoor de beloningen en de concurrentie onder grote spanning kwamen te staan.
Simpel gezegd: als een westers bedrijf 2 euro moest rekenen om uit de kosten te komen gingen deze bedrijven daar ver onder zitten, omdat die maar enkele centen nodig hadden om uit de kosten te komen. In onze ogen heeft iedereen dit laten gebeuren en geaccepteerd. Het was zelfs zo erg dat opdrachtgevers dachten dat zij een vervoerder uit eigen lidstaat namen, maar dat de vracht achter hun rug om weer werd doorverkocht aan een goedkopere vervoerder.
Markt kapot
De markt is kapot en de problemen worden nu zichtbaar en voelbaar in Europa. Natuurlijk had zelfs een kind dit kunnen zien aankomen, maar de mensen gingen voor hun eigen belang en schoven het probleem door naar latere generaties. Bij dit punt zijn we nu beland en daardoor vonden we dat er een sterk mobiliteitspakket moest komen voor heel Europa.
De komende tijd zullen we het mobiliteitspakket ontleden en jullie informeren over de regels en de noodzaak ervan. Wij beseffen dat velen dit onderwerp niet interessant zullen vinden, maar wij zien het als noodzaak het te proberen zodat jullie ook begrijpen waarom wij onze energie erin hebben gestoken. Wij zijn er voor jullie welzijn en we willen graag dat het vak blijft bestaan, en dan zo dat mensen daarbij ook een goed leven kunnen leiden.
Thema – Mobiliteitspakket Thema – Enquête 2021 Thema – Europese verkeersveiligheid Thema – Verduurzamen in het transport Thema – De beroepschauffeurTransport en Logistiek Nederland klimt in de boom
• 19 januari 202218 januari was voor deze organisatie blijkbaar de dag om eens van leer te trekken; het invoeren van grenspassages. Maar hebben ze een punt?
Girteka in april voor de rechter wegens 11 illegale cabotageritten
• 17 januari 2022Girteka, toch wel de grootste transportondernemer van Europa, moet zich nu voor de rechter gaan verantwoorden wegens illegale cabotage
49 euro per nacht voor slapen in een container voor chauffeurs, waar gaat het heen?
• 16 januari 2022Begrijpt men niet dat veel chauffeurs graag bij hun wagen blijven en zeker geen 49 euro per nacht willen betalen voor een slaapplaats in een container?
Mark Harbers nieuwe minister I&W. Gaat deze minister nu verschil maken?
• 15 januari 2022Bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is het de laatste jaren niet bepaald soepel gelopen qua ministers
21 februari gaat het toch echt gebeuren: 4 dagen cooling off en wagens moeten terug naar lidstaat
• 15 januari 2022Met ingang van 2 februari 2022 is het voor een chauffeur verplicht elke grenspassage in te voeren. Vanaf 21 februari 2022 meer regels actief
Vanaf 2 februari een lastige maatregel voor de chauffeur, maar wel nodig
• 14 januari 2022Ingaande 2 februari moet je de landcode invoeren bij een grensovergang.Velen zullen het niet leuk vinden en we zien de files al ontstaan.
Reactie plaatsen
Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties.